Muski Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) pieczesz w rekawie?czy co jakis czas otwierasz piekarnik i polewasz miesko?Nie- w brytwannie z pokrywą - pierwszy raz otwieram po ok 1,5 g przekrecam mięso zamykam i dopiekam od 10 do 15 min - wyjmuję brytwankę - i zostawiam pod przykryciem na ok 10 min - czasem już otwartą Edytowane 6 Maja 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-630787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 6 Maja 2019 Niezwykły podarek od Agi (obecni a Zakopanem mieli okazję ją poznać) AGA- DZIĘKI Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-630814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 6 Maja 2019 Ale torcik Fajne wędliny z SV, jak Ci smakują?. Moim zdaniem lepsze niż tradycyjnie parzone. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-630819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 7 Maja 2019 Moim zdaniem lepsze niż tradycyjnie parzone Łatwiej jest uzyskać soczystość - ale trzeba też zwracać uwagę ,że do SV trochę inna dawka soli - wszystko pozostaje - w metodzie tradycyjnej część soli "wróci" do wody Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-630857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Kociołeczek i jeszcze przepis Edytowane 14 Maja 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 14 Maja 2019 Kociołeczek To jak wygląda kociołek jak ten to osesek maluszek taki kociołeczek Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 16 Maja 2019 ten to osesek To podam konkretny wkład z przepisem do powtórki 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej lub z szynki wieprzowej1 kg mięsa mielonego wołowego0k 20 dkg słoniny ( najlepiej wędzonej ale niekoniecznie)4-8 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę lub drobno posiekanego2 cebula spora – drobno posiekana4 marchewki – obrane, starte na tarce o grubych oczkach1 cukinia tak do 30 cm - startej na tarce o grubych oczkach bez pestek naturalnie 1-2 szt czerwona papryka – pokrojonej w drobną kostkę1-2 szt zielonej papryki – pokrojonej w drobną kostkę2 puszki fasoli czerwonej – odsączonej z zalewy2 puszki kukurydzy – odsączonej z zalewy2 puszki pomidorów krojonych ( mogę być świeże ok 1 kg)400- 600 g przecieru pomidorowegook 1/2 tabliczki gorzkiej czekoladyprzyprawy: sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ostra papryka Wytapiamy w kociołku słoninędodajemy cebulę – do zeszkleniadodajemy czosnek przemieszamy krótkododajemy mięso – mieszamy od czasu do czasu – do chwili gdy całe zmieni kolor.Następnie marchewki po ok godzinie nawet 2 dodajemy pozostałe składniki ( bez cukini) i mieszamyna ok 10 min przed podaniem dodajemy cukinie – mieszamy – sprawdzamy do smaku ew coś korygujemy pod własne upodobania – smacznego.( po cichu dodaje szklankę czerwonego wina razem z marchewkami niekoniecznie – ale chyba troche podkręca smak ) cały proces u mnie trwa ok 3-3,5 h przy kociołkowaniu na kociołu otwartym – zwykle podgrzew „rosołowy”musi tez troche odparowac . Dobre dodatki na talerz :ryż ,ziemniaki, marynowana lub kiszona papryka / ogórkikażda pasta z awocado Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 16 Maja 2019 Będzie trzeba wypróbować przepis. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 16 Maja 2019 Super danie, dzięki za przepis. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 17 Maja 2019 Kilka rybek mnie dopadło - to pozwoliłem im trochę sie poopalać Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 17 Maja 2019 Poproszę jedną ???????? www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 17 Maja 2019 A czemu ja nic o tym nie wiem. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 17 Maja 2019 A czemu ja nic o tym nie wiem. Nie ta dostawa - makrelek tylko 7 - 2 sumiki, 2 bolenie i garść sielawy - jak to podzielę na 2 córki i nas to zostaną mam ogony . Makrela niestety mrożona - mrożonej to pewnie nie chcesz Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 17 Maja 2019 .Mrożona niet. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Troche bezmięsnego - Falafele , bakłażan , bataty..... Edytowane 19 Maja 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 19 Maja 2019 wszystko jak zazwyczaj... Foto "5" szczególnie mnie się podoba... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 20 Maja 2019 FALAFEL - przepis* 50 dag suszonej ciecierzycy * 1 średnia cebula* 2-3 ząbki czosnku* 2 łyżeczki mielonej kolendry* 2 łyżeczki mielonego kuminu * Po 1/4 łyżeczki: suszonego imbiru, gałki muszkatołowej, cynamonu* Pęczek pietruszki* sól i pieprz do smakuCiecierzycę namoczyć przez noc w dużej ilości wody. Rano odcedzić.Wszystkie składniki – ciecierzycę, cebulę, czosnek – zmielić dwu-trzykrotnie na gładką masę na małych oczkach w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodać przyprawy i drobno posiekaną natką, wymieszać i odstawiamy na minimum 30 minut. Uformować małe płaskie falafelki i smażyć po 2-3 minuty z każdej strony, minimum 2-3 cm oleju w patelni. Wykładać na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 20 Maja 2019 o jejku, jak tu smacznie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 20 Maja 2019 o jejku, jak tu smacznie Bardzo, z ogromną przyjemnością odwiedza się Waldzia kącik Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-631781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Co by uhonorować II laur Marszałkowski Brata Ziezielonego (taki 2 gwiazdkowy generał)- postanowiłem zrobić "ziezieloną nalewkę" i tak etap pierwszy :Jutro dostanę zapewne drugi tajemny składnik to może bardziej zzielenieje [Dodano: 02 cze 2019 - 15:25]Na razie schowam do czarnego wora - obawiam sie zmiany koloru Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-632502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 2 Czerwca 2019 czekam na więcej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-632507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 3 Czerwca 2019 czekam na więcej Temat trochę mnie przerósł - w zasadzie mógłbym taką zieleń zostawić - ale nie byłaby zieziezelona dzisiaj kolega który zajmuje sie żywnościa liofilizowaną - zrobi mi troche produktu ze: świeże liście herbaty ( dzisiaj przyleciały ) , młodego jęczmienia i szpinaku - bardzo jestem ciekaw efektu . Tylko czasu mało "qruca bomba " Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-632538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Super ciasto i falafele.Pięknie uwędzone rybki. Muszę się spytać (bez cienia złośliwości). Jak smakowały bolenie?. Boleń to chyba najmniej smaczna ryba słodkowodna, trudno ją pod względem smaku z jakąś porównać i do tego jedna z najbardziej ościstych. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-632547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jutro dostanę zapewne drugi tajemny składnik to może bardziej zzielenieje Waldziu, a może spirulina by się dobrze zachowała w nalewce?Próbowałeś kiedykolwiek ją wykorzystać? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-632550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Boleń to chyba najmniej smaczna ryba słodkowodna, trudno ją pod względem smaku z jakąś porównać i do tego jedna z najbardziej ościstych. Dokładnie tak - ale duży ponad 2 kg wędzony - jest smaczny delikatny - no i siedzisz i pracowicie wybierasz tą fure ości - zostaje sama pyszna sieczka ( sałatkowa) albo na kanapki ,albo jako pasta[Dodano: 03 cze 2019 - 12:26] Próbowałeś kiedykolwiek ją wykorzystać? Nie ale jadę dzisiaj po odbiór tych liofili - bedzie sie działo Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/45/#findComment-632553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi