pis67 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 2 Września 2010 Coby nie było, że nie robię nic, kiełbaska lubuska podsuszana. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-122507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 3 Września 2010 Wczoraj zapeklowałem mięsko oczywiście 18g peklosoli na kg mięsa. Ikl. - 2,20kg IIkl.- 3,00kg IIIkl. - 0,60kg Mięsko pięknie klei, co czuć już przy mieszaniu z peklosolą. W poniedziałek coś z tego zrobię, a może jakieś sugestie od młodych zadymiarzy, co z tego mam za wyrób zrobić? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-122824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 3 Września 2010 co z tego mam za wyrób zrobić? PoPISówkę :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-122830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 6 Września 2010 PoPISówkę To zrobiłem jak chciałeś. kl.I krojona bardzo nieregularnie kl.II sitko 8mm kl.III 2Xsitko 4mm pieprz 2,5g/kg pieprz ziołowy 1g/kg cukier 1g/kg gałka 0,5g/kg kolendra 0,3g/kg czosnek świeży 3g/kg przyprawy w 100ml wody i dodane do kl.III Jutro wędzenie gorące i pieczenie plus foty oczywiście. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 6 Września 2010 Może jakiś przekrój? Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 7 Września 2010 Może jakiś przekrój? Przed wędzeniem :question: :shock: Chyba Pis67 się nie zgodzi :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 7 Września 2010 Może jakiś przekrój?Chyba Pis67 się nie zgodzi Wieczorem, na razie schnie przed wędzeniem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 7 Września 2010 Dziś wędzenie i pieczenie, bez kontroli, zapomniałem, że kiełbasa w wędzarni, drzwiczki otwarte, nie wiem co się działo. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 7 Września 2010 Jak na bez kontroli to bardzo ładnie :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 10 Września 2010 By nie było, że nic nie robię, to zapeklowałem dziś mięsko na salami. Wołowina kl.I pozyskana z rozbratla, wieprzowina kl.I z szynki i słonina grzbietowa.Wołowina i wieprzowina 26g mieszanki peklującej(sól 1kg+saletra 50g) na kg mięsa, słonina 26g soli na kg surowca. Teraz lodówka 5 stopni na parę dni.Oczywiście nie używam kultur startowych, a dalszy ciąg nastąpi w miarę postępów w robocie. Z dedykacją dla... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 14 Września 2010 Dziś zrobiłem wieczorkiem trochę kiełbasek(jutro wędzenie) i salami, z którym to po napełnieniu osłonek zaczyna się teraz zabawa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 14 Września 2010 Z dedykacją dla... Tak nie skromnie, może, podziękuję za dedykację :grin: po napełnieniu osłonek zaczyna się teraz zabawa. Dlatego cierpliwie poczekamy w wiadomym temacie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 15 Września 2010 Dziś wędzenie i pieczenie, bez kontroli, zapomniałem, że kiełbasa w wędzarni, drzwiczki otwarte, nie wiem co się działowitam Ty Piotrek już wiesz co się działo....pozdrawiam Cię z Bielska p.s. sztanglówki bomba :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 16 Września 2010 To trochę wyrobów , z przedwczoraj, wczoraj robiłem biały salcesonik i czarny , foty całościowej brak na razie. Jutro boczuś sprawię i na ten tydzień koniec z wędlinkami. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 16 Września 2010 Kiedy Ty wszystko co zrobiłeś - zjadasz ?? :thumbsup: :wink:Fajne wyroby... :grin: Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro71 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 16 Września 2010 No też tak sie zastanawiam kto pomaga ci to wszystko zjesć :thumbsup: bo sam chyba nie dasz rady Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 17 Września 2010 Pewno ma Kolejkę zaprzyjaźnionych Klientów :lol: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 17 Września 2010 Albo sprzedaje na allegro :tongue: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 17 Września 2010 No też tak sie zastanawiam kto pomaga ci to wszystko zjesć bo sam chyba nie dasz radyPewno ma Kolejkę zaprzyjaźnionych Klientów. Przy zadawaniu takich pytań nasze forum nie będzie otrzymywać zdjęc od użytkowników. Ciekawość, ciekawość a gdy jest zaspokojona czy pytający czuje się szczęśliwszy . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 17 Września 2010 No też tak sie zastanawiam kto pomaga ci to wszystko zjesć bo sam chyba nie dasz radyPewno ma Kolejkę zaprzyjaźnionych KlientówAlbo sprzedaje na allegro Nie kupuję w sklepach, to sam robię w małych ilościach i sporą część zjadam, a reszta rozdana. Dziś boczuś właśnie się wędzi, dla odmiany dębem. A żeby się nie nudziło, trzeba ze smakami kombinować. Po niedzieli piwkiem się zajmę, zrobię pierwszego górniaka. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 17 Września 2010 Pis po co piszesz na Nicku, ze jesteś z Ułan Bator? Przecież to jest kłamstwo, po co Ludzi wprowadzasz w błąd, popraw się :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 17 Września 2010 zrobię pierwszego górniaka. :shock: Teraz to już można warzyć dolniaki :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 17 Września 2010 Pis po co piszesz na Nicku, ze jesteś z Ułan Bator? Przecież to jest kłamstwo, po co Ludzi wprowadzasz w błąd, popraw się A próbowałeś "kliknąć" w ten ......... :shock: ....... Ułan Bator :question: Najpierw spróbuj, a potem pisz "kłamstwo" , "wprowadzasz w błąd" . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 17 Września 2010 Wirus, tak mi sie wydaje, że trzeba być uczciwym i napisać, gdzie sie mieszka, stąd taki mój osąd, bo wiem , że Pis mieszka chyba w Miastku Lubawskich , czy podobnej miejscowości. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 17 Września 2010 bo wiem , że Pis mieszka chyba w Miastku Lubawskich , czy podobnej miejscowości. Nie snuj ... :rolleyes: ... domysłów tylko "kliknij" na Ułan Bator w profilu pis-a i wszystko będzie :idea: ........ :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.