Maxell Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzisiaj prezentuję bardzo ciekawą kiełbasę grubą, autorstwa Halinki i w jej wykonaniu. Zapraszam do oglądania: Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Pięknie i smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Dziękuję Jacku. Może Tobie uda się coś nagrać, robisz dużo super rozmaitych wyrobów. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Nagrania coraz lepsze Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Piękny wyrób bardzo apetycznie wyglądający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Warkocz nie jest II wp. Brak uplastycznienia I wp. Brak nakłucia batonów po nabiciu. Brak szybkiego chłodzenia w zimnej wodzie kiełbasy po parzeniu. To takie niedociągnięcia technologiczne jakie narzuciły mi się po obejrzeniu. Reszta jak najbardziej ok.. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Halinko, co dużo mówić SUPER FILM - krótko i na temat ,Potrafisz zainspirować, jestem z Ciebie dumna .Gratuluję . "Kiełbasa szczęścia z pistacjami" - To szczęście mieć TAKĄ SIOSTRĘ Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Pozwolę sobie na komentarz do powyższej recenzji filmiku @arkadiusz: Warkocz nie jest II wp. Nigdzie nie zostało to powiedziane. Warkocz został zmielony na takim samym sitku jak II wp i tyle. Brak uplastycznienia I wp. Proszę jeszcze raz przesłuchać i oglądnąć: jest zarówno mowa o uplastycznieniu jak i wizualizacja uplastycznionej "I" . Brak nakłucia batonów po nabiciu. Brak szybkiego chłodzenia w zimnej wodzie kiełbasy po parzeniu. Brak mowy o powyższym, jednak filmik jest raczej rodzajem konspektu z produkcji tej kiełbasy zrozumiałych dla średnio zaawansowanych wędliniarzy i dlatego kilka etapów nie zostało szczegółowo omówionych.Jednak rezultat końcowy świadczy o profesjonalnym wykonaniu. Bardzo mi się podoba wyrób Halusi i jego zwięzła prezentacja Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Nagrania coraz lepsze Dziękuję Piękny wyrób bardzo apetycznie wyglądający Dziękuję Halinko, co dużo mówić SUPER FILM - krótko i na temat , Potrafisz zainspirować, jestem z Ciebie dumna . Gratuluję . "Kiełbasa szczęścia z pistacjami" - To szczęście mieć TAKĄ SIOSTRĘ Staram się Reniu, dziękuję Warkocz nie jest II wp. Brak uplastycznienia I wp. Temat warkocza był poruszany więc... Jedynka jak najbardziej była uplastyczniona. Brak nakłucia batonów po nabiciu. Nie robię tej czynności jeśli nie ma potrzeby. Brak szybkiego chłodzenia w zimnej wodzie kiełbasy po parzeniu. Nagrany filmik przeoczyłam nie został wysłany do montażysty Jednak rezultat końcowy świadczy o profesjonalnym wykonaniu. Bardzo mi się podoba wyrób Halusi i jego zwięzła prezentacja Bardzo dziękuję Aniu Wciąż podnoszę sobie poprzeczkę choć nie do końca wychodzi tak, jakbym sobie życzyła. Ale się nie poddaje Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Aniu.1.Wszędzie na naszym forum jest napisane ,że warkocz to III wp..Ostatnio było to wałkowanę i nie będę się powtarzał a ten prezentowany to typowy przyklad III wp.2.Rzeczywiście umknął mi fragnent o uplastycznieniu jedynki i tu zwracam honor i biję się w piersi3.Prezentowanie filmu na forum technologicznym nie może być moim zdaniem formą konspektu bo z tego będą korzystali inni forumowicze i film powinien odzwierciedlać produkcję kiełbasy szerokiej od a do z żeby osoby mniej zorientowane mogły z niego sķorzystać.Nasza strona mam nadzieję to nie you tube.Pominięcie dwóch ważnych elementów może spowodować,że komuś innemu ta kiełbasa się nie uda.Nic nie stoi na przeszkodzie uzupełnić na końcu napisami o nakłuciu batonów po nabiciu i podać sposób szybkiego schłodzenia batonów bo zawsze diabel tkwi w szczegółach.Wtedy otrzymamy pełny obraz produkcji tej sztanglówki. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ja tylko takie dwa drobiazgi, jeśli można:Jeśli 4 g/kg pieprzu to i czosnku albo odwrotnie.A pistacji 75 gramów.To jednak trzy lub więcej:wody 200 mlJeszcze literówka w nazwie i kosta 3 x 3, kropki po skrótach i to na co DZIADEK kiedyś mi zwracał uwagę to wieprzowina klasy III np. Niestety w wielu recepturach mam też inaczej zapisane.Przepraszam, zboczenie zawodowe. Niektórzy czytają napisy końcowe zwłaszcza, że jest to receptura. Należy odesłać do "montażysty". Nie płacić na razie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Kielbasa wyglada extra , takie kielbasy sa u nas w domu bardzo popularne i lubiane PS Mnie brakuje na filmiku momentu nabijania i wiazania Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Mnie brakuje na filmiku momentu nabijania i wiazania Właśnie to mi sprawiło problem, gdyż sama nagrywałam filmiki Przepraszam, zboczenie zawodowe. Niektórzy czytają napisy końcowe zwłaszcza, że jest to receptura. