Pools Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 24 Marca 2015 michu1978, z całym szacunkiem....Czytam, rozumiem, ale mimo wszystko, umysł broni się jak może przed tym co widzi .... :facepalm: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-415416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Szczerze mówiąc to trochę się w tym gubie. Czytałem o parzeniu w workach próżniowych po rozmrożeniu. Czy to dodatkowe drugie parzenie czy mrozimy wędline po wędzeniu nie sparzoną? Edytowane 18 Listopada 2015 przez rademar Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 18 Listopada 2015 Czy to dodatkowe drugie parzenie czy mrozimy wędline po wędzeniu nie sparzoną? Dokładnie tak. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 18 Listopada 2015 Na którą część mojego pytania odpowiedziałeś twierdząco ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Na drugą.Ale ja bym parzył od razu po wędzeniu a przechowywał w zamrażarce zapakowane próżniowo. Po wyjęciu i rozmrożeniu od razu konsumujesz a tak to jeszcze parzenie, studzenie, czekanie . Edytowane 18 Listopada 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 18 Listopada 2015 ....w drugim poscie tego tematu Henio odpowiedział.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 18 Listopada 2015 Czytałem o parzeniu w workach próżniowych po rozmrożeniu. Czy to dodatkowe drugie parzenie czy mrozimy wędline po wędzeniu nie sparzoną? Możesz surową wędlinę zamrozić i parzyć w tym samym woreczku po rozmrożeniu.Możesz też zamrozić w woreczkach wędliny już sparzone i wtedy już ich powtórnie nie parzysz chyba, że jest to kiełbasa do grzania lub parówki.Osobiscie parówki parzę zawsze zaraz po wędzeniu i potem mrożę. Robię tak ze względu na bezpieczeństwo małych konsumentów ;D Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Tylko musisz pamietać, że jeżeli mrozisz po wędzeniu w woreczkach i potem parzysz w woreczkach, to musisz wziąć poprawkę na solankę.Bo to co było parzone bez woreczków i było dobre, parzone w woreczkach będzie za słone. Edytowane 18 Listopada 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 18 Listopada 2015 I może tylko dodam, ...... woreczki powinny nadawać się do parzenia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademar Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 18 Listopada 2015 I może tylko dodam, ...... woreczki powinny nadawać się do parzenia. Teraz to chyba wszystkie się nadają (?) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 18 Listopada 2015 Niestety nie...Zwykły woreczek rozpuszcza się pod wpływem temperatury, choć nie widać tego gołym okiem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-457272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widan Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Sytuacja jest taka że mam zapeklowane mięso 1 dzień na sucho - 20 kg. i muszę wyjechać pilnie na tydzień. Pytanie - czy mogę wszystko wrzucić do zamrażarki i po tygodniu dwóch dopiero zrobić z tego kełbase. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-564524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Tak, możesz. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-564525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widan Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ale to mięso to szynka i filet z kurczaka przygotowane na kełbase juz pokrojone w kosteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-564526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ale to mięso to szynka i filet z kurczaka przygotowane na kełbase juz pokrojone w kosteczki.możesz -tylko ubierz w jakieś worki strunowe albo pojemniki - zapachy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-564532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 19 Listopada 2020 Mam trochę mięska zalegającego zamrażarki. Boczek karkówka i może coś się jeszcze wykopie Najchętniej zrobiłbym z tego kiełbasę białą. I tu mam pytanie. Czy mogę taką kiełbasę po sparzeniu zamrozić? Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 19 Listopada 2020 (edytowane) Jak na peklosoli to możesz, i bym nie parzył Edytowane 19 Listopada 2020 przez grehor1 Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 19 Listopada 2020 Biala wedlog mnie najlepiej mrozic surowa( odpada bo mieso juz mrozone) jak zamrozisz sparzona to po rozmrozeniu znow musisz parzyc i bedzie nie za smaczna moim zdaniem . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zrób jakąś "słoikówkę" i po problemie. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 19 Listopada 2020 Zrób jakąś "słoikówkę" i po problemie. Albo pasztet bedzie jak znalazl na swieta Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 19 Listopada 2020 Kochani jestescie I dobrze radzicie. Ale sloikowke i pasztet z racji przebywania 17 dni w kwarantannie już zrobiłem. Teraz LP z kwarantannowymi porządkami dotarła do zamrażarek i wyskoczyły takie "kwiatki"... Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 19 Listopada 2020 @Bossky, to moze zrob jakis wyrob z szynkowara ( praski) badz oslonek barierowych , moznazamrozic i lepiej sie przechowuje niz biala kielbasa. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 19 Listopada 2020 Nie żebym się upierał. Biorę pod uwagę sugestie ale pozwolę sobie jeszcze podrążyć te białą czy ala białą. GDYBYM ją sparzył zapakowaną próżniowo i tak zamroził i później odgrzewał w tym worku? Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 19 Listopada 2020 @Bossky, tez sie tak da , ja ogolnie nie przepadam za biala kielbasa , zawsze mozna zjesc na zimno z chrzanem , lub dac do zurku wtedy podgrzeje sie za jednym zamachem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 19 Listopada 2020 Dziękuję za opinię i podpowiedzi @electra widzę że nie przekonują Cię moje białokiełbasiane plany Jutro odzyskuje wolność po ponad dwóch tygodniach więc będę się nią cieszył. Dziękuję. Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14617-mro%C5%BCenie-wyrob%C3%B3w/page/6/#findComment-684645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.