witt Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Już, bo jeszcze 2 miesiące i Wigilia 2018.Na tą okazję robię zawsze nalewkę " Wisielec świąteczny" 1/2 litra wódki 40% 150 g cukru1 sztuka pomarańczy, tak, żeby weszła do słoika (słoik przynajmniej 1,75 ml)Goździki ( 5-20 szt.) na oko, im więcej tym bardziej aromatyczneWykonanie:- Cukier rozpuścić w alkoholu- Pomarańczę nawlec na sznurek (przykryć pokrywką, która będzie trzymała sznurek)- Goździki powbijać w dolną część pomarańczy i patrzeć jak kropelki soku po goździku ściekają do słoiczka- Gotowe 23.12 2018 ok. 12:00 godz. Etykieta na butelce musi być zmieniona, bo jest z tamtego roku.Nalewka dobrze działa na żołądek, a wiemy, ze przy wigilii je się więcej jak normalnie, bo przed się pościło.Na zdrowie Edytowane 14 Października 2018 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bondżo Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Robię różne nalewki ale wisielca jeszcze nie widziałem 0,5l troszku mało jak na zapotrzebowanie rodzinne i znajomych .Dzięki za wstawkę , postaram się i ja coś powiesić .pomarańcza nie pleśnieje ? czy w oparach alko się "wędzi"? Edytowane 14 Października 2018 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Października 2018 pomarańcza nie pleśnieje ? czy w oparach alko się "wędzi"? Kolego Bondżo, pomarańcza nie pleśnieje i się nie wędzi. Na końcu będzie całkowicie bez soku, prawie sucha od oparów alkoholowych, do wyrzucenia.Jeżeli potrzebujesz większą ilość to musisz zrobić jej wielokrotność. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bondżo Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Domyślam się o wielokrotności. chodziło mi własnie o opary w których pomarańcza przebywa , porównałem opary do wędzenia. Edytowane 14 Października 2018 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) porównałem opary Nic się złego nie dzieje, wszystko w pozytywnym kierunku.Jeżeli robisz różne nalewki to może podzielisz się jakimś ciekawym przepisem? Edytowane 9 Lutego 2021 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Października 2018 Oj oj będzie okazja pokosztować na Wigili ,żona też coś przywiezie,a ja na razie nie wiem co,ale coś skręce3- maj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Października 2018 będzie okazja pokosztować na Wigili Będzie, będzie Marku, a jest naprawdę dobra. Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Października 2018 robię zawsze nalewkę " Wisielec świąteczny" no jeszcze można z grapefruita Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Października 2018 robilam taka z pomarancza ale nadziewana ziarnami kawy , tez dobra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Października 2018 no jeszcze można z grapefruita Nad takim rozwiązaniem też się już zastanawiałem, odstrasza mnie tylko ta skórka,bo na pewno jest dużo grubsza jak z pomarańcza. pomarańcza nadziewana ziarnami kawy Warte wypróbowania Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Października 2018 nadziewana ziarnami kawy Elektro, wybierałaś może szczególnego aromatu, rodzaju kawy, albo normalną jaką używasz na codzień? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Października 2018 odstrasza mnie tylko ta skórka, Skórki nie konsumujesz Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Października 2018 Skórki nie konsumujesz Tak, wiem, tylko chodzi mi czy tym goździkiem przebiję się do soku grapefruita przez tą grubą skórkę. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 14 Października 2018 tym goździkiem przebiję się do soku grapefruita Przecież masz wiertarkę Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 14 Października 2018 Przecież masz wiertarkę Żartowniś ... A tak na poważnie, robiłeś z grapefruita tego wisielca? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Października 2018 na poważnie, robiłeś z grapefruita tego wisielca? Tak - pomarańczowy jest bardziej damski - wybierałem grapefruita czerwonego - 44 goździki- 44 dni Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Października 2018 wybierałem grapefruita czerwonego - 44 goździki- A czy nie był przy tej ilości goździków za bardzo aromatyczny? A jak było z goryczką grapefruita? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Października 2018 Oczywiście było i jedno i drugie - ale zeszła szybko Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Października 2018 zeszła szybko Przy okazji wykonania wisielca z pomarańcza, wykonam również grapefruita.Dam znać jak wyszło. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 14 Października 2018 Jurto też dzialam! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Jutro też działam Jeżeli chcemy zdążyć do wigilii 2018 to najwyższy czas aby nastawić nalewkę Edytowane 14 Października 2018 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmbp Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Października 2018 Przepraszam że spytam myjemy tą pomarańcze czy tak prosto ze sklepu do słoika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 14 Października 2018 myjemy tą pomarańcze czy tak prosto ze sklepu do słoikaWitt ma prosto z drzewa. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bondżo Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 14 Października 2018 W mojej rodzinie praktykowało się cytrynę nadziewaną kawą.Pamiętam jej zapach , a miałem może z 5-6lat i do dziś co święta za mną chodzi - cytrusy sparzyć i wyszorować !! - pestycydów i wosków nie żałują Moja ulubiona - z winogron - tylko nie tych sklepowych (nie nadają się). Ogrodowe ciemne ( sierpień wrzesień zbiór). Aromat i smak boski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Października 2018 myjemy tą pomarańcze Tak i to porządnie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.