wróbel75 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 7 Lipca 2021 W naszych emotkach brakuje jednej - zaślinionej :clap: Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-713860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 8 Lipca 2021 Dobrze poczekam , spiesz się zobacz jakie już smakołyki Ciebie ominęły GOLONKO -pyszotto 1. Golonka pieczona przez Rafała i Muskiego rafal1.jpg Golonki wyglądają super, Muski a jak robiliście golonki, są przypiekane czy w glazurze? „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-713893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 8 Lipca 2021 Nie jestem zwolennikiem tortów, ale nie powiem, wygląda zaj...e, ale mimo wszystko wybrałbym golonkę smażoną na cebuli.I mało by mnie to interesowało, że była peklowana i pieczona, bo wygląd ma super, a oczyma tez człowiek je Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-713895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) super golonki, Twoje delegacyjne golonto też pyszności z barszczykiem mniam przypiekane czy w glazurze była peklowana i pieczona,Też wolę mięso od słodkości, była duszona i nie peklowana, mam na myśli golonko lekko poddymione przed duszeniem w siatce wędliniarskiej. Natomiast golonki Muskiego i Rafała były pieczone i też nie peklowane. Edytowane 8 Lipca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-713897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) Muski a jak robiliście golonki, są przypiekane czy w glazurze? golonki Muskiego i Rafała były pieczone i też nie peklowaneTo troche skomplikowane Były ugotowane w warzywach do stanu półmiekkiego (to była moja część), Następnie wpadły w ręce i fantazje Rafała - glazury podpiekanie ..... Edytowane 8 Lipca 2021 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-713900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 8 Lipca 2021 Muski a jak robiliście golonki, są przypiekane czy w glazurze? golonki Muskiego i Rafała były pieczone i też nie peklowaneTo troche skomplikowane Były ugotowane w warzywach do stanu półmiekkiego (to była moja część), Następnie wpadły w ręce i fantazje Rafała - glazury podpiekanie ..... W każdym bądź razie wyglądaj apetycznie, trochę podobne jak tajskie też glazurowane :tongue: „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 8 Lipca 2021 podobne jak tajskie Krystek czy po tajsku to w głębokim oleju? Może robione podobnie jak boczek na który byliście i który tak zachwalaliście? Od czasu do czasu też coś ugotuję, zrobię jakieś danie z kuchni orientalnej. Powoli zgłębiam wiedzę w tym temacie (poznaję nowe pyszne smaki), zresztą przez Ciebie i Muskiego. Moja młodzież bardzo lubi sushi o od czasu do czasu skręcę parę rolek . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 8 Lipca 2021 Grzesiu po tajsku zazwyczaj jest mięso wstępnie podgotowywane ze świeżymi warzywami typu kolendra czy trawa cytrynowa, imbir, czosnek, kora cynamonowa ale ta tajska czy choć by kardamon czarny lub anyż, a później albo ląduje na głęboki olej albo jest robiona glazura na ostro bądź słodko.. dodatkiem są odpowiednio wzbogacające smak dostawki w formie sosów do maczania.. :tongue: twoje sushi wygląda super apetycznie „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 9 Lipca 2021 (poznaję nowe pyszne smaki), zresztą przez Ciebie i Muskiego Jeśli kogokolwiek na tym Forum zaszczepiłem nowymi innymi smakami czy przyprawami -to już mi się gęba śmieje wszak o to chodzi by wymieniać się i poznawać inne doznania kulinarne Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) Grzesiu po tajsku zazwyczaj jest...... teraz to ja już to wiem bo trochę ugotowałem różnych potraw ale golonki i boczku jeszcze nie robiłem po tajsku, poczekam może przy jakiejś okazji ugotujesz i wtedy posmakuję nowymi innymi smakami czy przyprawami -to już mi się gęba śmieje to prawda, zwłaszcza przyprawy które u mnie zagościły na