fantomek Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 24 Września 2020 macie jakiś fajny sprawdzony przepis na zimnowędzoną kiełbaskę? dorzuciłbym przy okazji bo troszke miejsca będzie gdyż w przyszłym tygodniu w planach polędwica łososiowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Polska, frankfurterki, metka/szukaj. Edytowane 24 Września 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 24 Września 2020 Coś mi chyba wyszukiwarka nie działa bo nic nie wyszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 24 Września 2020 Fantomek.Ostatni raz. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11872-2rok-1959-s%C5%82ynna-szesnastka-pw-nr-16/ Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tgt Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 28 Września 2020 Dokopałem się gdzieś w otchłani internetu na jakiś stronach leclerka składu poszukiwanych przeze mnie parówek. Mam prośbę, pomóżcie mi to rozszyfrować i ocenić co z tych składników jest jadalne a co niezbyt i jak może wpływać na smak i konsystencję gotowego produktui podpowiedzcie co z tych Exxx możne wywalić i ewentualnie jakiego mięsa można by użyć zęby to na próbę zrobić :-) w jakiejś malutkiej ilości. Składnikimięso wieprzowe 43%mięso wołowe 28%wodatłuszcz wieprzowyprzyprawy i ekstrakty z przypraw (z SELEREM)sólKONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGObłonnik ziemniaczanyaromatystabilizatory E452, E334, E330, E262wzmacniacz smaku E621, E631przeciwutleniacz E315barwnik E1500sacharozaocet spirytusowysub. konserwująca E250 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 28 Września 2020 Po odrzuceniu niektórych z tych dodatków, otrzymasz parówki o zupełnie innym smaku. Proponuję poszukać dobrych i sprawdzonych przepisów na naszym forum - ot choćby parówki Koleżanki EAnny. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) Składniki mięso wieprzowe 43% mięso wołowe 28% woda tłuszcz wieprzowy przyprawy i ekstrakty z przypraw (z SELEREM) sól KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO błonnik ziemniaczany aromaty stabilizatory E452, E334, E330, E262 wzmacniacz smaku E621, E631 przeciwutleniacz E315 barwnik E1500 sacharoza ocet spirytusowy sub. konserwująca E250 Podział E-składników według funkcji przy produkcji żywności E100-E199 – barwnikiE200-E299 – konserwantyE300-E399 – przeciwutleniaczeE400-E499 – emulgatory, stabilizatory, środki zagęszczająceE500-E599 – dodatki o zróżnicowanym przeznaczeniuE600-E699 – wzmacniacze smakuE700-E799 – antybiotykiE900-E1299 – dodatki do żywności o różnym zastosowaniuE1300-E1400 – modyfikowane skrobie Skrócona lista E-składników. Opracowane głównie na podstawie tabel Stathama.Oznaczenianieszkodliwy, uznany za bezpiecznypodejrzanyniebezpiecznyzalecana ostrożność [statham klasyfikujete składniki jako bezpieczne lub uważane za bezpieczne. Nie zmienia to jednak faktu, że są szkodliwe dla określonych grup konsumentów, np. alergików, dzieci czy osób przyjmujących leki. A także dla tych, którzy nadużywają produktów zawierających te składniki. Zachęcamy do sprawdzania, czy szkodliwe działanie oznaczonych na fioletowo E-dodatków dotyczy was bezpośrednio.] Barwniki spożywczeE100 kurkuminaE101 ryboflawinaE102 tartrazynaE104 żółcień chinolinowaE110 żółć pomarańczowa FCFE120 kwas karminowy, koszenilaE122 azorubinaE123 amarantE124 czerwień koszenilowaE127 erytrozynaE128 czerwień 2GE129 czerwień Allura ACE131 błękit patentowyE132 indygotynaE133 błękit brylantowyFCFE140 chlorofilE141 kompleksy miedzi z chlorofilem i jego pochodnymiE142 zieleń