akwz47 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 10 Marca 2018 Dodam tylko że nazwa t-fal to amerykańska nazwa firmy Tefal Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 10 Marca 2018 Dodam tylko że nazwa t-fal to amerykańska nazwa firmy Tefal a i owszem - nazwa tak ale produkt tej nazwy jest made in China. Dobre ale do gotowania zup.. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) To że All American Canner jest njaj, naj, to wiemy wszyscy, ale bez przesadyzmu, made in China z całą pewnością nie pęka przed "Turkiem", więc bez obaw Stefanie . Edytowane 10 Marca 2018 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akwz47 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) StefanS uważasz że szkoda kasy na taki sprzęt? Czy ten Presto z pierwszego linku byłby lepszy? Ma lepsze opinie.Miałby mi służyć do sterylizacji konserw mięsnych. Edytowane 10 Marca 2018 przez akwz47 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 10 Marca 2018 StefanS uważasz że szkoda kasy na taki sprzęt? Czy ten Presto z pierwszego linku byłby lepszy? nie moge udzielic Ci pelnej porady poniewaz nie uzywam ani Presto ani T-Fal-a. Ogolne opinie tutaj (mieszkam i zyje w USA) to do canning (pasteryzacji) lepszy jest Presto. Oczywiscie zgadzam sie z opinia kol. Sverige ze All American jest najlepszy (uzywam, posiadam). Chcialbym tylko zwrocic uwage do filmikow z postu kol. Sverige - na zadnym odcinku nie ma mowy o sterylizacji miesa czy w sloikach czy w puszkach - poniewaz te szybkowary nie sa przystosowane do bardzo ciezkiej i dlugiej pracy w wysokiej temperaturze i podwyzszonym cisnieniu.Opinie na temat Presto moze wydac kol. Papcio bo jesli mnie pamiec nie myli to uzywa wlasnie ten rodzaj. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akwz47 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 10 Marca 2018 Niestety nic z tego. Darmowa wysyłka jest tylko na stany. Koszt + przesyłka wyniósł ponad 900 zł + podatek.A miało być tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 10 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 11 Marca 2018 Źle mnie zrozumiano, mam turecki 17l, ale jego faktyczna pojemność to 15z hakiem. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-591711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 16 Marca 2018 Czy którys z Kolegów posiadających turka 17l jest mi w stanie podać jego realną średnice i wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-592240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 16 Marca 2018 Czy którys z Kolegów posiadających turka 17l jest mi w stanie podać jego realną średnice i wysokość?Wsie wymiary napisane https://hascevher.pl/pl/p/Szybkowar-Gastro-17L-Hascevher/50 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-592257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 16 Marca 2018 Wiem, że napisane tylko znalazłem do tego 17l kilka instrukcji i w każdej jest co innego tzn. od 26cm średnicy do nawet 28,5cm.Jesli to w linku jest stan faktyczny to wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-592273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) W końcu po długich przemysleniach i szybkim zakupie szybkowar dotarł.Kupiłem 13l srednica 24cm wysokość 30cm, wchodzi 10 słoików 346ml lub 440ml.Podejrzewam , że 520ml też wejść w dwóch warstwach powinny.Wkrótce testy. Edytowane 20 Marca 2018 przez 09042 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-592713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 22 Marca 2018 Tak jak pisałem wyżej zmiesciło sie 10 sztuk 346ml lub 440ml. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-592988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 17 Maja 2018 Witajcie przymierzam sie do zakupu jakiegoś porządnego szybkowaru tylko nie mam jeszcze koncepcji jaki zakupić i na co zwrócić najbardziej uwagę.. czy to miałbybyć turek czy jakiś inny dwu programowy,głównie bedzie mi służył do sterylizacji słoików z mięsiwem 300ml-500ml no i może jakaś goloneczka Najlepiej aby weszło tam z 5-10sz.takich słoiczków 300ml.Oglądałem u siebie stacjonarnie jest tych garów kilka ale ciężko się zdecydować,a wiec w media-ekspercie widziałem MPM 5L.za 319zł trochę drogawy..w pokrywce miał coś chyba na baterie.. w sklepie gosp.domowym Turek 7L.za 122zł albo poczekać za promocją w Lidlu choć wolałbym aby garnek miał usiorki zamiast dyszla a może wy mi coś polecicie co posiadacie? