szrekPL Opublikowano 26 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): W tym właśnie cały mój problem nawet jak w zapachu nie wyczujesz to po konsumpcji jak nie w pierwszym to w drugim smaku wyjdzie dlatego nie piję nawet jak trzeba. Natomiast rozumiem osoby, którym taki lub inny smak odpowiada, wtedy życzę smacznego. Czyli dochodzimy do konsensusu robię bardzo podobnie 😌 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 26 Stycznia 2024 27 minut temu, szrekPL napisał(a): Czyli dochodzimy do konsensusu robię bardzo podobnie 😌 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 26 Stycznia 2024 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): robię bardzo podobnie Ja też No, nareszcie sie zbiorą degustatorzy ....nalewki mogę dostarczyć w wystarczającej ilości 😉 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 26 Stycznia 2024 Obiecanki 😂 Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harap Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 27 Stycznia 2024 pop Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 28 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Forszmak Lubelski ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 28 Stycznia 2024 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): Forszmak Lubelski ☺️ Ale on musi być dobry ... Będzie robiony Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 28 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 28 Stycznia 2024 10 minut temu, Radek. napisał(a): Ale on musi być dobry ... Będzie robiony Oj dobry, dobry i jest to przy okazji pomysł na zagospodarowanie wędlinki która została przypadkowo zbyt długo w lodówce ewentualnie po imprezie 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-897729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 2 Lutego 2024 Wolne i ładna pogoda, w takich pięknych okolicznościach przyrody powstała kiełbasa LIsiecka wg Kostka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 2 Lutego 2024 Do tego jeszcze kiełbasa ,,Krakowska parzona lub pieczona sucha" przepis ze strony ale nie wiem czyj jest, w alfabetycznym spisie wrzuconym ostatnio przez Maxella poz 34, przekrojoną wrzucę w innym terminie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 2 Lutego 2024 (edytowane) Godzinę temu, szrekPL napisał(a): powstała kiełbasa LIsiecka Moja ulubiona kiełba ładnie wykonana widać, że się przyłożyłeś do pacy 😋. Zastosowałeś jelito wieprzowe i parzyłeś wykonaj tą samą kiełbę na jelicie wł. i podpiekanie tak dla testu👍. Edytowane 2 Lutego 2024 przez Grzewlod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 2 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 2 Lutego 2024 Aż tak strasznie wygląda ..😲..jelito wołowe wiankowe pow 43 ,podpiekłem w 85C(ciepło dziś było) kurcze...może to zdjęcie , światło..osadzanie więcej niż 4h w pokojowej ..ale skórka odchodzi elegancko ..🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 3 Lutego 2024 6 godzin temu, szrekPL napisał(a): Aż tak strasznie wygląda ..😲..jelito wołowe wiankowe pow 43 Nie strasznie tylko podobnie do wp. na dodatek jest mało zmarszczona jak na podpiekanie najwidoczniej zdjęcia tego nie oddają. Jeszcze zapytam jakie pieprze zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 3 Lutego 2024 43 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Nie strasznie tylko podobnie do wp. na dodatek jest mało zmarszczona jak na podpiekanie najwidoczniej zdjęcia tego nie oddają. Jeszcze zapytam jakie pieprze zastosowałeś? W przepisie był biały więc zastosowałem biały, faktycznie pomarszczona nie jest jakoś wybitnie ale i nie wiedziałem że ma być😊poprawię następnym razem , dziękuję☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 3 Lutego 2024 Lisiecka super kiełbaska. Foto rzeczywiście trochę mylące, co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo apetycznie Brawo Też daję pieprz biały, ale kiedyś czarny. Biały nadaje fajny smaczek. Ale to już rzecz w smaku każdego z nas. Flokuję każde pętko w celach praktycznych, Kwestia pakowania i „rozdawnictwa” Taka w zwoju wygląda jak oryginał 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 3 Lutego 2024 Dziękuję , następna też będzie flokowana(nauczę się😁) bo rzeczywiście z pakowaniem była zabawa pierwszy raz w wiankowym robiłem no i powiem że niepotrzebnie miałem obawy (zapach, grubość kichy)😁 kaliber że jest co w rękę wziąć😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 3 Lutego 2024 12 godzin temu, Radek. napisał(a): Też daję pieprz biały, ale kiedyś czarny. Biały nadaje fajny smaczek. Ja daję czarny oraz nieduży dodatek białego. Sam biały jest jak dla mnie za bardzo aromatyczny. Jakedna z produkcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 3 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 3 Lutego 2024 49 minut temu, Grzewlod napisał(a): Ja daję czarny oraz nieduży dodatek białego. Sam biały jest jak dla mnie za bardzo aromatyczny. Jakedna z produkcji OOO... i teraz już wiem jak powinna wyglądać☺️, moja pomarszczona owszem ale nie w takim stopniu, co do pieprzu to może następnym razem przedyskutuje na forum domowym i zastosuję mięszaninę chociaż z białym jest bardzo dobra , dzięki za foto i podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-899296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 7 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 7 Lutego 2024 Bociany wersja ,,Classic"😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-900403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 11 Lutego 2024 (edytowane) Krakowska Edytowane 11 Lutego 2024 przez szrekPL 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 11 Lutego 2024 Wariacje z kaszanką, tym razem jako ,,Gołąbki z kaszanki" łatwe i smaczne😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 11 Lutego 2024 5 godzin temu, szrekPL napisał(a): Krakowska W przekroju wyglada rewelacyjnie. 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Wariacje z kaszanką, tym razem jako ,,Gołąbki z kaszanki" łatwe i smaczne😊 Bardzo fajny pomysł na te gołąbki kaszankowe. Koniecznie muszę wypróbować 😋 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 11 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 11 Lutego 2024 21 minut temu, @halusia@ napisał(a): W przekroju wyglada rewelacyjnie. Bardzo fajny pomysł na te gołąbki kaszankowe. Koniecznie muszę wypróbować 😋 Bardzo dziękuję😊 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 12 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 12 Lutego 2024 Dzisiaj jako że dostęp do świeżej wołowinki dość dobry, na obiad było Ossobuco z Black Angus😊 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-901892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 17 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 17 Lutego 2024 Zabawka dojechała, teraz tylko jakieś wolne i pomysł ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/6/#findComment-903265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.