mikami Posted May 27, 2012 Report Share #176 Posted May 27, 2012 A mnie nie wyszły. Smak przyprawy Winiary 1 łyżeczka/2.5kg mięsa jest dominujący :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
romk Posted May 27, 2012 Report Share #177 Posted May 27, 2012 Żadnych sztucznych mixów, konorów winiarów kucharków i będzie dobrze Quote Romk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 27, 2012 Report Share #178 Posted May 27, 2012 Żadnych sztucznych mixów, konorów winiarów kucharków i będzie dobrze :clap: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 27, 2012 Author Report Share #179 Posted May 27, 2012 No więc zrobiłam parówkiDobrze, że się udały. Też marzę o kutrze; tylko gdzie to wszystko trzymać? Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted May 27, 2012 Report Share #180 Posted May 27, 2012 Też marzę o kutrze; tylko gdzie to wszystko trzymać?EAnno też mam taki sam dylemat :wink: Quote Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlinka Posted May 27, 2012 Report Share #181 Posted May 27, 2012 Madlinka wierzyłem w Ciebiedziękuje, to bardzo miłe Też marzę o kutrze; tylko gdzie to wszystko trzymać?no właśnie, a już pomijając ten fakt, to jednak kuter to bardzo drogie urządzenie. a wzorem naszych Braci.. wywalczyłam sobie pokój dla swojego hobbyzazdraszczam Miałam marzenie kupić ogródek działkowy i tam sobie urządzić takie pomieszczenie, ale na naszym osiedlu kupienie działki graniczy z cudem :/ Quote Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrykos62 Posted June 3, 2012 Report Share #182 Posted June 3, 2012 Parówki to ja się zmierzyłem.Pracy co niemiara Próba na biało I po wędzeniu http://images50.fotosik.pl/1623/7318b7db97632d28med.jpg Próba wędzonej http://images40.fotosik.pl/1607/f114847d0bf418ccmed.jpg Quote Henryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted June 3, 2012 Report Share #183 Posted June 3, 2012 Parówki to ja się zmierzyłem.Pracy co niemiara Coś wiem na ten temat :rolleyes: tym bardziej jak się robi takim sprzętem. Parówki wyglądają bardzo ładnie :clap: Quote Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted June 3, 2012 Report Share #184 Posted June 3, 2012 Pracy co niemiarabo i ilość słuszna :rolleyes: :shock: Parówki wyglądają bardzo ładnie :clap:no cóż... parę problemów widać :tongue: mimo fatalnej jakości fotek :tongue: :lol: to jest parówkowa zaraz nam DZIADEK przypomni Quote Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted June 3, 2012 Report Share #185 Posted June 3, 2012 Ta parówkowa to jakoś ciasno miała w tej Twojej wędzarni :grin: Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrykos62 Posted June 3, 2012 Report Share #186 Posted June 3, 2012 Ciasno miały fakt przeholowałem z ilością i nie bardzo mi się mieściła w wędzarce :grin: Problemów parę było,do parówek to kuter a nie blender . :sad: Ale do jedzenia są chętni. Quote Henryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted June 3, 2012 Report Share #187 Posted June 3, 2012 to jest parówkowa zaraz nam DZIADEK przypomniWcale nie jest łatwo przypominać , bo zaraz zacznie się zadyma. Każdy z nas ma zakodowane w pamięci co to są parówki jak wyglądają. W domowej produkcji potrzeba sprzętu by je wykonać. Z powodu jego braku kombinujemy jak stworzyć ich namiastkę. Często w sklepach sprzedawcy używają zwrotu paluszki cienkie -parówki i paluszki grube -parówkowa. Więc zaproponuję byśmy stworzyli naszą wewnętrzną nazwę na forum .Dla parówek prawdziwych - Parówki , lub Parówki cienkie , dla tych bardziej łatwiejszych do nadziewania [ nawet maszynką] w kiełbaśnice- Parówki grube Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePe Posted June 3, 2012 Report Share #188 Posted June 3, 2012 Dziadku, nie poznaję CIę, ja się nie zgadzam :devil: Parówka to w jelicie baranim lub osłonkach sztucznych, wymiar to chyba do 18mm, a parówkowa to w jelicie wieprzowym cienkim i już. Quote Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted June 5, 2012 Report Share #189 Posted June 5, 2012 ... a ja popieram PePe. Nie róbmy wyjątków. