Grzewlod Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Listopada Krzysztof, to prawdziwa przyjemność oglądać Twoje deski z wędlinami. Twoja praca to połączenie wielkiej pasji z mistrzowską precyzją. Zaprentowane deski wędlin to małe arcydzoeła, które zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. Jednak to, co zasługuje na największe uznanie, to produkcja wędlin klasycznych w "nowoczesnej odsłonie smaków". Twoje wyroby to dowód na to, że prawdziwa klasyka i tradycyjne, naturalne metody produkcji wędlin nie muszą bać się innowacji. Zachowując autentyczny charakter i jakość sprzed lat, wnosisz do nich nowy smak, który idealnie wpisuje się w XXI wiek. Prezentowane deski i wędliny są "mostem łączącym" szlachetną przeszłość z ekscytującą przyszłością smaku. To klasyka w najlepszym wydaniu, odświeżona nowoczesną nutą. Gratuluję! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23229-tradycyjna-masarnia-%E2%80%93-swojskie-smaki-stare-zwyczaje/page/2/#findComment-1048246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 15 Listopada Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Listopada 8 godzin temu, Grzewlod napisał(a): produkcja wędlin klasycznych w "nowoczesnej odsłonie smaków". Jakiś przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23229-tradycyjna-masarnia-%E2%80%93-swojskie-smaki-stare-zwyczaje/page/2/#findComment-1048344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Niedziela o 04:14 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano Niedziela o 04:14 (edytowane) 6 godzin temu, quadro555 napisał(a): Jakiś przepis? Naprawdę wiesz o co mnie zapytałeś? Przeczytaj ze zrozumieniem moją recenzję do których i czyich wyrobów się odnosi. Niby skąd mam znać receprury? Ponadto receptury są zawsze wyniki ciężkiej pracy mistrza podczas wielu produkcji. Receptury są zawsze ścisła tajemnicą mistrza, który jest opracował. Jesteś wiele lat na forum więc napewno orientujesz się, że kilka receptur Szczepana jest na forum i możesz z nich skorzystać. Jeśli już tak bardzo chcesz poznać smaki do których odnosi się moja recenzja to zawsze możesz napisać na PW do autora o wysłanie produktów lub zakupić je w sklepie stacjonarnym. Ze swojej strony polecam szynkę w nowoczesnej odsłonie (mistrzowski wyrób) oraz wile innych wspaniałych wyrobów widocznych na deskach. P.S. Kawior,Kabanosy, Lisiecka Krzystofa są równie wspaniałe😋. Edytowane Niedziela o 04:20 przez Grzewlod 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23229-tradycyjna-masarnia-%E2%80%93-swojskie-smaki-stare-zwyczaje/page/2/#findComment-1048357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano Niedziela o 11:12 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano Niedziela o 11:12 21 godzin temu, Grzewlod napisał(a): produkcja wędlin klasycznych w "nowoczesnej odsłonie smaków" Łączenie klasyki z nowoczesnym podejściem pozwala wydobyć z tradycyjnych receptur zupełnie nowe oblicze. Właśnie w tym widzę największą wartość mojej pracy. Klasyka daje solidny fundament — sprawdzone metody peklowania, wędzenia i dojrzewania, które od lat gwarantują jakość i niepowtarzalny charakter wędlin. To wiedza przekazywana z pokolenia na pokolenie, której nie da się zastąpić. Nowoczesność to z kolei otwartość na odkrywanie. To szukanie nowych połączeń smakowych, subtelnych przypraw i delikatnych modyfikacji procesów, które podkreślają to, co w tradycji najlepsze. Dzięki temu produkty zyskują świeżość i wyrazistość, a jednocześnie zachowują swoje korzenie. Ale jest jeszcze jeden, równie ważny element — potrzeby klientów. To właśnie oni podpowiadają, w jakim kierunku warto iść. Dzisiejszy odbiorca jest bardziej świadomy, zwraca uwagę na skład, jakość surowca, naturalność i autentyczność. Dlatego tak ważne jest, aby łączyć tradycję z nowoczesnością w sposób, który odpowiada współczesnym oczekiwaniom. Słuchanie klientów pozwala tworzyć wędliny nie tylko smaczne, ale też dopasowane do ich stylu życia i gustu. Staram się więc, żeby każdy produkt miał w sobie ten balans — szacunek do dawnych metod, świeżą nutę nowoczesności i realną odpowiedź na potrzeby ludzi, którzy po te wyroby sięgają. To właśnie połączenie tych trzech elementów daje mi największą satysfakcję i, jak widzę, również najlepsze efekty. 2 Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23229-tradycyjna-masarnia-%E2%80%93-swojskie-smaki-stare-zwyczaje/page/2/#findComment-1048426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano wczoraj o 20:36 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano wczoraj o 20:36 W dniu 4.10.2025 o 16:57, SZCZEPAN napisał(a): pasztet jak u babci i kiełbasa słoikowa, która zawsze znika pierwsza ze stołu. Zawartość słoików bardzo smaczna, szybko znikało na zlocie 😋 W dniu 15.11.2025 o 12:20, SZCZEPAN napisał(a): Bardzo ważnym aspektem jest również forma podawania gotowych wyrobów, ponieważ w polskiej tradycji masarskiej smak i podanie idą ze sobą w parze Dokładnie tak jak piszesz Krzysziek. Poza tym gratulacje dla Justyny, ma zmysł kulinarno- artystyczny. 1 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23229-tradycyjna-masarnia-%E2%80%93-swojskie-smaki-stare-zwyczaje/page/2/#findComment-1049246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMCIO1956 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 godziny temu Dzień dobry Jestem pod wrażeniem tego co piszesz. Widać i czuć fachurę.Mam Szczepan pytanie dotyczace kabanosów. Czy mozesz podać jakiś fajny sprawdzony przepis od A-Z na kabanosy? Byłbym wdzięczny pozdrawiam Tomas Cytuj Tomasz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23229-tradycyjna-masarnia-%E2%80%93-swojskie-smaki-stare-zwyczaje/page/2/#findComment-1049434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.