tysovia Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 11 Listopada 2018 Może brzydko powiem, ale jest z tym *cenzura*enia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 17 Listopada 2018 Kabanosy po tygodniowym suszeniu w chłodni: Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 17 Listopada 2018 aż pachną przez monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Dzisiaj szybki chlebek. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Dzisiaj szybki chlebek.Masz gdzieś przepis? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Paweł, chleb zrobiony trochę z przepisu 'Chleb z garnka" i trochę z własnego doświadczenia, kilka razy robiłem chleb razowy.Rozpuściłem 20 g drożdży w odrobinie letniego mleka z dodatkiem połowy łyżeczki cukru. 75 dkg mąki /650/ zmieszałem z łyżeczką soli wlałem dwie szklanki letniej wody i łyżką oleju słonecznikowego. Po ok 5 minutach wszystko połączyłem i dobrze wyrobiłem. Pozostawiłem pod przykryciem do wyrośnięcia, ok 35 minut. Następnie znowu wyrobiłem i przełożyłem do dwóch foremek wyłożonych papierem do wypieków. Przykryłem ponownie ręcznikiem, po 20 minutach masa wyrosła, obłożyłem folią aluminiową do wypieków i wsadziłem foremki do rozgrzanego piekarnika do 200C. Piekłem 30minut po czym zdjąłem folię i kolejnie 30 minut foremki spędziły w piekarniku aż chleb naprał koloru. Niestety nie miałem słonecznika ani sezamu którym można posypać masę w foremkach lub dodać podczas wyrabiania. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Dziękuję. Jaka to mąka 650? W dawnych recepturach jest a teraz w sprzedaży nie widzę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Dziękuję. Jaka to mąka 650? W dawnych recepturach jest a teraz w sprzedaży nie widzę. Stała pozycja np w Biedronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Nie chadzam. Dzięki za info. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 2 Grudnia 2018 niski pokłon dla tych którzy potrafią założyć te jelita na lejek. Wszyscy co byli na ostatnim kursie II stopnia mieli okazję zobaczyć posegregowane jelita baranie przez DZIADKA i jego SZTUKĘ nakładania baranków na lejek . Ostatnio mam problem z zakupem tubowanych - tylko ilości hurtowe - 30 tub i będę musiał na kolagenowych Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) niski pokłon dla tych którzy potrafią założyć te jelita na lejek... Ostatnio mam problem z zakupem tubowanych - tylko ilości hurtowe - 30 tub i będę musiał na kolagenowych Ja kupowałem na allegro i dalej są dostępne, rożne rozmiary.[Dodano: 03 gru 2018 - 07:45]Dziękuję. Jaka to mąka 650? W dawnych recepturach jest a teraz w sprzedaży nie widzę.Nie ma problemu z dostępem w Kauflandzie. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Muszę jeszcze obiektywnie napisać o moim ostatnim wypieku, o chlebie. Otóż bardzo smaczny, ale max jeden dzień, dłuższe przechowywanie nie wchodzi w rachubę, chleb staje się kruchy, mało smaczny. Następnym razem zrobię razowy, wytrzymuje spoko 3 dni, no i zdrowszy. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Wczorajsza mielonka: Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Wczorajsza mielonka Ładny wyrób. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wczorajsza mielonka Ładny wyrób. Dziękuję Panowie. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Wczorajszy korycin, w tym dwa z przyprawami oraz ricotta. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Wczorajszy korycin, w tym dwa z przyprawami oraz ricotta. Pokaż przekroje po okresie fermentacji i ew. dojrzewania.Ricotty wyszło sporo Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Wczorajszy korycin, w tym dwa z przyprawami oraz ricotta. Ricotty wyszło sporo Być może dlatego, że mleko pochodzi prosto od krasuli. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Królewska: Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Prawdziwie królewska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Parzona drobiowo-wołowa, bardziej drobiowa. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Piekna , a przepis gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mamona Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Piekna , a przepis gdzie ? Wlasnie, a przepis gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Piekna , a przepis gdzie ? Dziękuję.Kiełbasa wg. przepisu Henia:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16605-kie%C5%82basa-z-indyka-tylko-parzona/ Małe zmiany, zamiast piersi dodałem mięso z podudzi kurcząt. Z całości powycinałem lepsze kawałki, pokroiłem w kostki które po dwudniowym peklowaniu dobrze wyrobiłem, wołowinę oraz ścięgna przepuściłem przez sitko 4mm oczywiście również zapeklowane. Bardzo lubię smak gorczycy w kiełbasie toteż dałem 4 g na kg.Wiem, że tego nie lubicie, ale tak właśnie zrobiłem, bez ważenia gdy miałem napełnić nadziewarkę resztką farszu ok 2 kg sypnąłem do farszu ostrej papryki / na oko/. Wyszła fajna w smaku, lekko pikantna kiełbasa. p.s.Zapomniałem dodać, że nie pakowałem farszu w jelita białkowe, lecz poliamidowe. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.