Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Muski napisał(a):

Lubię przypieczone , ale chyba trochę mniej :thumbsup:🍻

I tu niespodzianka, kolor jest trochę mylący, w rzeczywistości jest bardzo mięciutkie i nie przyjarane jakby mogło się wydawać ( temp. 170C jakieś 2-3 godz i pod przykryciem 140C kolejne 3godz. kość wypada sama ):D

Edytowane przez szrekPL
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905041
Udostępnij na innych stronach

Skórka powinna być mniej przyrumieniona i chrupiąca.... przynajmniej dla mnie.... nie lubię takiej.... uparowano-ugotowanej 😉

  • Like 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905055
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, szrekPL napisał(a):

rzeczywistości jest bardzo mięciutkie i nie przyjarane jakby mogło się wydawać

Głęboka reakcja Maillarda, czy skórka w smaku nie jest gorzka 🤔.

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905097
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Czy skórka w smaku nie jest gorzka 🤔.

Nie, nie jest :D jedyny lekko gorzkawy smak pewnie miał browarek pod który młodzież spożywała ☺️

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905101
Udostępnij na innych stronach

44 minuty temu, szrekPL napisał(a):

chętnie przyjmę nauki

Teraz to musztarda po obiedzie 🙂. Następnym razem dzwoń po pogotowie,  zrobimy operacje polegająca na usunięciu skórki a do pozostałej części podłączymy kroplówkę 😉😋🥂.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-905125
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Mam pytanie odnośnie wędzenia sera czy SIATKA 12 Q-NET 100 GĘSTA POŃCZOCHA RĘKAW nadaje się do takich akcji czy może zastosować  SIATKA 12 MICRO WĄSKA (SUPER PLUS) 100/36 BIAŁA  czy może nie kombinować i sporadycznie wędzić w tej gazie i sznurować 😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-907398
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Kiełbasa żywiecka pieczona podsuszana właśnie doszła

 

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Zainspirowany przez @Halusie stworzyłem i ja , jelito18/20 bolą palce

 

2 godziny temu, szrekPL napisał(a):

Przy okazji uwędziłem pierwszy raz żółty ser z pomysłu EAnna

Wszystko cudnej urody😋. Brawo 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-907400
Udostępnij na innych stronach

W dniu 4.03.2024 o 07:11, BazylWidzew napisał(a):

 

Ja jak wędziłem to w zwykłej siatce do wędlin albo kładłem na siatce od grilla.

Dziękuję wezmę to pod uwagę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-908578
Udostępnij na innych stronach

Serki typu włoskiego,solanka 8,5%, przyprawy i wędzenie 4h, podpowiedź kolegi Grzewloda, bardzo dziękuję, wyszły naprawdę dobre, dziewczyny zachwycone 😊

IMG_20240309_234712.jpg

Edytowane przez szrekPL
  • Like 2
  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-908767
Udostępnij na innych stronach

18 minut temu, Woytas napisał(a):

Piękne sery, a Żywiecka jak z bajki. 

Bardzo dziękuję ☺️ Te Wasze lajki i komentarze nakręcają mnie do dalszej nauki i zgłębiania różnych tematów (nawet tych których do tej pory nie brałem pod uwagę i omijałem):D A że jest się na kim wzorować to pewnie jeszcze nie raz coś tu wstawię😊

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/7/#findComment-908853
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.