Izunia1113 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Maja 2017 Mam pytanko potrzebuję pomocy pracuję na stoisku mięsnym i będę robić specyfikację z wiedzy asortymentowej dostałam 50 pytań ale powiem wam że zagiełam nawet wujka google. Jest tu jakiś spec od wiedzy o mięsie wołowym, wieprzowym drobiu jagnięcinie i królikach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekpiter2 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Maja 2017 Daj pytania Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Gdy ludzie rzucają ci kłody pod nogi to nie patrz na nie idź dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia1113 Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Odpowiednikiem schaby wp w kroliku jest ??Jaki jest zakres terminu przydatności do spożycia w op taca ?? Którego kurczaka sprzedajemy z podrobami ??Z. Jakich elementów składa się przodek wp ?? To są jedne z wielu[Dodano: 17 maj 2017 - 15:00]Oto wszystkie pytania na niektóre znalazłam ale nie na wszystkie. Edytowane 17 Maja 2017 przez Izunia1113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Maja 2017 Mam pytanko czy byłaś uprzejma poczytać taki rozdział : https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/85-mięso/ czy nie było czasu ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Maja 2017 pracuję na stoisku mięsnym Lepiej zmień pracę.Tylko na jaką?W każdej należy cokolwiek się nauczyć aby nie wylecieć po okresie próbnym. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia1113 Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Maja 2017 Dzięki za pomoc ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Maja 2017 Dzięki za pomoc Ooooooo.......jestem zaskoczony..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Maja 2017 Którego kurczaka sprzedajemy z podrobami ??Z. Jakich elementów składa się przodek wp ?? Z podrobami kurczaka sprzedajemy żywego Przodek składa się z przodka właściwego i jego następnych pokoleń Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Maja 2017 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Maja 2017 Oj, to trochę niesłusznie! Odpowiedzi jak od małoletnich. Nowicjuszka zwróciła się do was w dobrej wierze, ale wpadła w wężowisko.http://www.sherv.net/cm/emo/sad/hopeless-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Maja 2017 Nowicjuszka zwróciła się do was w dobrej wierze, ale wpadła w wężowisko Trochę inaczej to widzę.Na polskich stoiskach mięsnych personel z reguły nie wie co sprzedaje. Ich wiedza zamyka się w określeniach: "wołowe na pieczeń", "wp na gulasz"Pracują ludzie bez przeszkolenia, często kompletni ignoranci.Pytanie @Izunia1113 pokazuje jednak, że przynajmniej niektóre firmy wymagają od pracowników wiedzy z zakresu budowy zwierząt rzeźnych oraz zasad przechowywania/zdatności do spożycia poszczególnego asortymentu.W takim wypadku wymagane jest albo fachowe przeszkolenie (rodzaj kursu) albo samodzielne przestudiowanie zagadnień w oparciu o fachowa literaturę i wypytanie mistrza w zawodzie.Samo zdanie testu na podstawie gotowych odpowiedzi-podpowiedzi życzliwych internautów stwarza tylko pozory znajomości zagadnień.Jeżeli ktoś nie zna odpowiedzi na pytanie: Odpowiednikiem schaby wp w kroliku jest ?? świadczy to o absolutnej nieznajomości budowy ssaków.Jak można zatem odpowiedzialnie pracować na stoisku mięsnym?Swoją drogą firma powinna zapewnić nowo przyjmowanym pracownikom kurs - wskazane przy rozbiorze w rzeźni lub hurtowni.Najlepiej to wszystko zobaczyć na własne oczy, dotknąć, osobiście dokonać rozbioru półtuszy, królika, ptaka.Wtedy jest to wiedza na całe życie a nie wyłącznie na zdanie testu "pięćdziesiąt pytań". Przyznaję, że zareagowłam na pytanie-prośbę @Izunia1113 z wielką przesadą, bo nic nie wiem na temat Jej stażu pracy na stoisku mięsnym.Przepraszam Cię za to Autorko tematu i życzę solidnego przeszkolenia przed czekajacym Cię egzaminem.Przestudiownie tematów w linku podanym przez kol. @muski powinno Ci pomóc.Ze swej strony zapewniam Cię, że poznawanie anatomii zwierząt może być pasjonującym zajęciem i przydaje się nawet podczas zwiedzania wystawy "Human Body" . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgoda EAnna, co określiłaś powyżej jest uniwersalną przyczyną dzisiejszych metod sprzedaży detalicznej. Ale jest to temat na odmienną dyskusję, nie wina osoby którą podjęła prace na stoisku mięsnym. Na forum istnieją himalaje wiedzy i można było pomóc a nie upokarzać i naśmiewać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Maja 2017 Rzeczywiście. Trzeba znaleźć jakoś odtrutkę na porażonych przez kłębowisko żmij . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Maja 2017 Rzeczywiście. Trzeba znaleźć jakoś odtrutkę na porażonych przez kłębowisko żmij .Witaj Dziadku! Jestem ciekawy co miałeś na myśli, komentując zaistniałą sytuację? Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Maja 2017 A Izunia1113 wpadła no forum , zadała pytania ( w moim odczuciu wcale nie pracuje na stoisku mięsnym ) i tyle Ją widziano a my tu nadal "dochodzimy się " między sobą Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia1113 Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Ogólnie dziękuję wam za dobre słowa. Co do pytań niestety musiałam sobie sama z nimi poradzić bo nie dostałam materiałów adekwatnych do pytań.[Dodano: 23 maj 2017 - 10:26]Jest to ciekawe forum i będę tu zaglądać na początku poczułam się tu nie chciana ale spoko na każdym forum tak jest [Dodano: 23 maj 2017 - 10:27]A chudziak pracuję na stoisku mięsnym nie robiłam sobie jaj z was. Zalogowałam się tu licząc na fachową pomoc. Edytowane 23 Maja 2017 przez Izunia1113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Maja 2017 Co do pytań niestety musiałam sobie sama z nimi poradzić bo nie dostałam materiałów adekwatnych do pytań. Droga siostro - wiedzy na tym portalu o mieskach, wędlinach, i wszelkiej maści przetworach jest u bez liku - wszyscy jednak chcieliby - by przed pytaniami może trochę poczytać - potem z górki - w drugiej polowie czerwca jest kurs szkoleniowy - serdecznie polecam Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia1113 Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Maja 2017 Wiem że powinnam ale miałam trzy dni na opracowanie pytań przed egzaminem Dostałam je z zaskoczenia bo kierownik zapomniał że miał mi je dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Maja 2017 W dobie dzisiejszej dostepnosci do wiedzy to naprawde pikus ...to nie to co kiedys gdy trzeba bylo leciec do biblioteki ( czasem nie jednej) i wyszukac ksiazki zeby znalesc odpowiedzi na pytania ...tylko dzis to juz nawet czasu nie mamy na czytanie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Maja 2017 Witaj Izuniu, cieszę się ze wróciłaś! Przyjdzie czas ze będziesz nowym forumowiczom pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarod11 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam wszystkich.Jak źle wybrałem temat,przepraszam.Jestem fanatykiem dokarmiania ptaszków zimą.Interesuję mnie temat słoniny ze skórą.Nie ma takiej w sklepach,u mnie nawet nie można zamówić jak inne mięsa.Ostatnio będąc na wyjeździe udało mi się taką kupić pierwszy raz chyba od 2 lat.Pytanie do znawców tematu:czy słonina"frezowana"/ja tak to nazywam,nie znam fachowej nazwy obróbki słoniny/ + cena w/w skrawków jest wyższa od słoniny ze skórą?Czy w/w frezowanie jest aż tak opłacalne?pozdROWER dla wszystkich zadymiaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 9 Stycznia 2019 słoniny ze skórą.Nie ma takiej w sklepach czasem sie trafia - ale coraz częściej widuje boczek również bez skóry i to mnie martwi Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Kol Jarod11 Mieszka gdzieś na zachodzie , to jedynie w sklepach "molochach " gdzie na zapleczu trwa rozbiór półtusz może zamówić to co się chce .A nawet "u Turka" jak zamówisz to "niet problema" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarod11 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Witam.Henio super podpowiedź.Serdeczne dzięki!Nie pomyślałem o tym.Teraz TYLKO namówić żonę by zechciała po 12 godz. pracy zajechała do marketu.Może powiedzieć jej,że to do kiełbasy a nie dla sikorek? Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Jarod11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Słonina bez skóry jest droższa, to oczywiste.Dla ptaków nawet lepiej, bo raczej skóry nie zjedzą.Jak nie ma słoniny, możesz im powiesić smalec w jakiejś siateczce, też będą zadowolone. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.