SE150a karmel prostyE150b karmel siarczynowyE150c karmel amoniakalnyE150d karmel amoniakalno-siarczynowyE151 czerń brylantowa PNE153 węgiel roślinnyE154 brąz FKE155 brąz HTE160a karotenyE160b annato, biksyna, norbiksynaE160c kapsorubina, kapsantyna, ekstrakt z paprykiE160d likopenE160e beta-apo-8′-karotenal (C30)E160f ester etylowy beta-apo-8′-karotenowegoE161b luteinaE161g kantaksantynaE162 betanina (barwnik buraka ćwikłowego)E163 antocyjanyE170 węglan wapniaE171 dwutlenek tytanuE172 tlenki i wodorotlenki żelazaE173 aluminiumE174 srebroE175 złotoE180 czerwień litolowaKonserwantyE200 kwas sorbowyE202 sorbinian potasuE203 sorbinian wapniaE210 kwas benzoesowyE211 benzoesan soduE212 benzoesan potasuE213 benzoesan wapniaE214 ester etylowy kwasu p-hydroksybenzoesowegoE215 sól sodowa p-hydroksybenzoesanu etyluE216 ester propylowy kwasu p-hydroksybenzoesowegoE217 sól sodowa p-hydroksybenzoesanu propyluE218 ester metylowy kwasu p-hydroksybenzoesowegoE219 sól sodowa p-hydroksybenzoesanu metyluE220 dwutlenek siarkiE221 siarczyn soduE222 wodorosiarczan soduE223 disiarczan soduE224 disiarczan potasuE226 siarczyn wapniaE227 wodorosiarczan wapniaE228 wodorosiarczyn potasuE230 bifenylE231 ortofenylofenolE232 ortofenylofenolan soduE234 nizynaE235 natamycynaE239 heksametylenoczteroaminaE242 dwuwęglan dimetyluE249 azotyn potasuE250 azotyn soduE251 azotan soduE252 azotan potasuE260 kwas octowyE261 octan potasuE262 octan soduE263 octan wapniaE270 kwas mlekowyE280 kwas propionowyE281 propionian soduE282 propionian wapniaE283 propionian potasuE284 kwas borowyE285 tetraboran sodu (boraks)E290 dwutlenek węglaE296 kwas jabłkowy (z owoców lub syntetyczny)E297 kwas fumarowyPrzeciwutleniaczeE300 kwas askorbinowy, witamina CE301 askorbinian soduE302 askorbinian wapniaE304 estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowegoE306 mieszanina tokoferoli, witamina EE307 alfa-tokoferolE308 gamma-tokoferolE309 delta-tokoferolE310 galusan propyluE311 galusan oktyluE312 galusan dodecyluE315 kwas izoaskorbinowyE316 izoaskorbinian soduE320 butylohydroksyanizol (BHA)E321 butylohydroksytoluen (BHT)E322 lecytynyE325 mleczan soduE326 mleczan potasuE327 mleczan wapniaE330 kwas cytrynowyE331 cytryniany soduE332 cytryniany potasuE333 cytryniany wapniaE334 kwas l(+)-winowyE335 winiany soduE336 winiany potasuE337 winian potasowo-sodowyE338 kwas fosforowyE339 fosforany soduE340 fosforany potasuE341 fosforany wapniaE343 fosforany magnezuE350 jabłczany soduE351 jabłczan potasuE352 jabłczany wapniaE353 kwas metawinowyE354 winian wapniaE355 kwas adypinowyE356 adypinian soduE357 adypinian potasuE363 kwas bursztynowyE380 cytrynian triamonuE385 sól wapniowo -disodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego Emulgatory, stabilizatory, środki zagęszczająceE400 kwas alginowyE401 alginian soduE402 alginian potasuE403 alginian amonuE404 alginian wapniaE405 alginian glikolu propylenowegoE406 agarE407 karagenE407a przetworzone wodorosty morskie z g. EuchemaE410 mączka chleba świętojańskiego, guma karobowaE412 guma guarE413 guma tragakantowaE414 guma arabskaE415 guma kasantowaE416 guma karayaE417 guma taraE418 guma gellanE420 sorbitolE421 mannitolE422 glicerolE425 guma konjacE431 stearyniann polioksyetylenuE432 monolaurynian polioksyetylenosorbitoluE433 monooleinian polioksyetylenosorbitoluE434 monopalmitynian polioksyetylenosorbitoluE435 monostearynian polioksyetylenosorbitoluE436 tristearynian polioksyetylenosorbitoluE440 pektynyE442 fosfatydy amonuE444 octan izomaślanu sacharozyE450 difosforanyE451 trifosforanyE452 