@halusia@ Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 31 Marca 2012 Wątrobianki Andrzeja o grubej granulacji nie przypomina to zwierze, ale smarowna jest na pewno. Zgadza się pisi'e bo farsz jest dwukrotnie mielony i chyba bardziej rzadszy ... taki mi wyszedł tym razem. Mi to nawet odpowiada :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-210593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregruda Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 25 Października 2012 Wczoraj zrobiłem według przepisu,jedynie po zmieleniu w maszynce dla rodzinki trochę za gruba.Więc wyrobiona w malakszerze.Napełniłem do osłoneki poliamidowej.W smaku wyśmienita.Wielkie dzięki za super przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-245729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 26 Października 2012 Napełniłem do osłoneki poliamidowejGdybyś chciał jelita proste wp do tej "Wątrobianki Pobiedziskiej" to polecam tego sprzedawcę http://swojskiwyrob.pl/jelita-naturalne-wieprzowe/29-jelita-wieprzowe-proste-ciekie-9-10metrow.html :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-245847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 3 Listopada 2012 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=71910#71910 Czym mogę zastąpić pachwinę, nie mogę nigdzie kupić? Czy lepsiejsze będzie podgardle czy tłusty boczek, czy też musi być koniecznie pachwina? :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-247422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 3 Listopada 2012 Czy lepsiejsze będzie podgardle czy tłusty boczek, czy też musi być koniecznie pachwina? :D Po rozbiorze półtuszy pachwina zawsze jest i dlatego daję . Ja dałbym podgardle , boczku szkoda do wątrobianki . Jednak jak mus to mus , daj boczku . :grin: :lol: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-247423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 3 Listopada 2012 Ja dałbym podgardleDam podgardle nieraz trafia się ładne chudziutkie :devil: szkoda, że wcześniej o to nie zapytałem, już dawno bym wątrobiankę spożywał :thumbsup: ale nic to, z podrobowych w rezerwie mam "Kaszaneczkę Pobiedziską"- receptura zastępcza :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-247425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati31 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 21 Listopada 2012 Też zrobiłem trochę pasztetowej według przepisu andrzeja k po prostu :thumbsup: :pycha: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-251282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 21 Listopada 2012 zrobiłem trochę pasztetowej według przepisu andrzeja kNastępną razą możesz ze dwie sztuki bez parzenia w piekarniku podpiec, tylko soli trzeba trochę mniej, polecam :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-251285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati31 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zbój Madej, Dziękuje na-pewno spróbuje te akurat podwodziem wczoraj na zimno. I tez są pyszne :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-251287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 31 Stycznia 2013 I jeszcze troszkę wątrobianki w/g tego przepisu. I na tym zakończyłam wyroby podrobowe . Wątrobianka wyszła pyszna, uwierzcie mi :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-265465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wątrobianka wyszła pyszna, uwierzcie miWierzę,wygląda b,dobrze.Bardziej rozdrobniona niż Andrzeja,ale napewno :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-265501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wątrobiankę Andrzeja widziałem, wygląda inaczej, to nie ten przepis,Owszem, może wygląda inaczej gdyż ja mielę produkty na najmniejszym sitku- raz. Po wyjęciu wątrobianki z wędzarni, strzeliłam zaraz fotkę , więc wygląda inaczej ale zapewniam Cię że robiona jest w/g przepisu AndrzejaK :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-265509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 1 Lutego 2013 Andrzej sam zresztą mówił że jeżeli komuś nie pasuje forma grubo mielonej to może zrobić smarowną kręcąc podwójnie. Wyrób Halusi jest więc jak najbardziej "koszerny" :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-265675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 4 Lutego 2013 I na tym zakończyłam wyroby podrobowe . Wątrobianka wyszła pyszna, uwierzcie mi :thumbsup:Spróbowaliśmy,uwierzyliśmy :thumbsup: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 4 Lutego 2013 I ja potwierdzam smak tej wątrobianki :thumbsup: a też ją robiłem nie jednokrotnie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam,mam pytanie. Czy można dodać do tej wątrobianki odrobinę suszonych borowików ? Bywając niejednokrotnie na kanikule we Władysławowie z braku własnych wyrobów zaopatrywaliśmy się na stoisku wędliniarskim sieci trzy cztery i wpadła w oko wątrobianka z borowikami. Niestety firma zawiesiła czy produkcję tej że, czy w ogóle działalność i produkt nie do dostania. Nieważne. Smak pozostał, bo jak na kupną to całkiem całkiem. W związku z tym, że uruchomiłem wędzenie na zimno, od wczoraj jest możliwa produkcja jakże wyczekiwana, wątrobianki pobiedziskiej Kolegi Andrzeja. Spróbuję dodać borowików,co? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 4 Lutego 2013 Ciekawe czy można tę wątrobiankę zamiast do osłonek zapakować do słoików i zagotować? Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 4 Lutego 2013 W związku z tym, że uruchomiłem wędzenie na zimno, od wczoraj jest możliwa produkcja jakże wyczekiwana, wątrobianki pobiedziskiej Kolegi Andrzeja. Spróbuję dodać borowików,co?Pewnie że można, po ówczesnym odgotowaniu grzybków... już czuję jej smak :thumbsup: Ciekawe czy można tę wątrobiankę zamiast do osłonek zapakować do słoików i zagotować?Zostało mi na słoiczek i tak zrobiłam, pasteryzowałam, ale już nie pamiętam czy 2 razy. :shock: bo miniony tydzień miałam napięty :smile: Teraz stoi w lodówce, zobaczymy jak się przechowa.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 4 Lutego 2013 No to kamień z serca mnie spadł. Dzięki Halusia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 4 Lutego 2013 Spróbuję dodać borowików,co?Dyzio można ,namocz w wodzie,podgotuj a potem zmiel i dodaj z wodą do farszu.Można też zmielić susz i taki dodać. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 4 Lutego 2013 No to trzeba będzie zaszaleć z tym smarowidłem......dzięki @halusia@ Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 5 Lutego 2013 Andrzeju powiedz mi, co by się stało z tą wątrobianką jeśli dał bym peklowane mięso oraz wątrobę ??Czy taka wątrobianka miałaby rację bytu a jej kolorek w środku byłby bardziej różowy? Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 5 Lutego 2013 Andrzeju powiedz mi, co by się stało z tą wątrobianką jeśli dał bym peklowane mięso oraz wątrobę ?? Misiek Jeżeli daje się peklowane mięso do białego salcesonu to zapewne i do wątrobianki można by dać . Nigdy nie dociekałem i nie dawałem peklowanego mięsa .Tylko tyle mogę odpowiedzieć . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 5 Lutego 2013 Czy taka wątrobianka miałaby rację bytu a jej kolorek w środku byłby bardziej różowy? A to nie widziałeś różowych wątrobianek? Ja widziałem, jest wtedy tak mało tradycyjna. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja ostatnio robiłem wątrobiankę z peklowenej golonki , skórek wieprzowych i surowej wątroby . Przyprawy i bułka świeża ( do umycia maszynki) . Konsystencja twarda i można kroić na cienkie plasterki.Jednak nie polecam , bo skórki zdominowały smak , a peklowanie golonki nie zaszkodziło jej w wyglądzie i smaku ( jedną małą zrobiłem z samej golonki i wątroby i była smaczniejsza). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/4/#findComment-266480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.