Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

W tym właśnie cały mój problem nawet jak w zapachu nie wyczujesz to po konsumpcji jak nie w pierwszym to w drugim smaku wyjdzie dlatego nie piję nawet jak trzeba. Natomiast rozumiem osoby, którym taki lub inny smak odpowiada, wtedy życzę smacznego:).

Czyli dochodzimy do konsensusu robię bardzo podobnie 😌

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897254
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, szrekPL napisał(a):

robię bardzo podobnie

Ja też:thumbsup:

No, nareszcie sie zbiorą degustatorzy ....nalewki mogę dostarczyć w wystarczającej ilości 😉

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897283
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Forszmak Lubelski ☺️

Ale on musi być dobry ... :tongue: 

Będzie robiony :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897725
Udostępnij na innych stronach

10 minut temu, Radek. napisał(a):

Ale on musi być dobry ... :tongue: 

Będzie robiony :thumbsup:

Oj dobry, dobry i jest to przy okazji pomysł na zagospodarowanie wędlinki która została przypadkowo zbyt długo w lodówce ewentualnie po imprezie 😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897729
Udostępnij na innych stronach

Do tego jeszcze kiełbasa ,,Krakowska parzona lub pieczona sucha" przepis ze strony ale nie wiem czyj jest, w alfabetycznym spisie wrzuconym ostatnio przez Maxella poz 34,

przekrojoną wrzucę w innym terminie

IMG_20240202_203528.jpg

  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899041
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

powstała kiełbasa LIsiecka

Moja ulubiona kiełba ładnie wykonana widać, że się przyłożyłeś do pacy :clap:😋. Zastosowałeś jelito wieprzowe i parzyłeś wykonaj tą samą kiełbę  na jelicie wł. i podpiekanie tak dla testu👍.

Edytowane przez Grzewlod
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899043
Udostępnij na innych stronach

Aż tak strasznie wygląda ..😲..jelito wołowe wiankowe pow 43 ,podpiekłem w 85C(ciepło dziś było) kurcze...może to zdjęcie , światło..osadzanie więcej niż 4h w pokojowej ..ale skórka odchodzi elegancko ..🙄

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899047
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Aż tak strasznie wygląda ..😲..jelito wołowe wiankowe pow 43

Nie strasznie tylko podobnie do wp. na dodatek jest mało zmarszczona jak na podpiekanie najwidoczniej zdjęcia tego nie oddają:thumbsup:. Jeszcze zapytam jakie pieprze zastosowałeś?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899070
Udostępnij na innych stronach

43 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Nie strasznie tylko podobnie do wp. na dodatek jest mało zmarszczona jak na podpiekanie najwidoczniej zdjęcia tego nie oddają:thumbsup:. Jeszcze zapytam jakie pieprze zastosowałeś?

W przepisie był biały więc zastosowałem biały, faktycznie pomarszczona nie jest jakoś wybitnie ale i nie wiedziałem że ma być😊poprawię następnym razem , dziękuję☺️

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899077
Udostępnij na innych stronach

Lisiecka super kiełbaska. Foto rzeczywiście trochę mylące, co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo apetycznie :thumbsup:  Brawo :clap: 

Też daję pieprz biały, ale kiedyś czarny. Biały nadaje fajny smaczek. Ale to już rzecz w smaku każdego z nas.

Flokuję każde pętko w celach praktycznych, Kwestia pakowania i „rozdawnictwa” ;) 

Taka w zwoju wygląda jak oryginał ;)

 

 

100_0393 — kopia.JPG

  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899089
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję , następna też będzie flokowana(nauczę się😁)  bo rzeczywiście z pakowaniem była zabawa pierwszy raz w wiankowym robiłem no i powiem że niepotrzebnie miałem obawy (zapach, grubość kichy)😁 kaliber że jest co w rękę wziąć😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899100
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, Radek. napisał(a):

Też daję pieprz biały, ale kiedyś czarny. Biały nadaje fajny smaczek.

Ja daję czarny oraz nieduży dodatek białego. Sam biały jest jak dla mnie za bardzo aromatyczny.

Jakedna z produkcji

received_710795274498490.thumb.jpeg.0a9d608b2be4fcadd86ed719e9d77031.jpeg

 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899288
Udostępnij na innych stronach

49 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Ja daję czarny oraz nieduży dodatek białego. Sam biały jest jak dla mnie za bardzo aromatyczny.

Jakedna z produkcji

received_710795274498490.thumb.jpeg.0a9d608b2be4fcadd86ed719e9d77031.jpeg

 

OOO... i teraz już wiem jak powinna wyglądać☺️, moja pomarszczona owszem ale nie w takim stopniu, co do pieprzu to może następnym razem przedyskutuje na forum domowym i zastosuję mięszaninę chociaż z białym jest bardzo dobra , dzięki za foto i podpowiedź:thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899296
Udostępnij na innych stronach

5 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Krakowska

W przekroju wyglada rewelacyjnie. 

1 godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Wariacje z kaszanką, tym razem jako ,,Gołąbki z kaszanki" łatwe i smaczne😊

Bardzo fajny pomysł na te gołąbki kaszankowe. 

Koniecznie muszę wypróbować 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901574
Udostępnij na innych stronach

21 minut temu, @halusia@ napisał(a):

W przekroju wyglada rewelacyjnie. 

Bardzo fajny pomysł na te gołąbki kaszankowe. 

Koniecznie muszę wypróbować 😋

Bardzo dziękuję😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901585
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.