polifosforanyE459 beta-cyklodekstrynaE460 celulozaE461 metylocelulozaE463 hydroksypropylocelulozaE464 hydroksypropylometylocelulozaE465 etylometylocelulozaE466 karboksymetylocelulozaE468 sól sodowa karboksymetylocelulozyE469 enzymatycznie zhydrolizowana karboksymetylocelulozaE470a sole sodowe, wapniowe i potasowe kwasów tłuszczowychE470b sole magnezowe kwasów tłuszczowychE471 mono i diglicerydy kwasów tłuszczowychE472a mono i diglicerydy k.t. estryfikowane k. octowymE472b mono i diglicerydy k.t. estryfikowane k. mlekowymE472c mono i diglicerydy k.t. estryfikowane k. cytrynowymE472d mono i diglicerydy k.t. estryfikowane k. winowymE472e mono i diglicerydy k.t. estryfikowane k. monoi diacetylowinowymE472f mono i diglicerydy k.t. estryfikowane mieszaninąk. cytrynowego i octowegoE473 estry kwasów tłuszczowych i sacharozyE474 sacharoglicerydyE475 estry kwasów tłuszczowych i poligliceroluE476 polirycynooleinianE477 estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowegoE479b termoutleniony olej sojowyE481 stearyoilomleczan soduE482 stearyoilomleczan wapniaE483 winian stearyluE491 monostearynian sorbitoluE492 tristearynian sorbitoluE493 monolaurynian sorbitoluE495 monopalmitynian sorbitolu Dodatki o zróżnicowanym przeznaczeniuE500 węglany soduE501 węglany potasuE503 węglany amonuE504 węglany wapniaE507 kwas chlorowodorowy (kwas solny)E508 chlorek potasuE509 chlorek wapniaE511 chlorek magnezuE512 chlorek cynyE513 kwas siarkowyE514 siarczany soduE515 siarczany potasuE516 siarczan wapniaE517 siarczan amonuE520 siarczan glinuE521 siarczan glinowo-sodowyE522 siarczan glinowo-potasowyE523 siarczan glinowo-amonowyE524 wodorotlenek soduE525 wodorotlenek potasuE526 wodorotlenek wapniaE528 wodorotlenek magnezuE529 tlenek wapnia (wapno niegaszone)E530 tlenek magnezuE535 żelazocyjanek soduE536 żelazocyjanek potasuE538 żelazocyjanek wapniaE541 fosforan glinowo-sodowyE551 dwutlenek krzemu (krzemionka)E552 krzemian wapniaE553a krzemian magnezuE553b uwodniony krzemian magnezuE554 krzemian glinowo-wapniowyE555 krzemian glinowo-potasowyE558 bentonitE559 krzemian glinuE570 kwasy tłuszczoweE574 kwas glukonowyE575 lakton kwasu glukonowegoE576 glukonian soduE577 glukonian potasuE578 glukonian wapniaE579 glukonian żelazawyE585 mleczan żelazawy Wzmacniacze smakuE620 kwas glutaminowyE621 glutaminian monosodowyE622 glutaminian monopotasowyE623 diglutaminian wapniaE624 glutaminian monoamonowyE625 diglutaminian magnezuE626 kwas guanylowyE628 guanylan dipotasowyE629 guanylan wapniaE630 kwas linozynowyE631 inozynian disodowyE632 inozynian dipotasowyE633 inozynian wapniaE634 5’rybonukleotyd wapniaE635 5’rybonukleotyd disodowyE640 glicyna i jej sól sodowaE650 octan cynkuDodatki do żywności o różnym zastosowaniuE900 dimetylopolisiloksanE901 wosk pszczeli biały i żółtyE902 wosk candelillaE903 wosk karnaubaE904 szelakE905 wosk mikrokrystaliczny, wosk naftowyE914 utleniony wosk polietylenowyE920 L-cysteinaE927b karbamidE950 acesulfam KE951 aspartamE952 kwas cyklaminowyE953 izomaltozaE954 sacharyna i jej sole- sodowa, potasowa i wapniowaE955 sukraloza (syntetyk wytwarzany z cukru i chloru)E957 taumatynaE959 neohesperydyna DCE962 sól aspartamu-acesulfamuE965 maltitolE966 laktitolE967 ksylitolE1103 inwertazaE1105 lizozymE1200 polidekstrozaE1201 poliwinylopirolidon PVPE1202 poliwinylopirolidon (syntetyczny) Modyfikowane skrobieE1404 skrobia utleniona (syntetyczna, modyfikowana)E1410 fosforan monoskrobiowyE1412 fosforan diskrobiowyE1413 fosforowany fosforan diskrobiowyE1414 acetylowany fosforan diskrobiowy (syntetyczny)E1420 acetylowana skrobia (syntetyczna)E1422 acetylowany adypinian diskrobiowy (modyfikowana)E1440 hydroksypropyloskrobiaE1442 hydroksypropylofosforan diskrobiowyE1450 sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowegoE1451 acetylowana skrobia utleniona (modyfikowana)E1518 trioctan gliceroluE1520 glikol 1,2-propylenowy Widze ze wykasowalo koloryhttp://www.gostek.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=513&Itemid=557 Edytowane 28 Września 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 29 Września 2020 Czy ktos zaprawiał już chrzan tarty na cały rok, tak aby nie trzeba było go trzymać w lodowce no i oczywiście pozostał tak ostry jak się tylko da.Zapowiadaj mi się dobre zbiory w tym roku, a tak naprawdę pierwsze poważne zbiory, od początku zaczęcia hodowli mojego chrzanu w Szwajcarii. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-678944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maleclukas Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 3 Października 2020 Szukam przepis na wędzoną wołowinęRobisz tak samo jak wieprzowine ,tzn jak szynke wp.wędzenie, tylko parzenie zrób do 70 st w środku. 11011610_681576058636380_4339669481138515212_n.jpgJa Wedze czasem wołowinę robię tak samo jak wieprzowinę a parze wszystko do 69-70 stopni Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 4 Października 2020 Może ktoś mi pomoże odtworzyć przepis na kiełbasę która mi bardzo smakuje. Masarnia koło mnie robi kiełbasę pod nazwą handlową "Szwagra", ale to chyba bez znaczenia jak się nazywa. Chodzi mi zarówno o możliwy skład surowcowy, jak i proces. Kiełbasa jest zwięzła, mało soczysta, są w niej wyczuwalne większe kawałki chudego mięsa. Czosnku w niej w ogóle nie czuć, główna przyprawa to chyba majeranek. Osłonka jest matowa, papierowa w dotyku. Załączam zdjęcia wyglądu zewnętrznego i 2 przekroje. Jak będzie potrzeba to mogę wrzucić więcej, ale dłużej niż do wieczora to ona nie wytrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) O ile nie znasz się na klasyfikacji to możesz zrobić tak.Kup gotową II wp. 80/20.Zapekluj peklosolą 18-20g/kg w temp.4-6 C przez 48-72 h, zmiel (wilk) na sitku 10 mm (na zelmerku 12 mm ) daj 2,5 g majeranku /kg i 1-1,5 g czosnku/kg (albo pomiń), 1-1,5g/kg pieprzu i 5 % wody. Wymieszaj do wchłonięcia wody i anielskich włosów (mięso musi być po wymieszaniu mocno kleiste), nabij w jelita 26-28,osadź 2 h w temp. pokojowej i potem wędź w temp.45- 50ºC do koloru i na końcu podpiecz w wędzarni w temp. 90ºC lub w piekarniku albo sparz w temp72-75 C do osiągnięcia w środku kiełbasy 68-70ºC. Obawiam się tylko ,że tam jeszcze jest jakaś przyprawa, ale musiał bym spróbować ,żeby określić jaka. Smacznego.Jak będziesz podpiekał to daj tą niższą dawkę do peklowania18g/kg peklosoliA jesli znasz klasyfikację to:1.I wp - 20 % -sitko 132.IIwp. 70/30 - 70 % -sitko 8-103.III wp.-10% -sitko 2 X2Peklujesz j/w każdą klasę oddzielnie.Możesz dodać 10 % wody.Reszta j/w Edytowane 4 Października 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 4 Października 2020 Chodzi mi zarówno o możliwy skład surowcowy Sprzedawca na żądanie kupującego musi ci okazać "dane" tej kiełbasy,a to już dużo wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 4 Października 2020 Dzięki @tytan58, o tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Sprzedawca na żądanie kupującego musi ci okazać "dane" tej kiełbasy,a to już dużo wyjaśni.Obawiam się że pełnego składu w dawkowaniem przypraw nie dostanie i dlatego napisałem te dwa przepisy. Może skorzystać lub nie. Edytowane 4 Października 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 4 Października 2020 1-1,5g/kg pieprzu Na moje oko pieprzu jest tam min. 3g/kg, grubo zmielony.Mięso z szynki i z łopatki. [Dodano: 04 paź 2020 - 15:11] Sprzedawca na żądanie kupującego musi ci okazać "dane" tej kiełbasy, Takie dane to:Mięso wp 100%Przyprawy.W 100g produktu jest: białka - x1tłuszczu - x2węglowodanów - x3.Niczego więcej sprzedawca nie musi okazywać z zakresu technologii.Dane producenta i termin przydatności to jest oczywiste. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 4 Października 2020 Na Twoje oko trzeba znać klasyfikację.A w II wp. nie na mięsa z szynki i łopatki.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 4 Października 2020 Łatwiej będzie rozszyfrować skład przypraw jeśli dostarczysz próbki kiełbasy do naszych adresów domowych.Na podstawie zdjęcia można tylko ....? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 4 Października 2020 Nie wiem, zapytałem może ktoś kojarzy podobny wyrób z dostępnych w naszych zasobach. Nawet jakbym w zakładzie dostał recepturę to też by mi nie wyszła identyczna, nie ten reżim technologiczny. W każdym razie bardzo dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 5 Października 2020 nformacje o produkcie KIEŁBASA SZWAGRA SOKOŁÓW KG Gramatura: 1 kg Jednostka: kg Marka: sokołów Grupa: mięso, wędliny, wyroby garmażeryjne Podgrupa: wędliny Rodzaj: kiełbasa cienka cena: 16,89 PLN16,89 PLN/kg Opis produktu[składnik]i: mięso wieprzowe 80 %, woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, majeranek, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; glukoza, cukier, ekstrakty przypraw, stabilizatory: trifosforany, polifosforany; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu, osłonka jadalna: jelito wieprzowe. możliwa obecność: zbóż zawierających GLUTEN, SOJI, SELERA, GORCZYCY, MLEKA (łącznie z LAKTOZĄ) i ich pochodnych [wartości odżywcze]:wartość energetyczna w 100g: 1009kJ, 243 kcal tłuszcz 20g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8g, węglowodany 2,8g, w tym cukry <0,5g białko 13g sól 2,3g [producent/importer]:SOKOŁÓW S.A Oddział w Robakowie Robakowo, ul. Poznańska 14, 62-023 Gądki Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 5 Października 2020 Jak tak czytam listę składników to od razu wiadomo dlaczego takie "dobre" Gesendet von meinem SM-A705FN mit Tapatalk Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maleclukas Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 5 Października 2020 Kurczę mleka nie dawałem do kiełbasy jeszcze ani maki ziemniaczanej ani ze zbóż Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 5 Października 2020 Kurczę mleka nie dawałem do kiełbasy Niektórzy dają mleko w proszku do parowek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 5 Października 2020 @maleclukas, nie jadle szwedzkichkielbas , mleko ziemniaki to normalne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 5 Października 2020 cena: 16,89 PLN 16,89 PLN/kg Właśnie ostatnio rozmawiałem z kolegą, że w tych cenach to nie byłbym w stanie zrobić wędliny nawet z odpadów Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maleclukas Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 5 Października 2020 cena: 16,89 PLN 16,89 PLN/kgWłaśnie ostatnio rozmawiałem z kolegą, że w tych cenach to nie byłbym w stanie zrobić wędliny nawet z odpadów To jak im się to udaje Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/17/#findComment-679629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.