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Żeby wstawić tyle słoików to musisz mieć szybkowar ok.17l i takiego szukaj chyba ,że chcesz pasteryzować na raty. Edytowane 18 Maja 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09042 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 18 Maja 2018 Żeby wstawić tyle słoików to musisz mieć szybkowar ok.17l i takiego szukaj chyba ,że chcesz pasteryzować na raty. 10 słoików 440ml wchodzi do 13l.Pisałem post wyżej łacznie ze zdjeciem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Słoiki powinny być całkowicie zanurzone w wodzie.O ile w tym szybkowarze tak jest to ok. Edytowane 18 Maja 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 18 Maja 2018 Ale jaki najlepiej kupić ten 2 programowy czy turka który jest bardziej bezpieczniejszy.. nie chciałbym mieć kuchni ufajtanej jak w pierwszym poście.. [Dodano: 18 maj 2018 - 17:06] Żeby wstawić tyle słoików to musisz mieć szybkowar ok.17l i takiego szukaj chyba ,że chcesz pasteryzować na raty. 10 słoików 440ml wchodzi do 13l.Pisałem post wyżej łacznie ze zdjeciem. Ten co ty masz to pokrywka jest przezroczysta widać kiedy zaczyna się gotować? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 18 Maja 2018 Najlepiej aby weszło tam z 5-10sz.takich słoiczków 300ml. https://hascevher.pl/Jeszcze przez tydzień mają reorganizację.Jak zakończą to kup sobie turka 15L i mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Ja ze swojego 17L jestem bardzo zadowolony.Do 15L wchodzi 9-10 słoików 346/350 ml.Śmiało w takim możesz sterylizować 5 słoików stojących na dnie, a może także postawić 1-5 słoików na górę..Ja w swoim z powodzeniem sterylizuję i 7 słoików na dnie i jeden stawiam na górę, a także 14. W sumie to cały czas robię po 14.W szybkowarze jako jeden wsad mogą iść słoiki z różnistym towarem, z mielonką, z golonką, ze słoniną, z tuszonką. Sterylizuję 80 min. od momentu podniesienia zaworu bezpieczeństwa. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 18 Maja 2018 Najlepiej aby weszło tam z 5-10sz.takich słoiczków 300ml.https://hascevher.pl/Jeszcze przez tydzień mają reorganizację.Jak zakończą to kup sobie turka 15L i mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Ja ze swojego 17L jestem bardzo zadowolony.Do 15L wchodzi 9-10 słoików 346/350 ml.Śmiało w takim możesz sterylizować 5 słoików stojących na dnie, a może także postawić 1-5 słoików na górę..Ja w swoim z powodzeniem sterylizuję i 7 słoików na dnie i jeden stawiam na górę, a także 14. W sumie to cały czas robię po 14.W szybkowarze jako jeden wsad mogą iść słoiki z różnistym towarem, z mielonką, z golonką, ze słoniną, z tuszonką. Sterylizuję 80 min. od momentu podniesienia zaworu bezpieczeństwa.Dziękuję za wyczerpujaca wypowiedz trochę mnie poratowałeś wiedzą Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Szybkowar przeznaczony jest do sterylizacji produktów bez nadciśnienia. Co to oznaczahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13617-proces-sterylizacji-konserw-miesnych-w-s%C5%82ojach-twist-off-wg-dziadka/moim zdaniem promowanie tego typu rozwiązań jest błędem tego forum. Edytowane 18 Maja 2018 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 18 Maja 2018 Szybkowar przeznaczony jest do sterylizacji produktów bez nadciśnienia. Co to oznaczahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13617-proces-sterylizacji-konserw-miesnych-w-s%C5%82ojach-twist-off-wg-dziadka/moim zdaniem promowanie tego typu rozwiązań jest błędem tego forum. Dziadku czy mam to rozumieć ze w zwykłym szybkowarze np. Turku nie można wytworzyć przeciwciśnienia i cały sok mięsny ze słoików ucieka nawet jak sie mocno dokręci słojki w celu sterylizacji? Trochę bardziej łopatologicznie bym prosił o wyjaśnienie Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Trzeba czytać dane techniczne wytrzymałościowe szybkowarów prawie wszystkie mają 100-110 kPa a więc maksymalnie 120 st C. Według instrukcji proces sterylizacji regulują zawory bezpieczeństwa ustawione na 0,75 bara. Jak zrobicie żeby dodać do tego jeszcze co najmniej do maksymalnej wytrzymałości 1,5 Bara dopompowanego powietrza Edytowane 19 Maja 2018 przez EAnna kor. autora Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Trzeba czytać dane techniczne wytrzymałościowe szybkowarów prawie wszystkie mają 100-110 kPa więc maksymalnie 120 st C. Według instrukcji proces sterylizacji regulują zawory bezpieczeństwa ustawione na 0,75 bara. Jak zrobicie żeby dodać do tego jeszcze co najmniej do maksymalnej wytrzymałości 1,5 Bara dopompowanego powietrzaDziękuję za odp. Edytowane 19 Maja 2018 przez EAnna Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) Bardzo proszę o sprostowanie postu z godz 22. 17 powinno być 100 -110 kPa to jest 1.0 -1.1Bar. Mod. Zrobione. Edytowane 19 Maja 2018 przez EAnna Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15074-zakup-szybkowaru/page/19/#findComment-598335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.