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @@halusia@, I tak podziwiam ze sama krecisz , ja mam problem ze zrobieniem zdjecia, juz o nagrywaniu to wogole nie mysle .Kielbase postaram sie zrobic jak tylko pogoda pozwoli Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Do nakręcania tego typu filmików warto mieć statyw, a najlepiej dwie kamery/telefony i dwa statywy. Tak kręci swoje filmiki Artur Nowicki z nomart.pl. Montować można na telefonie z androidem w programie Kinemaster, albo na komputerze - tu używam programu OpenShot. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @MlKl, moj czas za obiektywem minal bezpowrotnie , kiedys potrafilam siedziec przy kranie i robic po 500 zdjec kropli spadajacej z kranu , zmienilam hobby na masarstwo domowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @MlKl, moj czas za obiektywem minal bezpowrotnie , kiedys potrafilam siedziec przy kranie i robic po 500 zdjec kropli spadajacej z kranu , zmienilam hobby na masarstwo domowe Z hobby jest tak, że zawsze można do poprzedniego wrócić, albo kontynuować kilka na raz Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) @@halusia@, I tak podziwiam ze sama krecisz , ja mam problem ze zrobieniem zdjecia, juz o nagrywaniu to wogole nie mysle . Kielbase postaram sie zrobic jak tylko pogoda pozwoli Dziękuję.Lubię bawić się tel i robić relację tego co robię. Co do kiełbasy, zachęcam . Do nakręcania tego typu filmików warto mieć statyw, a najlepiej dwie kamery/telefony i dwa statywy. Tak kręci swoje filmiki Artur Nowicki z nomart.pl. Montować można na telefonie z androidem w programie Kinemaster, albo na komputerze - tu używam programu OpenShot. Świetny pomysł.Przed chwilą zawarłam umowę z profesjonalnym kamerzystą, wszystko ma.... statywy, kamery, ma nawet drona. Ale szukam sponsora Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ale szukam sponsora Hmmmmm Jak to rozumieć ? Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Hmmmmm Jak to rozumieć ? No jak... profeska to profeska. Nagranie i montowanie filmu wiesz Sama jestem w stanie nagrać tylko tel, ale jak widać to za mało A tak na poważnie, profesjonalne filmy nagrali Nasi Fachowcy DZIADEK i Bagno. Mój filmik na miarę moich możliwości, może komuś się przyda Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 A haaaa, a ja miąłem inny film na myśli, ale Twój tok myślenia tez mi odpowiada. Ale na przyszłość to lepiej studio filmowe w wynająć, będzie "prościej" Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Najtańszy statyw do telefonu kosztuje ok 5 zł Dzisiaj mało kto w szufladzie nie ma starego telefonu komórkowego, który można wykorzystać jako drugą kamerę, to nie jest kwestia jakichś ogromnych nakładów I ja nie mam pretensji ani o jakość, ani merytoryczną zawartość filmu, podpowiadam, jak sobie można to ułatwić. Sam wczoraj robiłem z ręki film z mierzenia pirometrem temperatur na moim DG, i zastanawiam się jak połączyć pirometr z telefonem, żeby film zawsze pokazywał zarówno wynik, jak i punkt, w którym mierzę temperaturę Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Mój filmik na miarę moich możliwości, może komuś się przyda I prócz wspaniałego wyrobu, to jest sedno sprawy :clap: Zazdrośnicy. Kto Wam Wszystkim narzekającym broni wykonać swoją wersję filmu? Jak Was/nas będzie więcej to, może pomyślimy o jakimś "Oskarze" Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zazdrośnicy. Kto Wam Wszystkim narzekającym broni wykonać swoją wersję filmu? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zazdroscic mozna zawsze w tym dobrym znaczeniu Moj tel sluzy mi glownie do dzwonienia i aparat nie jest wysokiej jakosci .Ale ja poprostu jakos nie mam jakos duszy kamerzysty bo camer innego typu mam pod dostatkiem jak i statywow.Halinki filmiki sa wedlog mnie bardzo dobre i napewno skozystam i nie tylko z jej , Ucze sie glownie na filmach bo innych mozliwosci nie mam . szkoda ze nikt leworeki nie robi filmikow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.