mikami Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 27 Maja 2012 A mnie nie wyszły. Smak przyprawy Winiary 1 łyżeczka/2.5kg mięsa jest dominujący :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romk Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 27 Maja 2012 Żadnych sztucznych mixów, konorów winiarów kucharków i będzie dobrze Cytuj Romk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 27 Maja 2012 Żadnych sztucznych mixów, konorów winiarów kucharków i będzie dobrze :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 27 Maja 2012 No więc zrobiłam parówkiDobrze, że się udały. Też marzę o kutrze; tylko gdzie to wszystko trzymać? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 27 Maja 2012 Też marzę o kutrze; tylko gdzie to wszystko trzymać?EAnno też mam taki sam dylemat :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 27 Maja 2012 Madlinka wierzyłem w Ciebiedziękuje, to bardzo miłe Też marzę o kutrze; tylko gdzie to wszystko trzymać?no właśnie, a już pomijając ten fakt, to jednak kuter to bardzo drogie urządzenie. a wzorem naszych Braci.. wywalczyłam sobie pokój dla swojego hobbyzazdraszczam Miałam marzenie kupić ogródek działkowy i tam sobie urządzić takie pomieszczenie, ale na naszym osiedlu kupienie działki graniczy z cudem :/ Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Parówki to ja się zmierzyłem.Pracy co niemiara Próba na biało I po wędzeniu http://images50.fotosik.pl/1623/7318b7db97632d28med.jpg Próba wędzonej http://images40.fotosik.pl/1607/f114847d0bf418ccmed.jpg Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Parówki to ja się zmierzyłem.Pracy co niemiara Coś wiem na ten temat :rolleyes: tym bardziej jak się robi takim sprzętem. Parówki wyglądają bardzo ładnie :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Pracy co niemiarabo i ilość słuszna :rolleyes: :shock: Parówki wyglądają bardzo ładnie :clap:no cóż... parę problemów widać :tongue: mimo fatalnej jakości fotek :tongue: :lol: to jest parówkowa zaraz nam DZIADEK przypomni Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ta parówkowa to jakoś ciasno miała w tej Twojej wędzarni :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ciasno miały fakt przeholowałem z ilością i nie bardzo mi się mieściła w wędzarce :grin: Problemów parę było,do parówek to kuter a nie blender . :sad: Ale do jedzenia są chętni. Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 3 Czerwca 2012 to jest parówkowa zaraz nam DZIADEK przypomniWcale nie jest łatwo przypominać , bo zaraz zacznie się zadyma. Każdy z nas ma zakodowane w pamięci co to są parówki jak wyglądają. W domowej produkcji potrzeba sprzętu by je wykonać. Z powodu jego braku kombinujemy jak stworzyć ich namiastkę. Często w sklepach sprzedawcy używają zwrotu paluszki cienkie -parówki i paluszki grube -parówkowa. Więc zaproponuję byśmy stworzyli naszą wewnętrzną nazwę na forum .Dla parówek prawdziwych - Parówki , lub Parówki cienkie , dla tych bardziej łatwiejszych do nadziewania [ nawet maszynką] w kiełbaśnice- Parówki grube Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Dziadku, nie poznaję CIę, ja się nie zgadzam :devil: Parówka to w jelicie baranim lub osłonkach sztucznych, wymiar to chyba do 18mm, a parówkowa to w jelicie wieprzowym cienkim i już. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 5 Czerwca 2012 ... a ja popieram PePe. Nie róbmy wyjątków. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Parówki - cienkie.Serdelki, kiełbasa parówkowa w kiełbaśnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Parówki to parówki, parówkowa to parówkowa ,serdelowa to serdelowa a serdelki to serdelki i zdania nie zmienię choćby Dziadek się ugiął :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Jeszcze nikt od kiedy pamiętam nie nazwał parówkowej po imieniu, dla wszystkich to są parówki. Parówki to parówki, parówkowa to parówkowa Oj widzę, że nie wszyscy... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Henrykos62, wszystko przerobiłeś tym jednym niepozornym zelmerkiem? nie przegrzewał się? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Tak to wszystko nim.To jest stary dobry produkt zelmera.Był ciepły ale nie gorący.Oczywiście zrobiłem mu przerwę na odpoczynek.Ale przy takiej ilości i tak było za mało wykutrowane Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 10 Czerwca 2012 no jestem pod wrażeniem, jednak kiedyś sprzęt był robiony solidniej, teraz to wszysko chiński badziew Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ja w sprawie parówek dla wnuków Eanny.Też mam wnuki i chcę te parówki zrobić. Mam problem, typu wołowina.Nie chodzi o pieniadze, chodzi o to, że dzieci jakoś nie darzą sympatią wołowiny. Co zrobię z wołowiną, to jakoś nie za bardzo jedzą, mimo że zmielona na sitku 2mm. chyba wyczuwają smak. Zupę na wołowinie owszem jedzą, ale samo mięso też omijają.Czy można tę wołowię zastąpić innym mięsem? Czy ktoś próbował? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Czy można tę wołowię zastąpić innym mięsem? Czy ktoś próbował? Oczywiście.Mój najmłodszy wnuk jest alergikiem i ostatnio robię parówki wyłącznie wieprzowe.W miejsce wołowiny daję mięso z golonek wieprzowych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Czy można tę wołowię zastąpić innym mięsem? Czy ktoś próbował? PozdrawiamOglądałaś kiedyś robione przeze mnie, z cielęciną. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 4 Stycznia 2014 @Eanna Dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię. Będzie dużo obierania tych golonek, dam radę. W końcu to dzieciom ma smakować jestem przekonana, że na golonce zjedzą. Zaraz po niedzieli biorę się do dzieła, później poinformuję co mi wyszło Pozdrawiam serdecznie.@paweljack Tak, widziałam, ale kupić u mnie z cielaka mięsko, to tak, jakbym w drogerii pytała o banany.Po prostu nie zamawiają, albo nie ma cielęciny, przynajmniej nie widziałam w sprzedaży. Jak pytałam to tylko kręcą glowami Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Możesz też zrobić wg tego przepisu - jest tylko 15% pręgi wołowej: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9021-parówki-z-szarym-oczkiem/ Tylko zwróć uwagę na ilość tłuszczu w poszczególnych składnikach. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.