Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 lata później...
3 minuty temu, cezar napisał(a):

wykonałem parówki drobiowe

Bardzo ładne, brawo...:clap: a teraz do sedna czy mógłbyś się pochwalić przepisem bo mnie zainteresowały.:D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2662-par%C3%B3wki-i-serdelki-dla-wnuk%C3%B3w/page/11/#findComment-1039741
Udostępnij na innych stronach

10 kg mięsa z kurczaka

2 kg podgardla

2 kg lodu do kutrowania

16gr/kg soli morskiej 

0,5 gr/kg gałki

0,5 gr/kg ziela angielskiego 

1 gr/kg papryki słodkiej 

2 gr/ kg pieprzu białego 

Mięso pokroić i przyprawić, zmielić na siatce 3 mam

Ponownie schłodziłem i dodałem lód

Kutrowałem młynkiem koloidalnym i nadziałem w jelita 26 - 28

Wędziłem około 2,5h do uzyskania koloru

Parzyłem w wodzie o temp. 75⁰C przez około 15 min

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2662-par%C3%B3wki-i-serdelki-dla-wnuk%C3%B3w/page/11/#findComment-1039751
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.