stałe w kuchni, często ich używam do naszych rodzimych potraw. Pamiętam wsze rozmowy nt. zupy Tom Yum, jak wymienialiście poglądy z Krystkiem Tak wtedy słuchałem i się zastanawiałem o czym wy mówicie do momentu kiedy miałem okazję degustować Krystka Tom Yum . Od tej pory TY gości u mnie kilka razy w roku zwłaszcza ta z krewetkami mniam TY z krewetkami TK z kurczakiem Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 9 Lipca 2021 Od tej pory TY gości u mnie kilka razy w roku To dwie różne zupy Tom kha i Tom yum . Kiedyś na małe spotkanie towarzyskie WB zamiast ustalonej zupy Pho - zaproponowałem właśnie Tom Kha i tak sie przyjęła Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 9 Lipca 2021 To dwie różne zupy Tom kha i Tom yum Zerknąłem w zapiski, oczywista oczywistość Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 9 Lipca 2021 Kolacja na szybko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-714159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 19 Lipca 2021 Wyroby czas zacząć po klasyfikacji mięsa podejmiemy z Waldkiem decyzję co robimy, pewne są tylko kabanosy. Warsztat gotowy do pracy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 19 Lipca 2021 Kaźmirz toż to dzika świnia ????????A tak na poważnie to już nie ma w Polsce ASF? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 19 Lipca 2021 (edytowane) A tak na poważnie to już nie ma w Polsce ASF?Niestety jest zerknij na mapę.https://bip.wetgiw.gov.pl/asf/mapa/https://www.wetgiw.gov.pl/nadzor-weterynaryjny/asf-w-polsce Edytowane 19 Lipca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 21 Lipca 2021 Po klasyfikacji uzyskaliśmy : kl. I - 13,3 kgkl. II - 5 kgkl. III - 15 kgmięso od kości 3 kgłącznie 36,3 kgwyszło ok 50% masy loszki. Planujemy zrobić kabanosy, kiełbasę na wzór myśliwskiej oraz kiełbasę w osłonce białkowej Ø 80. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Dziś z Waldkiem poczyniliśmy kilka smakołyków z dzika teraz tylko pozostało podsuszyć kiełbasy i gotowe. Edytowane 23 Lipca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) z Waldkiem poczyniliśmy kilka smakołyków z dzika Same pyszności u Was [Dodano: 23 lip 2021 - 21:13]Z nowymi innymi smakami czy przyprawami ??? Kabanosów to chyba kilkadziesiąt Edytowane 23 Lipca 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 23 Lipca 2021 (edytowane) Kabanosów to chyba kilkadziesiąt Trochę się uzbierało, żeby przyspieszyć pracę to na dwie lokomotywy dymiliśmy , w takim towarzystwie to ja mogę codziennie dymić nowymi innymi smakami czy przyprawamiJak podsuszymy kiełbasy wtedy będę mógł coś więcej powiedzieć ponieważ smak się zmieni, na tą chwilę mogę powiedzieć, że kabanosy aromatyzowane są według Waldka przepisu na klasyczny smak oraz pikantne Kasine ( bardzo pyszne), natomiast kiełbasa wykonana na wzór myśliwskiej to w tej chwili wyczuwalny jest subtelny smak jałowca. Grubaska nie smakowałem. Edytowane 23 Lipca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 23 Lipca 2021 Kabanosów to chyba kilkadziesiąt Te na foto w pojemniku na foto to tylko moja porcja Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 23 Lipca 2021 kabanosy aromatyzowane są według Waldka przepisu na klasyczny smak oraz pikantne Kasine ( bardzo pyszne), natomiast kiełbasa wykonana na wzór myśliwskiej to w tej chwili wyczuwalny jest subtelny smak jałowca. Grubaska nie smakowałem. Jednym słowem same pyszności "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 24 Lipca 2021 Piękny widok, cudeńka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 24 Lipca 2021 Jednym słowem same pyszności Piękny widok, cudeńka. Dziękujemy, kiełbasy po małym szlifie lekko poddymione i podsuszone. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 25 Lipca 2021 Super! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/5/#findComment-715800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi