1984jedras Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #6751 Opublikowano 17 Października 2017 Witam ,jestem Rafal od paru lat moim marzeniem byla wlasna wedzarnia niestety nie bardzo wiedzialem jak sie do tego zabrac ale po intensywnej lekturze tego forum mysle juz wiem co nie co na poczatek .Przygode czas zaczac!!! PS dziekuje wszystkim za to skarbnice wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-571421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #6752 Opublikowano 17 Października 2017 Witam ,jestem Rafal Witaj Rafał - tak to skarbnica wiedzy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-571425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpetny Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6753 Opublikowano 12 Listopada 2017 Cześć! Po długim czasie tylko czytania czas się przywitać Zdegustowany badziewiem sprzedawanym w sklepach postanowiłem sam zabrać się za robotę i tak udaje mi się już prawie 4 lata być niezależny w 95 % od gotowych wyrobów. Głównie robiłem wyroby w parzone w szynkowarze/osłonkach i wędzone szynki i balerony. Niedawno na podstawie wiedzy z forum zrobiłem swoją wędzarnie skrzyniową i dymogenerator. Dzięki Wam za tę kopalnię wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-575211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartz Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6754 Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam wszystkich!jako człowiek wychowany na wsi, zawsze miałem styczność praktycznie ze wszystkim co wiąże się z domowym wyrobem wędlin i różnych innych przetworów. Przyznam szczerze, że kiedyś tego wręcz nienawidziłem - zawsze było dużo pracy, dużo smrodu i brudu przy tym. Dopiero na studiach (związanych z technologią żywności) zaczęło do mnie co nieco docierać. W tej chwili wędzę z reguły 2 razy do roku, głównie przed świętami. Odbywa się to u rodziców, swojego miejsca nie mam - urok miasta i mieszkania w klocku, ale liczę, że niedługo się to zmieni: wtedy powstanie prawdziwa wędzarnia, piwniczka i miejscówka do robienia procentowych napitków, bo te interesują mnie w tej chwili najbardziej. Sam jestem z siebie dumny że na Was trafiłem - aż serce rośnie jak się widzi ilu jest pasjonatów gotowych dzielić się z innymi ogromną wiedzą! Dziękuję i pozdrawiam!!! Cytuj Wyobraźnia jest jak mięśnie. Powinna być trenowana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-576343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6755 Opublikowano 20 Listopada 2017 aż serce rośnie jak się widzi ilu jest pasjonatów gotowych dzielić się z innymi ogromną wiedzą Witaj na forum WD.Masz solidne przygotowanie zawodowe, które na pewno zaprocentuje, gdy już będziesz na swoim i zwiększysz częstotlowość wędzeń .Wtedy i Ty podzielisz się z forowiczami swoimi przemyśleniami i doświadczeniem.A satysfakcja z wyrobów - bezcenna. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-576344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartz Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6756 Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) Witajcie wszyscy! Zadymiaczem jestem może nie takim początkującym, ale jednak mało doświadczonym. Mam 32 lata, żyję w Janowie Lubelskim (jak ktoś nie zna okolic, to zapraszam, można się zdziwić ) z wykształcenia tzw. specjalista przetwórstwa spożywczego, zawodowo zajmowałem się różnymi rzeczami - najdłużej przemysłowym mrożeniem owoców i warzyw, byłem kosztorysantem w firmie budowlanej, obecnie przedstawiciel handlowy w firmie sprzedającej okna i drzwi (jakby ktoś potrzebował porad w tym temacie to służę). Pozdrawiam! Edytowane 20 Listopada 2017 przez EAnna Cytuj Wyobraźnia jest jak mięśnie. Powinna być trenowana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-576345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zofija Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6757 Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam wszystkich serdecznie Niesamowite forum, nigdy tak nie ośliniłam klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6758 Opublikowano 27 Listopada 2017 Witam wszystkich serdecznie Witaj i pytaj. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zofija Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6759 Opublikowano 27 Listopada 2017 Oj będę pytać, od roku marzy mi się wędzarnia. Dopiero jak zobaczyłam to forum, mam nadzieje na zbudowanie czegoś z sensem, a że będę budowała sama wiec pomęczę użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6760 Opublikowano 27 Listopada 2017 Oj będę pytać, od roku marzy mi się wędzarnia. Dopiero jak zobaczyłam to forum, mam nadzieje na zbudowanie czegoś z sensem, a że będę budowała sama wiec pomęczę użytkowników Męcz ale zacznij od lektury:https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/81-w%C4%99dzarnie-budowa-i-obs%C5%82uga/ a szczególnie: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8606-projekt-budowy-w%C4%99dzarni-opracowany-przez-andyandyego/[Dodano: 27 lis 2017 - 15:34]A jak już się "naumiesz", to zerknij również tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/awards/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zofija Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6761 Opublikowano 27 Listopada 2017 Dziękuje za bezpośrednie linki. Lektura to podstawa. Na spokojnie mam czas do wiosny żeby ogarnąć temat i zebrać materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6762 