dyzio Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 12 Listopada 2012 Popełniłem ponownie. Barwa tym razem trochę ciemniejsza, bo nie bałem się już dodać grzybków. Z braku sitka do Wilka fi2 pomieliłem dwukrotnie na fi5. Blender ze światowej firmy lidel, był wyzionął ducha tuż przed. Bardzo mi very sorry jeśli kogoś dotknęły moje wybredne dowcipy o teściowej. Ona mnie to wybacza za wyroby. Czasami jest jak balsam. (szybko chłonie). Reszty grzechów nie pamiętam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-249172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 25 Listopada 2012 Dzisiaj wyrobiłem pierwszy raz ten pasztet. Ponieważ nie mogłem kupić surowego boczku dałem wędzony, dałem też więcej gałki i porto do wątróbek (podsmażone poddusiłem w zredukowanym porto) i potem do pasztetu osobno. Na razie jest trochę rzadki,ale teraz pójdzie do lodówki,ale w smaku.. PYCHA! Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-252342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 25 Listopada 2012 Dzisiaj wyrobiłem pierwszy raz ten pasztet. Ponieważ nie mogłem kupić surowego boczku dałem wędzony, dałem też więcej gałki i porto do wątróbek (podsmażone poddusiłem w zredukowanym porto) i potem do pasztetu osobno. Na razie jest trochę rzadki,ale teraz pójdzie do lodówki,ale w smaku.. PYCHA!Piotrku zamiast boczku ja dodaję podgarle... Podejrzewam że dodanie boczku wędzonego i podsmażonej wątróbki nadał pasztetowi zupełnie inny smak... wierzę że pycha :thumbsup: Muszę koniecznie zrobić w taki sposób jak TY. :wink: Gdy pasztet ostygnie na pewno zmieni konsystencję.. no chyba że dodałeś za dużo rosołu. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-252348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 25 Listopada 2012 Halusiu, w ogóle nie dawałem rosołu-zamiast tego porto... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-252352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Wczoraj zrobiłam troszkę Pasztetu... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-256501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Witam serdecznie Popełniłem ponownie pasztet i teraz nie zapomniałem o niczym :)wyszedł znakomity :tongue: lekko więcej do jednej cześć dodałem marchewki - co by się nie zmarnowała i kolorystycznie wpada w czerwień ale jest super pasztet robiony był 2 grudnia a pokazuje teraz - wcześniej za dużo pracy było. Twój pasztet jest super gładki - jak porównam do tego co ja zrobiłem - chyba zaopatrzę się w blender przed następnym "paszteceniem", a i kolek jakiś taki jaśniutki u Ciebie - czy to składniki drobiowe przeważyły o kolorystyce czy o co chodzi ?? Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-257134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Twój pasztet jest super gładki - jak porównam do tego co ja zrobiłem - chyba zaopatrzę się w blender przed następnym "paszteceniem", a i kolek jakiś taki jaśniutki u Ciebie - czy to składniki drobiowe przeważyły o kolorystyce czy o co chodzi ?? _____Nie wiem jaki Twój jest w przekroju.. ale ja nie dodaję żadnych warzyw.. tak jak podaje w przepisie.. czyli boczek lub podgarle, filet drobiowy i wątróbka drobiowa. Całość miele na najmniejszym sitku.. no i blenderem na samym końcu.. wtedy będzie super gładki :wink: Teraz dopiero dopatrzyłam.. ten pierwszy od lewej jest w przekroju.. rzeczywiście inny kolor ale to od marchewki :wink: Spróbuj zrobić bez tych dodatków.. to sam się przekonasz. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-257138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 17 Grudnia 2012 inny kolor ale to od marchewki Ja robię pasztet podobnie, tj. boczek, filet z kurczaka i wątróbka też z kurczaka. Taki nam smakuje najlepiej. Z warzyw dodaję tylko marchewkę dla ożywienia koloru. Najpierw mielę marchewkę na sitku fi 6 i odkładam na bok, potem wszystko inne wstępnie mielę na tym samym sitku, i jeszcze 2 albo 3-krotnie na 2,7. Nie blenderuję. Marchewkę dodaję na samym końcu po wymieszaniu wszystkich składników. Soczek powstały podczas mielenia marchewki delikatnie zabarwia całość, a drobinki marchewki to taki akcent ozdobny. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-257154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Halusia... znowu mnie kusisz ? :grin:. Ale tym razem będę asertywna i przed Świętami pasztetu nie piekę, mam jeszcze zamrożony jeden z dodatkiem dziczka :thumbsup:. Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-257198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Halusia... znowu mnie kusisz ? :grin: . Ale tym razem będę asertywna i przed Świętami pasztetu nie piekę, mam jeszcze zamrożony jeden z dodatkiem dziczka :thumbsup: . Agato... wiem że się skusisz.. nie będziesz żałować.. uwierz mi :grin: Jeśli chodzi o porę na ten pasztet to sama sobie wyznaczysz.... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-257275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 24 Marca 2013 Wczoraj rosołek a z pozostałości co ?? Jak to co pasztet Naszej Halusi Potraktowanie blenderem dało efekt - jak masełko się smaruje, żadnych gródek Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-276788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 24 Marca 2013 Potraktowanie blenderem dało efekt - jak masełko się smaruje, żadnych gródek Daj spróbować ... :grin: ale wierzę na słowo bo wygląda smacznie :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-276795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 24 Marca 2013 Artur Dor, :thumbsup: :clap: :clap: tylko po co te napisy, znaki wodne :grin: zdjęcie normalnie zarąbiste :clap: bardzo mi się podoba! "Pasztecik o poranku" Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-276929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 24 Marca 2013 Z tymi napisami to sugestie czytałem, że bydło jakieś kradnie fotki i należało by podpisywać Przy następnych postaram się rozmieścić tak żeby były jak najmniej widoczne Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-276934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 2 Maja 2013 A co, ja też poraz kolejny popełniłem trochę Pasztetu Halusi, co by było coś na śniadanko, jak mówi Andrzej K Przepis jak to się mówi poszedł w świat ze względu na swoje liczne zalety. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 2 Maja 2013 A co, ja też poraz kolejny popełniłem trochę Pasztetu Halusi, co by było coś na śniadanko, jak mówi Andrzej K Ładne mi trochę .. :grin: Mój pasztet robi się... póki co składniki w garnku :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 2 Maja 2013 Śliczne pasztety!. Ile "wchodzi" w taką foremkę? I jak ona duża? Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 2 Maja 2013 U mnie pakowałem po 850 gr. Kupiłem je w C & C z dekielkami. Praktyczne przy obdarowywaniu :grin: :wink: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 2 Maja 2013 Śliczne pasztety!. Ile "wchodzi" w taką foremkę? I jak ona duża? Szkoda że teraz pytasz bo przed chwilą pasztet wsadziłam do pieca :wink: Foremki które posiadam mają takie wymiary: 8,5/23,5 a wysokość 5 cm. Następnym razem zważę ile wchodzi farszu do tej foremki. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 2 Maja 2013 Żona mnie ostatnio o pasztet męczy. Poszukam w Selgrosie. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 2 Maja 2013 Żona mnie ostatnio o pasztet męczy. Poszukam w Selgrosie. pasztet? czy foremki :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-283288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 12 Maja 2013 liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczka vegety,sól, pieprz, łyżeczka gałki muszkatołowej @halusia możesz sprecyzować dokładnie co do czego i jak? Nigdy nie robiłem pasztetu i potrzebuję dokładne wskazówki co z liściem laurowym, zielem angielskim itd...... Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-284442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 12 Maja 2013 @halusia możesz sprecyzować dokładnie co do czego i jak? Pewnie że mogę ... :wink: Liść laurowy, ziele angielskie, vegetę dajesz do wody w której gotujemy mięso. W przepisie podałam że cebulę również gotujemy z mięsem, ale możesz pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu. Pozostałe składniki czyli sól, pieprz i gałkę muszkatołową dodajemy do zmielonego mięsa. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-284450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniula Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 2 Września 2013 Śliczny mój właśnie się piecze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-298849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanczyk333 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 6 Września 2013 No zobaczę ! w przyszłym tygodniu spróbuję zrobić taki pasztecik, ajk nie wyjdzie będzie reklamacja !!!!! :grin: Cytuj Żono moja Serce mojenie ma takich jak my Dwoje Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/5/#findComment-299664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.