Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Farsz: Tarte jabłko ,trochę tartej gruszki, cynamon i składnik najważniejszy podprażone posiekane włoskie orzechy :D

 

Dziękuję :)

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615083
Udostępnij na innych stronach

Do tego produktu - jak go zwał- nóżki, galret czy meduza  :facepalm:

zawsze mam słabość :facepalm:  jak do kaszanki  ;)

2 golonki , i trochę :sleep: ćwiartek z zagrodowego :sleep:

post-70549-0-58491600-1543756609_thumb.jpg

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615124
Udostępnij na innych stronach

 

 

trochę :sleep:

:) Muski, to "trochę" ma na tym forum zadziwiająco bywa definiowane.... :laugh: :laugh: :laugh:

Galaretnica optycznie gustowna wyjątkowo.... :clap: :clap: :clap:

.......trochę.... :facepalm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615303
Udostępnij na innych stronach

 

 

trochę..
trochę to mi obiecałeś …...chyba zadzwonię wprost do Siostry mojej Bliźniaczki i mi powie jak prawidłowo pomieszać kiełbę z kortofelkami :facepalm:  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615306
Udostępnij na innych stronach

 

 

prawidłowo pomieszać kiełbę z kortofelkami

:laugh: Muski, postaram się dopełnić słowo...po konsultacji z zzŻ... z tego co kojarzę to mieszamy zawsze w Prawo :thumbsup:

...w tą drugą to dziwolągi mogą wyjść :thumbsup::laugh: :laugh: :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615318
Udostępnij na innych stronach

Polska surowa - po 48 godzinach i 7 godzinach w zimnym dymieniu w 21 st

najważniejszy jest kijek - jałowcowy  :thumbsup:  :clap: ze Spychowa - DAR ZieZie…..

post-70549-0-49821200-1543858398_thumb.jpg

 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615326
Udostępnij na innych stronach

 

 

jest kijek

:)... eeeeeno, jakże zaszczytną lokaliza onego "kijaszka".... :laugh: :laugh: :laugh:

oczy się pocą samoistnie....niech służą brązowiejąc... :thumbsup::laugh: :laugh: :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615339
Udostępnij na innych stronach

najważniejszy jest kijek - jałowcowy    ze Spychowa

 

Z  takich to ja łuki robiłem , a z Zzielonego  ;)  psiwo kozicowe  :D  Bo wygotowane gałązki dawały dużo więcej aromatu niż owoce zwane jagodami . 

Edytowane przez Henio
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615394
Udostępnij na innych stronach

Polska surowa  cd..po 5 dniach i 2 wędzeniu zimnym dymem kolejne 6,5 godz. 78% wagi po nadzianiu

post-70549-0-36893900-1544034658_thumb.jpg

dla porównania ta po 1 wędzeniu

post-70549-0-18735400-1544034713_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615649
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do tego produktu - jak go zwał- nóżki, galret czy meduza :facepalm: zawsze mam słabość :facepalm:

 

Waldku ... mam tylko pytanko , dlaczego do galartu wieprzowego nie dodajesz  nogi wp . :facepalm::)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615654
Udostępnij na innych stronach

Comber z daniela pięknie wykonany.  :thumbsup:  Mam trochę jeleniny i teraz będę coś podobnego zrobić.  Miałem zamiar wszystko przerobić na kiełbasę.

Krzysiu comber na kiełbasę toż to profanacja :D

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615661
Udostępnij na innych stronach

 

Polska surowa - po 48 godzinach i 7 godzinach w zimnym dymieniu w 21 st

Witaj   , czy podczas dymienia "dbałeś" w jakiś sposób o wilgotność w komorze?  Czy wędziłeś "jak leci" ?

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615679
Udostępnij na innych stronach

 

 

czy podczas dymienia "dbałeś" w jakiś sposób o wilgotność w komorze? Czy wędziłeś "jak leci" ?
dzisiaj wilgotno - nic nie stosowałem tylko temperatura 21  i wiórki z domieszką jabłoni

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615689
Udostępnij na innych stronach

Jutro będę dojrzewał (można by rzec "fermentował") kiełbasę  po nadzianiu w wysokiej wilgotności 2dni   i chcę też tak ją wędzić (tak jak ostatnio robiłem bydgoską)

Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615695
Udostępnij na innych stronach

 

 

Waldku nie widziałeś mojego wpisu
Widziałem -jutro kroję - dam foto i podam smak - chcę dac jej tydzień - jak będzie dobra to dam też rozpiskę jak zrobiłem  ;)  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615740
Udostępnij na innych stronach

 

Comber z daniela pięknie wykonany.  :thumbsup:  Mam trochę jeleniny i teraz będę coś podobnego zrobić.  Miałem zamiar wszystko przerobić na kiełbasę.

Krzysiu comber na kiełbasę toż to profanacja :D

 

Arek nie za bardzo jestem za jeleniną  czy sarniną. Szwagier z siostrzenicami upolowali 5 jeleni w ostatnich trzech tygodniach.  Mam 6 polędwic i mięso z łopatek, oprócz jednej polędwicy wszystko pójdzie na kiełbasę.  Właśnie jutro robię kiełbasę z dzika i jelenia.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615742
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie za bardzo jestem za jeleniną  czy sarniną
Gulasz  z dodatkiem kimchi - bajka  :D  Ale jak to w życiu - jeden lubi kwaśny ogórek drugi ciepłe skarpetki  :D  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615743
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.