Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

pis67 nie masz czasem zbędnych butelek :question: :wink:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-116835
Udostępnij na innych stronach

No a na co mi puste :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-116849
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Bardzo smakowicie wygląda :thumbsup: , kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... :cry:
Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117933
Udostępnij na innych stronach

Bardzo smakowicie wygląda :thumbsup: , kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... :cry:

Już umiesz tylko nawet o tym nie wiesz :tongue:

wystarczy wybrać konkretny przepis np. ze strony głównej, trzymać się go ściśle i wykonywać na ślepo, a musi się udać :wink:

Chleb nigdy się nie znudzi.

Dobra wędlinka również :-)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117937
Udostępnij na innych stronach

kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę....ehhhhh.... :cry:

Też kiedyś takie pytanie sobie zadawałem, co prawda z kiełbasami to jeszcze różnie mi wychodzi, ale z wędzonkami to już jakoś leci. Więc bracie dolnoślązaku cierpliwości i ćwicz, a na pewno dasz radę :smile:

 

Co do pis-owych wyrobów to zawsze jadalnie wyglądają :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117947
Udostępnij na innych stronach

kiedy ja się nauczę tak robić kiełbaskę

SDM czeka :grin: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117948
Udostępnij na innych stronach

wystarczy wybrać konkretny przepis np. ze strony głównej, trzymać się go ściśle i wykonywać na ślepo

Ja mam przekorną naturę, zrobiłem jedną dwukilową kiełbaskę, nie trzymałem się ściśle przepisu (kombinowałem z przyprawami) i się udało... :blush:

Wszystkim bardzo smakowało i domagają się więcej... :grin:

Więc bracie dolnoślązaku cierpliwości i ćwicz, a na pewno dasz radę

Ćwiczę i sprawia mi to niezmierną radochę... :thumbsup:

 

Hmmmm 300 stówy... trochę dołożę i świniaka kupię... :grin: zdam się na swoją inteligencję (może się nie zawiodę) i z pomocą tego forum jakoś dam radę, moje wyroby na wystawę nie idą one muszą tylko smakować mi i rodzinie :thumbsup:

Kermit zawsze miał chętkę na Pigi...http://www.sciaga.pl/static/templates/sciaga/img/emots/jedzonko.gif
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117957
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj polędwice uwędziłem, leżała w solance w lodówce chyba ze dwa tygodnie. Zauważyłem, że spożycie wędlin jest odwrotnie proporcjonalne do temperatury powietrza. Obecnie na prawie zerowym poziomie, a spożycie piwka wprost proporcjonalne. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117994
Udostępnij na innych stronach

Zauważyłem, że spożycie wędlin jest odwrotnie proporcjonalne do temperatury powietrza. Obecnie na prawie zerowym poziomie, a spożycie piwka wprost proporcjonalne. :cool:

 

No kolego Ameryki nie odkryłeś :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-117998
Udostępnij na innych stronach

Co wieczór piwko na sen, i dziś mimo, że jeszcze nie dojrzała warka nr 5, prosto z lodóweczki, nalana po ściance by pianki nie było, i nie ma. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118287
Udostępnij na innych stronach

Co wieczór piwko na sen

I po co na noc robisz mi smak ?? :grin:

Pozdrawiam

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118290
Udostępnij na innych stronach

po urlopie zamelduje sie u Ciebie i poprubuje sam cos uwazyc.

Najważniejsze jest mieć w pobliżu mistrza, który wskaże właściwą drogę w wyrobie domowym piwka.

A propos meldujesz się po swoim czy moim urlopie? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118293
Udostępnij na innych stronach

Zmiana pogody, od razu wraca chęć do zrobienia czegoś z mięska. Wczoraj nabyłem

-forszlak cielęcy - cielęcina IIkl. - 2,65kg

-rozbratel - wołowina Ikl. - 2,10kg

IIkl.- 1,40kg

-podgardle wieprzowe skórowane - 2,6kg

-ogon wołowy i ozór plus tasak Hendi, który ogon pociął bez problemu.

 

Z tego muszę stworzyć wyroby, a jakie jeszcze nie wiem?

Czy ktoś robił kiełbasę serdelową lub parówki wiedeńskie?

Muszę coś wykombinować, mięska już zapeklowane.

 

 

:cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118460
Udostępnij na innych stronach

Robię parówki, mięsko po wstępnym mieleniu, schładza się w zamrażalniku i za chwilę kolejne mielenie, jestem nieszczęśliwym nie posiadaczem kutra, ale to do czasu. :cool:

Foty wkrótce. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118584
Udostępnij na innych stronach

Wyroby z ostatniego tygodnia: parówki, żywiecka i kiełbaski śniadaniowe. :cool:

Było chłodniej, mięso zajefajnie kleiło. :shock:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118883
Udostępnij na innych stronach

Piękne , już czuję ten wspaniały smak.

Kiedy ja będę takie wyroby popełniał ?

Pełen podziw :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/5/#findComment-118884
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.