Opublikowano 27 Listopada 2017 Na spokojnie mam czas do wiosny Już zaczynaj wiosna tuż,tuż ,a lektury sporo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucio Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6763 Opublikowano 28 Listopada 2017 Cześć wszystkim ! Jestem z Tychów na imię mam Rafał ,chciałem się przywitać z tutejszą "Ekipą" Gorące pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6764 Opublikowano 28 Listopada 2017 pozdrowienia Witaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6765 Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam wszystkich "nowicjuszy" Edytowane 28 Listopada 2017 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6766 Opublikowano 28 Listopada 2017 Jestem z Tychów na imię mam Rafał Witam Tyszanina.Powoli ekipa się rozrasta Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6767 Opublikowano 28 Listopada 2017 Powoli ekipa się rozrasta To moze nastepna spoldzielnia sie utworzy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-577444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loginek Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #6768 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam, mam na imie Arkadiusz, nie mam pytan. Wszystko co chce wiedziec, juz chyba tutaj napisano:) Poprostu wpadlem sie przywitac, bo nigdze nie widze tematu ''wieczorek zapoznawczy'' ps. jak mi ta kielbasa nie wyjdzie (wlasnie sie maceruje w lodowce) to doswiadczycie wszystkie plagi egipskie:).Bardzo przepraszam za nie manie Polskiej czcionki, prosze nerwowych forumowiczow i wlasciciela forum, o wyrozumialosc. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-580531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #6769 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam, mam na imie Arkadiusz Witaj imienniku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-580532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #6770 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Cześć nieimienniku Proszę to nasz wieczorek zapoznawczy : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14591-przywitanie/ Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-580535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier - ten drugi Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #6771 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam, mam na imie Arkadiusz Witaj imienniku. Dzień Dobryteż jestem Arek przepraszam za faux-pas, że dopiero teraz ; posypuję głowę popiołem i kłaniam się nisko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-582556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacapoalfine Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #6772 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Cześć wszystkim. Mam na imię Gosia. Mieszkam (niestety) w Warszawie i w tej chwili jestem pełnoetatową gospodynią domową.Postanowiliśmy z mężem, że zaczynamy zmiany w naszej kuchni i stawiamy przede wszystkim na domowe wyroby. Z tego właśnie powodu znalazłam się tutaj. Mamy już za sobą pierwsze udane próby: szynki peklowane i wedliny dojrzewające, beef jerky, a nawet eksperymenty z serami. Planuję zająć się też wypiekiem chleba. Narazie próbuję się odnaleźć na tym forum bo ogrom wiedzy trochę mnie przytłacza i liczę na Waszą pomoc i doświadczenia. Mam nadzieję że już niedługo będę mogła pochwalić się efektami mojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-582824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #6773 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witaj Gosiu Jestem pewien,że znajdziesz tutaj odpowiedzi na wiele nurtujących Cię pytań wszak to najlepsze forum do jakiego mogłaś trafić Powodzenia i czekamy na pierwsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-582832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #6774 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witamy nową koleżankę Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-582833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iguana Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #6775 Opublikowano 14 Stycznia 2018 W przepastnych odmętach śmietnika, jakim jest internet, szukałem jakiegoś przepisu na potrawę ze slow cookera. Przepisu wprawdzie nie znalazłem, ale kupiło mnie coś innego: na innych forach kulinarnych dominują kobiety. Dlatego przepisy wyglądają tak: weź kochana: łyżkę masełka, dwa plasterki szyneczki, jedno jajeczko, posól trochę - moja złociutka - do smaku... Itp., itd., ect. Mdło się robi od samego czytania. A tu - głównie jednak faceci. Kwintesencją lapidarności i męskiego sposobu gotowania są zaś te przepisy - za które Was (czyli Forum) pokochałem od pierwszego wejrzenia: Grochówka: wszystkie składniki grochówki, jaką zwykle robimy (bo przepisów jest mnóstwo), wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy, jakie lubimy. Nie mieszamy. Albo mieszamy. To naprawdę nie ma znaczenia. Fasolka po bretońsku - jak wyżej. Gulasz: mięso pokrojone w kostkę jak na gulasz smażymy na patelni, wrzucamy do gara, dodajemy przyprawy i idziemy na grzyby, bo akurat po ostatnich deszczach mogą być Po 8 godzinach chodzenia po lesie gulasz będzie gotowy. Cytuj Bez inteligencji obejdzie się człowiek w życiu i na jakiejś zwykłej posadzie. Ale w kuchni zaraz ten brak wychodzi. (Jaroslav Hašek) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/271/#findComment-584502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.