chudziak Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ja piekę bez termoobiegu . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) jak złapie 70° to kończę pieczenie. A ja kończę pieczenie z termoobiegiem jak pasztet ma z wierzchu przypieczoną skórkę.Do pieczenia na wierzch pasztetu kładę cienkie ( 2-3) plasterki słoniny. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 ok. Idzie z termo Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja piekę z termoobiegiem w temp 180 stopni 50 min.Dzisiejszy. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Mój pierwszy w życiu . ustawione termo 180º / 60 min. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ja piekę z termoobiegiem w temp 180 stopni 50 min.Dzisiejszy.Zarąbisty...oczywiście przepis z pierwszej strony?Nic nie modyfikowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Proszę przepis po modyfikacji Pasztet Halusi-1 kg podgarla-1 kg fileta z piersi kurczaka ( mogą być udka)- 40 dkg wątróbki drobiowej- 3 cebule- 5 jaj- 2 bułki czerstwe- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej- sól kamienna , pieprz- liść laurowy- ziele angielskie- można dodać łyżeczkę Vegety… ja dodaję suszone warzywka własnej roboty do wody .. podczas gotowania.-Podgardle, filet ugotować do miękkości razem z cebulą., liściem laurowym zielem i suszonymi warzywkami lub ze świeżymi. Osobno parzymy wątróbkę.Ugotowane składniki wraz z cebulą mielimy na najmniejszym sitku (makówka). Bułki namoczyć w rosole po gotowanym mięsie… i również zmielić.Wszystko wrzucamy do miski… dodajemy pieprz, sól, jajka i gałkę. Dobrze łączymy i ja to wszystko blenduję do uzyskania gładkiej konsystencji. Gęstość farszu regulujemy wywarem w którym gotowały się wszystkie składniki. Uważać by nie przesadzić… Gotowe przekładamy do foremek i pieczemy 50 min w temp 180 stopni.Jeśli chodzi o dodatki to można dodać żurawinę.. odgotowane grzybki. 1 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 1 Maja 2017 Mój pierwszy w życiu Qrcze , ale musiała byś radość . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Jak dla mnie dodatek wątroby wieprzowe (+ oczywiście drobiowa) wzbogaca smak pasztet. Ja dodaje tak 1/3 drobiowej Edytowane 1 Maja 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 1 Maja 2017 Zdecydowanie tylko wątróbka drobiowa gdyż jest to pasztet bazie drobiu. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-549916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 12 Maja 2017 A sól,pieprz i gałkę dodajemy "na pałę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-551335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 12 Maja 2017 Nie .... na smak bo "na pałę" to będzie piekło ... A tak na poważnie masa na pasztet powinna byc przed pieczeniem lekko za mało słona wtedy powinno być OK po upieczeniu Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-551336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) A sól,pieprz i gałkę dodajemy "na pałę" ? Nic na pałę.1.sól -10 g/kg masy bez jajek2.Pieprz -1 g/kg masy bez jajek3.Gałka - 3g/kg masy bez jajek (gałka oczywiście cała tarta tuż przed dodaniem) Edytowane 12 Maja 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-551339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 18 Lipca 2017 Dzisiejszy, jeszcze gorący PASZTET HALUSI -1 kg podgarla-1 kg fileta z piersi kurczaka ( mogą być udka)- 40 dkg wątróbki drobiowej- 3 cebule- 5 jaj- 2 bułki czerstwe- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej- sól kamienna , pieprz- liść laurowy- ziele angielskie- można dodać łyżeczkę Vegety… ja dodaję suszone warzywka własnej roboty do wody .. podczas gotowania.-Podgardle, filet ugotować do miękkości razem z cebulą., liściem laurowym zielem i suszonymi warzywkami lub ze świeżymi. Osobno parzymy wątróbkę.Ugotowane składniki wraz z cebulą mielimy na najmniejszym sitku (makówka). Bułki namoczyć w rosole po gotowanym mięsie… i również zmielić.Wszystko wrzucamy do miski… dodajemy pieprz, sól, jajka i gałkę. Dobrze łączymy i ja to wszystko blenduję do uzyskania gładkiej konsystencji. Gęstość farszu regulujemy wywarem w którym gotowały się wszystkie składniki. Uważać by nie przesadzić… Gotowe przekładamy do foremek i pieczemy 50 min w temp 180 stopni.Jeśli chodzi o dodatki to można dodać żurawinę.. odgotowane grzybki. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 18 Lipca 2017 Co za kolorek...Piękności Ja dodaję na wierzch plasterki słoniny. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 18 Lipca 2017 HAlusia, jak ciacho wyglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 18 Lipca 2017 Ja też myślałem, że to ciasto.........super wygląda i napewno też tak smakuje... :thumbsup: :clap:Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 19 Lipca 2017 Co za kolorek...Piękności Ja dodaję na wierzch plasterki słoniny.Dla ozdoby?Ten plaster słoniny czy coś w nosi do smaku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 19 Lipca 2017 O kochana , to mi smaku narobiłaś . Muszę w takim razie i ja keksa ukręcić . Jak żonie fotki pokazałem to mówi - że to ciasta jakieś Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 19 Lipca 2017 Ten plaster słoniny czy coś w nosi do smaku? Smaku nie zmienia , ale pasztet w czasie pieczenia się tak mocno nie wysusza. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-559624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janoity Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 31 Lipca 2017 Faktycznie, jak ciasto wygląda Halinko powiedz czy smarowałaś czymś te foremki przed włożeniem masy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-561372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 31 Lipca 2017 Faktycznie, jak ciasto wygląda Halinko powiedz czy smarowałaś czymś te foremki przed włożeniem masy ? Absolutnie nie Januszu, są to foremki jednorazowe , nie ma potrzeby smarowania.Natomiast można zrobić w zwykłej keksówce z tym że wykładam papierem do pieczenia. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-561388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janoity Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 31 Lipca 2017 Dziękuję Halinko. Już lecę do sklepu po foremki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-561392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 31 Lipca 2017 Halinko poniewaz u mnie nie dostane podgardla czy mozna go czyms zastapic = tlusty boczek ?..chociaz o taki tez trudno I jeszcze jedno pytanko Twoj pasztet mozna wyjac z foremki w calosci? czy jest raczej z tych bardziej smarownych?My pieczemy pasztety ale nasze mozna kroic i glownie takie robie lub takie sloikow ..a ze ja jestem paszteto zerca to bym skosztowala takiego z Twojego przepisu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-561416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 31 Lipca 2017 Halusia -czy ten twój zmodyfikowany jest lepszy od tego z poprzedniego przepisu? [ tam było 30 dkg piersi, 30 dkg watróbki i 50 dkg boczku] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4761-pasztet-halusi/page/12/#findComment-561417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.