Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Nie strasznie tylko podobnie do wp. na dodatek jest mało zmarszczona jak na podpiekanie najwidoczniej zdjęcia tego nie oddają:thumbsup:. Jeszcze zapytam jakie pieprze zastosowałeś?

W przepisie był biały więc zastosowałem biały, faktycznie pomarszczona nie jest jakoś wybitnie ale i nie wiedziałem że ma być😊poprawię następnym razem , dziękuję☺️

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-899077
Udostępnij na innych stronach

Lisiecka super kiełbaska. Foto rzeczywiście trochę mylące, co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo apetycznie :thumbsup:  Brawo :clap: 

Też daję pieprz biały, ale kiedyś czarny. Biały nadaje fajny smaczek. Ale to już rzecz w smaku każdego z nas.

Flokuję każde pętko w celach praktycznych, Kwestia pakowania i „rozdawnictwa” ;) 

Taka w zwoju wygląda jak oryginał ;)

 

 

100_0393 — kopia.JPG

  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-899089
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję , następna też będzie flokowana(nauczę się😁)  bo rzeczywiście z pakowaniem była zabawa pierwszy raz w wiankowym robiłem no i powiem że niepotrzebnie miałem obawy (zapach, grubość kichy)😁 kaliber że jest co w rękę wziąć😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-899100
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, Radek. napisał(a):

Też daję pieprz biały, ale kiedyś czarny. Biały nadaje fajny smaczek.

Ja daję czarny oraz nieduży dodatek białego. Sam biały jest jak dla mnie za bardzo aromatyczny.

Jakedna z produkcji

received_710795274498490.thumb.jpeg.0a9d608b2be4fcadd86ed719e9d77031.jpeg

 

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-899288
Udostępnij na innych stronach

49 minut temu, Grzewlod napisał(a):

Ja daję czarny oraz nieduży dodatek białego. Sam biały jest jak dla mnie za bardzo aromatyczny.

Jakedna z produkcji

received_710795274498490.thumb.jpeg.0a9d608b2be4fcadd86ed719e9d77031.jpeg

 

OOO... i teraz już wiem jak powinna wyglądać☺️, moja pomarszczona owszem ale nie w takim stopniu, co do pieprzu to może następnym razem przedyskutuje na forum domowym i zastosuję mięszaninę chociaż z białym jest bardzo dobra , dzięki za foto i podpowiedź:thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-899296
Udostępnij na innych stronach

5 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Krakowska

W przekroju wyglada rewelacyjnie. 

1 godzinę temu, szrekPL napisał(a):

Wariacje z kaszanką, tym razem jako ,,Gołąbki z kaszanki" łatwe i smaczne😊

Bardzo fajny pomysł na te gołąbki kaszankowe. 

Koniecznie muszę wypróbować 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-901574
Udostępnij na innych stronach

21 minut temu, @halusia@ napisał(a):

W przekroju wyglada rewelacyjnie. 

Bardzo fajny pomysł na te gołąbki kaszankowe. 

Koniecznie muszę wypróbować 😋

Bardzo dziękuję😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-901585
Udostępnij na innych stronach

6 minut temu, Muski napisał(a):

Lubię przypieczone , ale chyba trochę mniej :thumbsup:🍻

I tu niespodzianka, kolor jest trochę mylący, w rzeczywistości jest bardzo mięciutkie i nie przyjarane jakby mogło się wydawać ( temp. 170C jakieś 2-3 godz i pod przykryciem 140C kolejne 3godz. kość wypada sama ):D

Edytowane przez szrekPL
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905041
Udostępnij na innych stronach

Skórka powinna być mniej przyrumieniona i chrupiąca.... przynajmniej dla mnie.... nie lubię takiej.... uparowano-ugotowanej 😉

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905055
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, szrekPL napisał(a):

rzeczywistości jest bardzo mięciutkie i nie przyjarane jakby mogło się wydawać

Głęboka reakcja Maillarda, czy skórka w smaku nie jest gorzka 🤔.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905097
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Czy skórka w smaku nie jest gorzka 🤔.

Nie, nie jest :D jedyny lekko gorzkawy smak pewnie miał browarek pod który młodzież spożywała ☺️

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905101
Udostępnij na innych stronach

44 minuty temu, szrekPL napisał(a):

chętnie przyjmę nauki

Teraz to musztarda po obiedzie 🙂. Następnym razem dzwoń po pogotowie,  zrobimy operacje polegająca na usunięciu skórki a do pozostałej części podłączymy kroplówkę 😉😋🥂.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905125
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.