Muski Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Inspiracja Zazielonego na zielono :naleweczka adrestowa bez syropu (jeszcze)sałateczka z awocado będą krokodylki a i kalafiorki będą na kwaśno Edytowane 29 Lipca 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Ciekawa jestem jak fasolka kiszona będzie Ci smakować? Edytowane 29 Lipca 2017 przez chudziak "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 29 Lipca 2017 Ciekawa jestem Ja też , Drogie SiBy - opisują ,że warto w książkach o kiszonkach też - kalafior - to taki od 2 do 6 dnia - po zakiszeniu wstawiam do lodówki jak kimchi Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 29 Lipca 2017 Kalafior kisiłam - owszem smaczny ale zapach jaki roztaczał "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 29 Lipca 2017 smaczny ale zapach jaki roztaczał jak jest taki jak ogórek małosolny to dobry - przekiszonego nie z odorkiem masz rację to też tylko jeden kalafiorek Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 29 Lipca 2017 Z kiszonek dla mnie -tylko ogórki i kapusta .Ukisiłam co prawda w jednym słoju marchewkę , [ta najbardziej mi smakowała] ,paprykę,rzodkiewkę i kalafior ,ale te niekoniecznie...Krokodylki polecam! beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 29 Lipca 2017 Fafasolka z czasem robi się łykowata jakby ale ciągle chrupiąca, fajny dodatek do polewy na pomidory np... Z tym roztoczystym odorem kalafiorowym to jakoś nie odczułem, może to kwestia lokalizacji kiszingu, lokalnej flory robakowej....Kalafiory skiszone są kapitalne, jeden słoik mi się ostał z ub roku, się skonsumi.... Beata, marchewka, jak i czosnek, wspaniała jako dodatek, samej nie robiłem... jeszcze ----- Muski, śliczne te foty dokonań.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 29 Lipca 2017 Ja zrobiłam w jednym słoju takie wstążki skrobaczką ,a w drugim plasterki.Te plasterki są bardziej chrupkie.,ale tak jak mówie-nie ma to jak mizeria ,czy ogórek kiszony lub korniszonek.. beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 29 Lipca 2017 takie wstążki skrobaczką o to to !!! właśnie tak postąpione było, dziękuję za uściślenie Beata Wstęgi są, moim zdaniem optymalne i ładne,,, Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 29 Lipca 2017 Może ukisić cała marchew obraną i do spożycia szatkowac, trzec itp Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 29 Lipca 2017 Może ukisić cała marchew obraną i do spożycia szatkowac, trzec itp Nic z tego, kapustę w samych główkach nie ukisisz. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 29 Lipca 2017 Andrzeju, to trochę jest.... NIE Zaręczam, iż....https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7362-varza-murata-kapusta-marcelo/....wspaniałostka.... Pod kątem praktyczności nawet przewyższa "naszą", szatkowalną Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Może ukisić cała marchew obraną i do spożycia szatkowac, trzec itp Nic z tego, kapustę w samych główkach nie ukisisz.Andrzej jesteś pewny bo kiszę całe główki od lat fakt że wycinam głąb i leży w beczce z poszatkowaną ale zawsze się ukisi A gałąbki z takiej kapusty ... hmmmm .... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Lipca 2017 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 29 Lipca 2017 A gałąbki z takiej kapusty ... hmmmm .... ze śmietanką.... (sposób podania) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 30 Lipca 2017 Kalafior kiszony jest pyszny a zapach ma delikatny w porownaniu z kiszonym brokulem https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) cienkie kiełbaski typu kabanosy - peklowanie 40 godzin 4st C - osadzanie 1 godzina -28st podmuchałem wentylatorem, 30 minut suszone w borniaku , wedzenie 60st - + - 100 min dopiekanie 90st 25 min -Temperatura na zewnątrz 30st Mam spory zapas osłonko kolagenowej - ale dzisiaj z jelit baranich - pierwszy raz kupiłem na tubie -ale nie solone na sucho (bo takie już ćwiczyłem) a w jakiejś zalewie ? . Jedna tuba =4kilogramy farszu. Nakładanie na lejek 12mm BAJKA - wystarczy zsunąć. Nie udało się bez kilku małych wpadek - kabanomix 28.07.2017 piers z indyka -4,7 kg sitko 8mm szynka czyst 1,06 kg sitko 8mmpodgardle czyst 2,06 kg sitko 6mm II 70/30 A 4,64 kg sitko 6mmłącznie 12,46mieszanie kabanosowe pieprz 25g 2,0 g/kggałka 6g 0,5 g/kgkminek 8g 0,6 g/kgczosnek gr 21g 1,7 g/kgjałowiec 6g 0,5 g/kgpoeklosól 225g 18,1 g/kgpeklowanie lod 40 godzin osadzanie 1 godz +_went 28st C osuszanie 45st 30 min Wedzenie 60 st 100 min podpiekanie 90st 25 min Wstawiłem kopię z excela - ale wyszedł trochę bełkot Edytowane 30 Lipca 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 30 Lipca 2017 A gdzie fotki? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 30 Lipca 2017 A tu Wędzarkai po Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 30 Lipca 2017 Gites. Teraz podsuszanie:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 30 Lipca 2017 4kilogramy farszu. A wiesz, ze za taka ilosc to powinienes byc ukarany? Moja rodzina nauczyla mnie ,ze kabanosy robi sie w wiekszej ilosci. Poczekaj chwile i tez sie tego nauczysz Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 30 Lipca 2017 Jezu...-kiedy Wy to wszystko zjecie?? beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 30 Lipca 2017 Raz przyjedziemy i zostanie sam patyk O ile Muski wpuści nas do garażu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Aniu -4kg farszu wchodzi na jedną tubę jelit ,podałem przepis tam jest trochę ponad 12 kg Beata - wysuszone kabanosy do vacum - do tego czasu córki trochę rozdapią -sporo tracą na wadze podczas suszenia , tak tak Ania ma rację z 4 kg to nie warto robić zachodu Edytowane 30 Lipca 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 30 Lipca 2017 No, to masz szczescie Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 30 Lipca 2017 Qba Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/13/#findComment-561311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi