Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

A czy w ogóle jest to wyrób  "mięsny"  ?

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-673858
Udostępnij na innych stronach

gravad los ?..kurcze nie wiem jak ta czesc sie nazywa ! u nas to zwa "gravadälgrulle"

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-673878
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie jest to łosoś.
nie mialam na mysli lososia

tylko losia takiego z rogami :laugh:  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-673890
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Kabanosy

Podgardle 1,7 kg

Karkówka 1,2 kg

Łopatka 1,2 kg

 

Peklosól 18 g/kg

Kminek 4 g/kg

Pieprz czarny 2 g/kg

Czosnek 2 g/kg

Gałka muszk. 1 g/kg

Całość sitko 8 mm.

Przyprawy dodane i wymieszane przed zmieleniem.

post-82069-0-26888200-1620027860_thumb.jpg

post-82069-0-69319100-1620027892_thumb.jpg

post-82069-0-11178900-1620027913_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-706110
Udostępnij na innych stronach

Nooooo, i tak trzymać, ślinka cieknie na sam widok  :D !!! Palenisko też wygląda jak trzeba i dymi tak jak powinno, tym się właśnie różni wędzenie w wędzarni, od buzowania w "kanałowych" piecach hutniczych  :D:thumbsup::clap: !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-706117
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Kabanosy wieprzowe

 

Wp II klasa - 1,9 kg 
Podgardle - 2,3 kg
Szynka kulka - 2,2 kg

 

Peklowanie na sucho - peklosól 18 g na kg

 

Przyprawy dodane przed mieszaniem:

Kminek caly 3 g/kg
Pieprz czarny grubo mielony 3 g/kg
Gałka muszkatołowa 0,5 g/kg
Czosnek granulowany 3,5 g/kg

 

Osuszanie 30 min., wędzenie 120 min, pieczenie 30 min,  suszenie 3 dni.

 

IMG-20230730-WA0002.jpg

IMG-20230730-WA0001.jpg

IMG-20230730-WA0000.jpg

IMG-20230730-WA0003.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-848258
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, krzychuzab napisał(a):

Kabanosy wieprzowe

 

Wp II klasa - 1,9 kg 
Podgardle - 2,3 kg
Szynka kulka - 2,2 kg

Jaki % tłuszczu miał powyższy zestaw?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-848295
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Pięknie uwędzone polędwice!!!

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15580-moje-wyroby/page/3/#findComment-899327
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.