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 6, 2012 Report Share #190 Posted June 6, 2012 Parówki - cienkie.Serdelki, kiełbasa parówkowa w kiełbaśnicach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted June 6, 2012 Report Share #191 Posted June 6, 2012 Parówki to parówki, parówkowa to parówkowa ,serdelowa to serdelowa a serdelki to serdelki i zdania nie zmienię choćby Dziadek się ugiął :grin: Quote Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted June 6, 2012 Report Share #192 Posted June 6, 2012 Jeszcze nikt od kiedy pamiętam nie nazwał parówkowej po imieniu, dla wszystkich to są parówki. Parówki to parówki, parówkowa to parówkowa Oj widzę, że nie wszyscy... Quote Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlinka Posted June 8, 2012 Report Share #193 Posted June 8, 2012 Henrykos62, wszystko przerobiłeś tym jednym niepozornym zelmerkiem? nie przegrzewał się? Quote Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrykos62 Posted June 8, 2012 Report Share #194 Posted June 8, 2012 Tak to wszystko nim.To jest stary dobry produkt zelmera.Był ciepły ale nie gorący.Oczywiście zrobiłem mu przerwę na odpoczynek.Ale przy takiej ilości i tak było za mało wykutrowane Quote Henryk Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlinka Posted June 10, 2012 Report Share #195 Posted June 10, 2012 no jestem pod wrażeniem, jednak kiedyś sprzęt był robiony solidniej, teraz to wszysko chiński badziew Quote Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted January 4, 2014 Report Share #196 Posted January 4, 2014 Ja w sprawie parówek dla wnuków Eanny.Też mam wnuki i chcę te parówki zrobić. Mam problem, typu wołowina.Nie chodzi o pieniadze, chodzi o to, że dzieci jakoś nie darzą sympatią wołowiny. Co zrobię z wołowiną, to jakoś nie za bardzo jedzą, mimo że zmielona na sitku 2mm. chyba wyczuwają smak. Zupę na wołowinie owszem jedzą, ale samo mięso też omijają.Czy można tę wołowię zastąpić innym mięsem? Czy ktoś próbował? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 4, 2014 Author Report Share #197 Posted January 4, 2014 Czy można tę wołowię zastąpić innym mięsem? Czy ktoś próbował? Oczywiście.Mój najmłodszy wnuk jest alergikiem i ostatnio robię parówki wyłącznie wieprzowe.W miejsce wołowiny daję mięso z golonek wieprzowych. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 4, 2014 Report Share #198 Posted January 4, 2014 Czy można tę wołowię zastąpić innym mięsem? Czy ktoś próbował? PozdrawiamOglądałaś kiedyś robione przeze mnie, z cielęciną. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basia285 Posted January 4, 2014 Report Share #199 Posted January 4, 2014 @Eanna Dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię. Będzie dużo obierania tych golonek, dam radę. W końcu to dzieciom ma smakować jestem przekonana, że na golonce zjedzą. Zaraz po niedzieli biorę się do dzieła, później poinformuję co mi wyszło Pozdrawiam serdecznie.@paweljack Tak, widziałam, ale kupić u mnie z cielaka mięsko, to tak, jakbym w drogerii pytała o banany.Po prostu nie zamawiają, albo nie ma cielęciny, przynajmniej nie widziałam w sprzedaży. Jak pytałam to tylko kręcą glowami Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 4, 2014 Author Report Share #200 Posted January 4, 2014 Możesz też zrobić wg tego przepisu - jest tylko 15% pręgi wołowej: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9021-parówki-z-szarym-oczkiem/ Tylko zwróć uwagę na ilość tłuszczu w poszczególnych składnikach. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.