Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zapeklowałem mięsko oczywiście 18g peklosoli na kg mięsa.

Ikl. - 2,20kg

IIkl.- 3,00kg

IIIkl. - 0,60kg

 

Mięsko pięknie klei, co czuć już przy mieszaniu z peklosolą. W poniedziałek coś z tego zrobię, a może jakieś sugestie od młodych zadymiarzy, co z tego mam za wyrób zrobić? :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-122824
Udostępnij na innych stronach

PoPISówkę

To zrobiłem jak chciałeś.

kl.I krojona bardzo nieregularnie

kl.II sitko 8mm

kl.III 2Xsitko 4mm

 

pieprz 2,5g/kg

pieprz ziołowy 1g/kg

cukier 1g/kg

gałka 0,5g/kg

kolendra 0,3g/kg

czosnek świeży 3g/kg

przyprawy w 100ml wody i dodane do kl.III

Jutro wędzenie gorące i pieczenie plus foty oczywiście. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123267
Udostępnij na innych stronach

Może jakiś przekrój?

Chyba Pis67 się nie zgodzi

Wieczorem, na razie schnie przed wędzeniem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123305
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędzenie i pieczenie, bez kontroli, zapomniałem, że kiełbasa w wędzarni, drzwiczki otwarte, nie wiem co się działo. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123433
Udostępnij na innych stronach

By nie było, że nic nie robię, to zapeklowałem dziś mięsko na salami. Wołowina kl.I pozyskana z rozbratla, wieprzowina kl.I z szynki i słonina grzbietowa.

Wołowina i wieprzowina 26g mieszanki peklującej(sól 1kg+saletra 50g) na kg mięsa, słonina 26g soli na kg surowca. Teraz lodówka 5 stopni na parę dni.

Oczywiście nie używam kultur startowych, a dalszy ciąg nastąpi w miarę postępów w robocie. Z dedykacją dla... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-123946
Udostępnij na innych stronach

Dziś zrobiłem wieczorkiem trochę kiełbasek(jutro wędzenie) i salami, z którym to po napełnieniu osłonek zaczyna się teraz zabawa. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124558
Udostępnij na innych stronach

Z dedykacją dla... :cool:

Tak nie skromnie, może, podziękuję za dedykację :grin:

po napełnieniu osłonek zaczyna się teraz zabawa. :cool:

Dlatego cierpliwie poczekamy w wiadomym temacie :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124576
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędzenie i pieczenie, bez kontroli, zapomniałem, że kiełbasa w wędzarni, drzwiczki otwarte, nie wiem co się działo

witam

Ty Piotrek już wiesz co się działo....pozdrawiam Cię z Bielska

p.s.

sztanglówki bomba :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124587
Udostępnij na innych stronach

To trochę wyrobów , z przedwczoraj, wczoraj robiłem biały salcesonik i czarny , foty całościowej brak na razie. Jutro boczuś sprawię i na ten tydzień koniec z wędlinkami. :cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124814
Udostępnij na innych stronach

No też tak sie zastanawiam kto pomaga ci to wszystko zjesć bo sam chyba nie dasz rady

Pewno ma Kolejkę zaprzyjaźnionych Klientów

.

Przy zadawaniu takich pytań nasze forum nie będzie otrzymywać zdjęc od użytkowników.

Ciekawość, ciekawość a gdy jest zaspokojona czy pytający czuje się szczęśliwszy . Pozdrawiam

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124850
Udostępnij na innych stronach

No też tak sie zastanawiam kto pomaga ci to wszystko zjesć bo sam chyba nie dasz rady

Pewno ma Kolejkę zaprzyjaźnionych Klientów

Albo sprzedaje na allegro

Nie kupuję w sklepach, to sam robię w małych ilościach i sporą część zjadam, a reszta rozdana. Dziś boczuś właśnie się wędzi, dla odmiany dębem. :cool:

 

A żeby się nie nudziło, trzeba ze smakami kombinować. Po niedzieli piwkiem się zajmę, zrobię pierwszego górniaka. :shock:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124873
Udostępnij na innych stronach

Pis po co piszesz na Nicku, ze jesteś z Ułan Bator? Przecież to jest kłamstwo, po co Ludzi wprowadzasz w błąd, popraw się :wink:
Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124876
Udostępnij na innych stronach

zrobię pierwszego górniaka. :shock:

 

Teraz to już można warzyć dolniaki :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124880
Udostępnij na innych stronach

Pis po co piszesz na Nicku, ze jesteś z Ułan Bator? Przecież to jest kłamstwo, po co Ludzi wprowadzasz w błąd, popraw się

A próbowałeś "kliknąć" w ten ......... :shock: ....... Ułan Bator :question:

Najpierw spróbuj, a potem pisz "kłamstwo" , "wprowadzasz w błąd" :cool: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124885
Udostępnij na innych stronach

Wirus, tak mi sie wydaje, że trzeba być uczciwym i napisać, gdzie sie mieszka, stąd taki mój osąd, bo wiem , że Pis mieszka chyba w Miastku Lubawskich , czy podobnej miejscowości.
Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124887
Udostępnij na innych stronach

bo wiem , że Pis mieszka chyba w Miastku Lubawskich , czy podobnej miejscowości.

Nie snuj ... :rolleyes: ... domysłów tylko "kliknij" na Ułan Bator w profilu pis-a i wszystko będzie :idea: ........ :grin: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/7/#findComment-124897
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.