Małgoś Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Farsz: Tarte jabłko ,trochę tartej gruszki, cynamon i składnik najważniejszy podprażone posiekane włoskie orzechy Dziękuję "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Do tego produktu - jak go zwał- nóżki, galret czy meduza zawsze mam słabość jak do kaszanki 2 golonki , i trochę ćwiartek z zagrodowego Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 3 Grudnia 2018 trochę Muski, to "trochę" ma na tym forum zadziwiająco bywa definiowane.... :laugh: Galaretnica optycznie gustowna wyjątkowo.... :clap: .......trochę.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 3 Grudnia 2018 trochę.. trochę to mi obiecałeś …...chyba zadzwonię wprost do Siostry mojej Bliźniaczki i mi powie jak prawidłowo pomieszać kiełbę z kortofelkami Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Lubię to! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 3 Grudnia 2018 meduza Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 3 Grudnia 2018 prawidłowo pomieszać kiełbę z kortofelkami Muski, postaram się dopełnić słowo...po konsultacji z zzŻ... z tego co kojarzę to mieszamy zawsze w Prawo ...w tą drugą to dziwolągi mogą wyjść :laugh: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Polska surowa - po 48 godzinach i 7 godzinach w zimnym dymieniu w 21 stnajważniejszy jest kijek - jałowcowy ze Spychowa - DAR ZieZie….. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Smakowitości u Ciebie. Comber i kiełbaski bajka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 3 Grudnia 2018 i kiełbaski uczę się od najlepszych - czyli Was drogich SiBów - cały czas... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 3 Grudnia 2018 jest kijek ... eeeeeno, jakże zaszczytną lokaliza onego "kijaszka".... :laugh: oczy się pocą samoistnie....niech służą brązowiejąc... :laugh: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) najważniejszy jest kijek - jałowcowy ze Spychowa Z takich to ja łuki robiłem , a z Zzielonego psiwo kozicowe Bo wygotowane gałązki dawały dużo więcej aromatu niż owoce zwane jagodami . Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Henio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Polska surowa cd..po 5 dniach i 2 wędzeniu zimnym dymem kolejne 6,5 godz. 78% wagi po nadzianiudla porównania ta po 1 wędzeniu Edytowane 5 Grudnia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Do tego produktu - jak go zwał- nóżki, galret czy meduza zawsze mam słabość Waldku ... mam tylko pytanko , dlaczego do galartu wieprzowego nie dodajesz nogi wp . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Comber z daniela pięknie wykonany. Mam trochę jeleniny i teraz będę coś podobnego zrobić. Miałem zamiar wszystko przerobić na kiełbasę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Comber z daniela pięknie wykonany. Mam trochę jeleniny i teraz będę coś podobnego zrobić. Miałem zamiar wszystko przerobić na kiełbasę.Krzysiu comber na kiełbasę toż to profanacja Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 5 Grudnia 2018 dlaczego do galartu wieprzowego nie dodajesz nogi wp . Jak mam to daję Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsi Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Z niecierpliwością czekam na przekrój surowej.. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Polska surowa - po 48 godzinach i 7 godzinach w zimnym dymieniu w 21 stWitaj , czy podczas dymienia "dbałeś" w jakiś sposób o wilgotność w komorze? Czy wędziłeś "jak leci" ? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 5 Grudnia 2018 czy podczas dymienia "dbałeś" w jakiś sposób o wilgotność w komorze? Czy wędziłeś "jak leci" ? dzisiaj wilgotno - nic nie stosowałem tylko temperatura 21 i wiórki z domieszką jabłoni Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jutro będę dojrzewał (można by rzec "fermentował") kiełbasę po nadzianiu w wysokiej wilgotności 2dni i chcę też tak ją wędzić (tak jak ostatnio robiłem bydgoską) Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsi Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Waldku nie widziałeś mojego wpisu czy masz mało tej surowej i nie chcesz napoczynać przed świętami? Chyba się z nią zmierze jeszcze przed świętami Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Waldku nie widziałeś mojego wpisu Widziałem -jutro kroję - dam foto i podam smak - chcę dac jej tydzień - jak będzie dobra to dam też rozpiskę jak zrobiłem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Comber z daniela pięknie wykonany. Mam trochę jeleniny i teraz będę coś podobnego zrobić. Miałem zamiar wszystko przerobić na kiełbasę.Krzysiu comber na kiełbasę toż to profanacja Arek nie za bardzo jestem za jeleniną czy sarniną. Szwagier z siostrzenicami upolowali 5 jeleni w ostatnich trzech tygodniach. Mam 6 polędwic i mięso z łopatek, oprócz jednej polędwicy wszystko pójdzie na kiełbasę. Właśnie jutro robię kiełbasę z dzika i jelenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 6 Grudnia 2018 nie za bardzo jestem za jeleniną czy sarniną Gulasz z dodatkiem kimchi - bajka Ale jak to w życiu - jeden lubi kwaśny ogórek drugi ciepłe skarpetki Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/38/#findComment-615743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi