mariuszRod Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) W przyszłą niedzielę że szwagrem wędzimy. Będą boczek, łopatka, szynka, serki i SŁONINA. Problemem jest to że nie wiemy za bardzo jak przygotować słoninę do wędzenia. W jaki sposób peklować? Czy w tydzień da się upeklowac słoninę ? Jesteśmy amatorami więc proszę was o cenne rady Edytowane 1 godzinę temu przez mariuszRod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23357-s%C5%82onina-w%C4%99dzona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 40 minut temu Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 40 minut temu (edytowane) 32 minuty temu, mariuszRod napisał(a): W przyszłą niedzielę że szwagrem wędzimy. Będą boczek, łopatka, szynka, serki i SŁONINA. Jak będziesz wędził na gorąco boczek łopatkę szynkę w temp. 45-55 C to serki i słonina może popłynąć.Te dwie pozycje powinno się wędzić na zimno przez kilka dni ew. na ciepło do 30C.Poza tym słoninę w zależności od grubości powinno się solić ok.14 dni. Edytowane 37 minut temu przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23357-s%C5%82onina-w%C4%99dzona/#findComment-1049481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.