Muski Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1226 Opublikowano 27 Października 2019 Na życzenie Przyjaciółki pasztet z dzika z żurawiną - pikantny Ugotowane kości z dzika - i obrane z mięska , trochę boczki dzikiego , 15 % ćwiartek z kurczaka, 15% wątróbki z gęsi Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-644179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #1227 Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) W takiej wersji " dzikiej" jeszcze nie próbowałam.Mam cichą nadzieję że całość nie idzie do przyjaciółki. Edytowane 27 Października 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-644238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1228 Opublikowano 27 Października 2019 Mam cichą nadzieję że całość nie idzie do przyjaciółki. Oczywiście ,spróbujesz - moje są troche inne od Twoich . Nie całość nie - ale już się kilka rozeszło - toteż szybko pakowałem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-644241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #1229 Opublikowano 29 Października 2019 Oczywiście ,spróbujesz - moje są troche inne od Twoich To tym bardziej mam ochotę spróbować Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-644394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1230 Opublikowano 23 Listopada 2019 Wszystkie kiełbasy podobne ale boczuś troche inny mięciutki po pierwszym wędzeniu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-646860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1231 Opublikowano 23 Listopada 2019 boczuś troche inny "od białego tatki i od czarnej matki"... Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-646934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1232 Opublikowano 25 Listopada 2019 Wszystkie kiełbasy podobne ale boczuś troche inny boczek.jpgmięciutki po pierwszym wędzeniu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-647146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1233 Opublikowano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Taka troche świąteczna karkówka zmodernizowany przepis starego wpisu prasy kobiecej Karkówka z piwem imbirowym 2 -3kg karkówki2 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki 4 rozgniecione ząbki czosnku2 łyżki rozgniecionego imbiru3 laski cynamonu1 łyżka pieprzu czarnego 1 łyżka ziaren kolendry1 łyżka nasion kopru włoskiego ½ łyżeczki kminu rzymskiego2 liście laurowe2 butelki piwa imbirowego (350 ml każda)1-2 szklanki bulionu drobiowego2 łyżki melasysólKarkówka Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Dopraw mięso solą. W dużym garnku, na dużym ogniu podgrzej olej roślinny, podsmażaj mięso z każdej strony (ok. 7 – 10 min.) Odłóż mięso na bok. Dodaj cebulę, czosnek oraz imbir, podsmażaj na średnim ogniu, aż zarumienią się. Dodaj wszystkie przyprawy i podsmażaj, aż kuchnia wypełni się zapachem. Odparuj garnek piwem imbirowym i bulionem drobiowym.Dodaj melasę, doprowadź do wrzenia. Dodaj mięso, przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz, aż mięso zmięknie (ok. 2 ½ h.) W połowie procesu przewróć karkówkę na drugą stronę. Kiedy mięso zmięknie, wyjmij je z garnka. Pozbądź się warstwy tłuszczu, pokrój mięso w kawałki grubości 3 centymetrów i odłóż je. Przecedź sos do dużego garnka. Odparuj 2/3 na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem zanurz mięso w sosie. Edytowane 16 Grudnia 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-649875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1234 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Taka troche świąteczna karkówka zmodernizowany przepis starego wpisu prasy kobiecejKarkówka z piwem imbirowym Waldku, muszę wypróbować.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-649994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1235 Opublikowano 16 Grudnia 2019 muszę wypróbować.... Warta wypróbowania - jest jeszcze karkówka wg Maxella - też warta grzechu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-649995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #1236 Opublikowano 2 Stycznia 2020 muszę wypróbować....Warta wypróbowania ..Waldku,no i wypróbowałam . Podałam moim gościom w Święta .Karkówka wyszła przepyszna ,pokryta złocistą glazurą,mięciutka, a jednocześnie nietradycyjna - aromatyczna - orientalna,godna polecenia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-652879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1237 Opublikowano 2 Stycznia 2020 godna polecenia Dziękuje za zaufanie - tak to inny smak ,ale wart polecenia Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-652884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #1238 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Gdzie znajdę przepis na śledziki wg Małgo ? No i moje ulubione śledziki wg Małgocebulka, orzechy włoskie podsmażone, śliwka suszona, tymianek, olej rzepakowy z zimnego tłoczenia/olej ryżowy , ocet jabłkowy - mandarynkowo rozmarynowy - oczywiście śledz Subiektywnie (Małgo) - świetne IMG_20171221_200841.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-653188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1239 Opublikowano 5 Stycznia 2020 (edytowane) Gdzie znajdę przepis na śledziki wg Małgo ?Życzysz i masz 200 g filetów śledzi (3-4 sztuki), w oleju lub ze słonej zalewy 8-10 suszonych śliwek nie wędzonych1/3 szklanki orzechów włoskich 1 cebulka szalotka (lub 1/4 zwykłej) 2 łyżeczki listków tymianku (lub 1/3 łyżeczki suszonego) około 70 ml oleju lnianego tłoczonego na zimno ( aromatyzuję tymiankiem i skórką mandarynki) 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżka octu jabłkowegoŚledzie w oleju wyjąć z zalewy i pokroić na około 2 cm kawałki. Śledzie ze słonej zalewy opłukać pod bieżącą zimną wodą, włożyć do miski, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę. Zmienić wodę i pomoczyć jeszcze przez pół godziny. Osuszyć i pokroić.Cebulkę obrać i posiekać w kosteczkę. Śliwki pokroić w kostkę lub na paseczki. Orzechy zrumienić na suchej patelni, posiekać.Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać tymianek, sól (tylko w przypadku śledzi w oleju), świeżo zmielony pieprz, zalać olejem lnianym opcjonalnie dodać łyżke octu jabłkowego i wymieszać. Układać w słoiczku przeplatając śledzie dodatkami. Zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Można skrapiać sokiem z cytryny. Edytowane 5 Stycznia 2020 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-653191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #1240 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Pięknie dziękuję Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-653241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #1241 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Gśledziki wg Małgo - świetne I takie są Jak zrobiłam na Święta to musiałam zaraz powtórzyć na Sylwestra Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-653243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #1242 Opublikowano 5 Stycznia 2020 bar, dnia 05 Sty 2020 - 11:25, napisał: G śledziki wg Małgo - świetne I takie są Jak zrobiłam na Święta to musiałam zaraz powtórzyć na Sylwestra Dlaczego ja jeszcze nie wypróbowałam tego przepisu? Ale nic straconego, śledzie z zalewy zostały mi jeszcze ze Świąt Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-653257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1243 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ale nic straconego Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-653258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1244 Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Konserwa słoikowa. Daniel-ok 3,5 kgKarkówka - 4,6 kgUda indycze - 2,6 kgPeklosól - 14 g/kg (24godz)pieprz 3,5 g/kgcebula suszona 4,5 g/kgczosnek 2,5 g/kggałka muszkatołowa - 0,3 g/kgPakowane do słoików 435 ml - po 385 g Tyndalizacja 60/45/30 do gara Lidlowskiego wchodzi 24 słoiczki Edytowane 24 Marca 2021 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-658863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #1245 Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Bardzo apetycznie wygląda, samo mięsko, ale mi Waldku narobiłeś smaka.... Można zamówić jeden słoiczek .....na kolację Edytowane 2 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-658876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1246 Opublikowano 2 Marca 2020 Można zamówić jeden słoiczek .....na kolacjęZapraszam - wino mam, nalewki mam sałateczki też się znajdą Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-658898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #1247 Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Oj.... na te sałatki Ta kolorowa zwłaszcza....z winogronem???? , proszę o przepis.....a łyżki jakby moje.... Edytowane 2 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-658904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1248 Opublikowano 28 Marca 2020 Kabanosików troche ukręciłem - nadziewarka Mesla M16 - idealny pomocnik - lejek od Jumbo troche jelita zostałotego sie chyba nie da zasolić ? nigdy nie próbowałem.... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-661439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #1249 Opublikowano 28 Marca 2020 Zasalaj,zasalaj.Trzymaj w mocnym roztworze soli.Możesz to złozyć żeby weszły do pudełka. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-661444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #1250 Opublikowano 28 Marca 2020 Kabanosików troche ukręciłem I pięknie, Święta się zbliżają Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/50/#findComment-661458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi