Wirus Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Lutego 2018 https://www.google.pl/search?q=chrust&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiji4LBxYrZAhVNY1AKHU4wAQIQ_AUICigB&biw=1259&bih=649 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawis01 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam serdecznie! Inspiracja i wykonanie. Korekta przepisu:zamiast octu "księżycówka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Lutego 2018 zamiast octu "księżycówka" Toż to już zakrawa na rozpustę A do tego jeszcze tyle cukru pudru Czyste szaleństwo Smakowicie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Lutego 2018 LP smażyła na smalcu w zeszłą sobotę i dziś, na razie czekają na odkrycie, jutro zacznie się konsumpcja, jest tego parę kilo, jutro zrobię fotę, bo dziś zabezpieczone skrupulatnie... ruszać nie wolno. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Lutego 2018 Tłukłeś to ciasto wałkiem ,czy tak z marszu po wyrobieniu wałkowałeś i kroiłeś? Wałkowałem, wałkowałem i wałkowałem.Potem kroiłem paski i zwijałem na supełek....... Co chłopaki na fotach przedstawili to są chyba pampuchy.... chrust wygląda inaczej.... Co to pampuchy? Może nie wyglądają jak typowe faworki, ale bardzo smaczne są.Gdzieś tam pamiętam, jak mama robiła.Pasek, potem nacinała rowek i zawijała, ale mi jakoś nie wychodziło więc powiązałem jak umiałem.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Lutego 2018 kroiłem paski i zwijałem na supełek....... powiązałem jak umiałem.... I śliczne ciurlaski Ci wyszły Mnie się podobają Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 4 Lutego 2018 Co to pampuchy? https://www.youtube.com/watch?v=iR5VWgdAUfc Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 4 Lutego 2018 Z pewną nutką niecierpliwości czekamy na odkrycie prawdziwych faworków Pisa Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 4 Lutego 2018 Do pampuch to im bardzo daleko. LP smażyła na smalcu w zeszłą sobotę No właśnie...LP..a jo som. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 4 Lutego 2018 I to się chwali ! ,a porównanie faktycznie nietrafne...Jak sobie pomyślę,ze mój mąż nawet wodę na herbatę "przypali" to jeszcze bardziej "to się chwali" Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Lutego 2018 Moje sa z przepisu z ksiazki kucharskiej z 1958 roku , ..kilka kilogramow to chyba cala noc robila a czym zabezpieczone moich nie sposob czymkowiek nakryc bo pokruszyly by sie pod ciezarem Polecam do walkowania maszynke do robienia makaronuJa robilam z 200 g maki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Lutego 2018 Własnie wróciłam ze sklepu ze smalcem.Zrobię z tego przepisu i zobaczę jak mnie wyjdą.Kiedys robiłam takie ,ze zamiast śmietany dodawało się piwo-pamiętam ,ze też były smaczne.Chyba dużo zależy od wybicia ciasta wałkiem i wielokrotnego składania go. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Lutego 2018 Beato ja walkowalam w maszynie do walkowania makaronu lekko i sprawnie idzie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 4 Lutego 2018 miro, wspomożenie, co byś więcej supełków nie wiązał http://wszystkomaniaczka.pl/wp-content/uploads/2015/02/faworki1.jpg Po słoninę na smalec trzeba się wybrać i jeszcze pączki z czereśniami zrobić Karnawał trzeba zakończyć na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 4 Lutego 2018 Nie rób smaka ,bo mam świetny przepis na pączki....Faworki składam do srodka z dwóch stron Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 4 Lutego 2018 co byś więcej supełków nie wiązał No...... Pani żona robi to jedną reką -rewelka -Pozdrowienia dla Agusi Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguś96 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 4 Lutego 2018 No...... Pani żona robi to jedną reką Waldku bardzo bym chciała jednak to nie jest takie proste Pozdrawiam również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Lutego 2018 jednak to nie jest takie proste jedną trudne - wiem umiem kręcić faworki na raz i na 2 razy czasem mnie do tego dopuszczano Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Lutego 2018 A to mój dzisiejszy urobek nie cały, część już zeżarli.Oczywiście bez proszku do pieczenia. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 4 Lutego 2018 miro, wspomożenie, co byś więcej supełków nie wiązał O dziękuję bardzo.Miałem to w pamięci, po mamie, ale leń jestem....więc supełki robiłem... [Dodano: 04 lut 2018 - 20:04]A to mój dzisiejszy urobek nie cały, część już zeżarli. Jak zeżarli to smaczne musiały być.... i to jest to...!!! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 6 Lutego 2018 mam świetny przepis na pączkiI jeszcze się nim z nami nie podzieliłaś? Oj niedobra Ty Pani Żona przygotowała dzisiaj przedsmak tłustoczwartkowego obżarstwa W zastępstwie octu poszedł spirytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Przepis dostałam od znajomej ,która go zachwalała .Ja ich nie piekłam . Przepis 0,5kg mąki krupczatki 15 żółtek 1o dg drożdży 1/2 kostki masła 2Łyzki cukru 3 łyżki mleka [na zaczyn] 1/2 kieliszka spirytusu Cukier,mleko drozdze +3 łyżki mąki rozmieszać .Wyrośnięty zaczyn wlać do mąki ,dodać żółtka .Wyrabiać 15 min.Dodać rozpuszczone masło i spirytus.Wyrobić ciasto . Odstawić do wyrośnięcia . Ja piekłam z takiego przepisu 650 g mąki 250 ml mleka 100 g cukru 100g masła 3 jajka 30 g drożdży Prepisy bardzo różniące się... szczypta soli , Edytowane 6 Lutego 2018 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGdz Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 7 Lutego 2018 Czym byłby Tłusty Czwartek bez ciasta smażonego na głębokim tłuszczu. Poniżej przepis na faworki, który jest prosty i szybki w wykonaniu. Składniki: 25 dag mąki3 żółtka1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3-4 łyżki kwaśnej śmietany1/2 łyżki octufaworki.jpgWykonanie:Mąkę przesiać z proszkiem, dodać żółtka, śmietanę i ocet. Zagnieść ciasto i dobrze wyrobić, powinno być idealnie gładkie. Wałkować dość cienkie placki. Pokroić w paski i po nacięciu w środku po długości, wywinąć. Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złocistego koloru. Po wysmażeniu ułożyć na papierowym ręczniku do odcieknięcia, po czym obsypać cukrem pudrem. Coś mnie nie pasuje w tym przepisie. A gdzie i ile wody się dodaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zamiast wody jest śmietana Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 7 Lutego 2018 Woda nie potrzebna to ma byc dosc twarde ciasto. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.