Maciekzbrzegu Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1526 Opublikowano 25 Października 2016 Kruszynka musisz troszkę brodę przyciemnić a Tusiaczek jak toastuje łokieć bliżej ciała trzymać i jak bliźniaki będziecie . A wyroby zacne Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-523696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1527 Opublikowano 25 Października 2016 Niegrzecznie byłoby z mojej strony nie zamieścić zdjęcia z gospodarzem i zarazem "załatwiaczem" tej zwierzyny Qrcze wyglądacie jak rodzeństwo .......... tacy podobni Ciąg dalszy przerobu sarenki. Kaziu , no to z tej drobnej sarenki sporo wyrobów wyszło . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-523734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1528 Opublikowano 25 Października 2016 Qrcze wyglądacie jak rodzeństwo .......... tacy podobni Po prostu ,,,,wpływ jednej inteligencji na drugą Kaziu , no to z tej drobnej sarenki sporo wyrobów wyszło . Do zagadnienia podszedłem po poznańsku Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-523738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1529 Opublikowano 26 Października 2016 ,na bliny przede wszystkim Mąka gryczana 2 szklanki,mąka pszenna 2 szklanki,2 szklanki ciepłego mleka,5 dag.drożdży,łyżeczka cukru / tu trzcinowy użyłem /,dwa żółtka,ubite dwa białka,szczypta sol,masło klarowane do smażenia.Dodatki...kwaśna śmietana,kawior ,anchois,pasta łososiowa. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-523801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1530 Opublikowano 26 Października 2016 Kruszynko takie smakolyki pokazujesz , az slinka leci Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-523809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1531 Opublikowano 26 Października 2016 Kruszynko takie smakolyki pokazujesz Dzięki . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-523919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1532 Opublikowano 27 Października 2016 Obiad całkowicie z "gotowców" czyli parówki zapiekane w cieście francuskim.Jak się nie chce,lub nie ma pomysłu na obiad to bardzo polecam .Ja wykorzystałem do wypróbowania "sosu rosyjskiego" polecanego, przez autora, do pastrami.Pasuje Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-524026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1533 Opublikowano 3 Listopada 2016 Miałem nie fotografować ,ale takie były kolorowe Ostatnie chyba w tym roku przetwory,gruszki w occie z dodatkiem rajskich jabłuszek Po pierwszo - listopadowym obiadku pozostało trochę pastrami i sos z jego parzenia.Z tych resztek,ryżu,pasty paprykowej autorstwa Mari s,takie coś wyszło Jeszcze leszczyk w zalewie octowej No i ostatnie jesienne wędzenie. To ciemne to szyneczka z sarny.A tak to wygląda na talerzu.Metka i kiełbasa z sarny z poprzedniego wędzenia. Ponad pięć lat temu zacząłem pisać w tym temacie.Chyba nadszedł ten moment że trzeba przestać zanudzać szanownych forumowiczów.Dziękuję tym wszystkim którzy tu zaglądali,dziękuję za pochwały jak i za słowa krytyki.Teraz czas młodych nadszedł,a przecież starość nie radość Szanowna Administracja może tu kłódeczkę założyć. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1534 Opublikowano 3 Listopada 2016 Szanowna Administracja może tu kłódeczkę założyć. Nie pier...ol Waść głupot , że się tak delikatnie wyrażę - młodzi to mają czytać i się uczyć do których i ja się zaliczam A co ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1535 Opublikowano 3 Listopada 2016 Kaziu..a Tobie co? Szykujesz się na ostatnią drogę,czy jak? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1536 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Why ? . Nie pozbawiaj swoich Sióstr i Braci przyjemności przeglądania czytania Twoich nowych nie napisanych wpisów . Cóżę Ci uczyniliśmy, że nas tak srodze chce ukarać ? . Edytowane 3 Listopada 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1537 Opublikowano 3 Listopada 2016 No to się chyba niestety zaczyna dziać ... akcje zawsze wywołują reakcje smutne prawa fizyki i życia Kaziu może przemyśl to jeszcze ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1538 Opublikowano 3 Listopada 2016 Kruszynka tylko żartuje. Jest już po południu i na pewno po malutkim kieliszku nalewki. Cytuj WojtekW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1539 Opublikowano 3 Listopada 2016 Ponad pięć lat temu zacząłem pisać w tym temacie.Chyba nadszedł ten moment że trzeba przestać zanudzać szanownych forumowiczów. Absolutnie nikogo nie zanudzasz Kaziku.... ja z wielką przyjemnością zaglądam do Twojego tematu, podziwiam ... zazdraszczam i uczę się od lepszych ...Nie wyobrażam sobie jak pozbawisz nas tej przyjemności.... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1540 Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Szanowna Administracja może tu kłódeczkę założyć. Kaziku nie będę tego komentował .................. Może to jednak tzw badanie rynku Pozdrawiam serdecznie Edytowane 3 Listopada 2016 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1541 Opublikowano 3 Listopada 2016 Kaziu....to dzięki Tobie rozpoczęła się moja wielka Spółdzielniana przygoda i nie wyobrażam sobie tego forum bez Ciebie.... ????????????Proszę przemyśl tą decyzję jeszcze raz bo bardzo zasmuciła mnie Twoja decyzja...???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1542 Opublikowano 3 Listopada 2016 Źle się dzieje... Kruszynko... wiem, że przemyślałeś swoją decyzję ale... może warto jeszcze raz to przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1543 Opublikowano 3 Listopada 2016 Szanowna Administracja może tu kłódeczkę założyć. Ależ ja zdecydowanie protestuję @Kruszynko Od lat przegląd postów zaczynam od Twojego nicku.Mam specjalny, kruszynkowy folder w prywatnych przepisach i nie wyobrażam sobie, żeby go zamknąć.Nie zasłaniaj się proszę niedorzecznymi argumentami i nie odmawiaj nam swojego talentu kulinarnego.Daj znać to wyedytuję post 1546 i skasuję tę całą dyskusję poniżej.Pamiętasz? Miałeś nick Kruszynka, potem Kaziu ileśtam ( ) i znowu powróciłeś do Kruszynki.Ta Kruszynka zawsze się kojarzy z dobrymi, niezawodnymi przepisami.Nawet mój wnuk pyta, czy zupa rybna, którą serwuję jest zupą Kruszynki Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1544 Opublikowano 4 Listopada 2016 Jako, że kłódeczki jeszcze nie ma i mam nadzieję, nie będzie, po cichutku chciałem powiedzieć, że ja też tu zaglądam i wierzę, że to tylko chwilowe zwątpienie. Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1545 Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja też ten wątek mam w ulubionych. Właśnie Nie tylko śledzie!Pozdrawiam i proszę o zmianę decyzji! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1546 Opublikowano 6 Listopada 2016 Dziękuję za wszystkie miłe słowa ,ale zaszło chyba małe nieporozumienie.Zamknąć chcę temat "Nie tylko śledzie",ale nie chcę opuszczać forum/jak na razie /.Zmniejszam swoją aktywność i tyle.Papciu też kiedyś dużo pisałeś i zamieszczałeś swoje przepisy.Pierwszą roladę z boczku robiłem na Twój wzór.Teraz ograniczyłeś się w zasadzie do obserwacji i szanujemy to.Ja też powoli zmniejszam aktywność,a i nowe wyzwania kuszą.Jak coś będę chciał Wam zaprezentować to jest wiele tematów w których można to zrobić.Śniadania,obiady,kolacje,owoce morza,przystawki,zupy i wiele,wiele innych tematów zapomnianych już teraz, a do tego chyba przeznaczonych, może do tego służyć. Jest już po południu i na pewno po malutkim kieliszku nalewki. Wojtku wiem że to żart,ale na poważnie to ja nigdy po kielichu nie siadam do klawiatury,no może zdarzyło się w Nowy Rok. .I jeszcze jedno,post jednego z kolegów został usunięty,i dobrze,ale właśnie takie nieprzemyślane /delikatnie mówiąc / wpisy coraz bardziej zniechęcają mnie do zaglądania na forum. potem Kaziu ileśtam Kazik,bez żadnych cyferek,jak się wtedy logowałem to było nas niewielu a Kazik był jeden Prehistoria Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1547 Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) ale zaszło chyba małe nieporozumienie.Zamknąć chcę temat "Nie tylko śledzie",ale nie chcę opuszczać forumNo, kamień z serca Chcę jednak powiedzieć, że tytuł tego tematu stał się Twoim logo więc nie rezygnuj z niego lekką ręką. Kazik,bez żadnych cyferek,jak się wtedy logowałem to było nas niewielu a Kazik był jedenPrzepraszam Kruszynko, czas robi swoje a ja już mam mocno zredukowane neurony (stosownie do wieku ).Pamiętałam jednak Twój pierwotny=aktualny nick z Oliwki.Wprawdzie tam nie pisywałam ale zaczęłam już namiętnie czytać i nabrałam szacunku do użytkownika o nicku Kruszynka. Edytowane 6 Listopada 2016 przez EAnna lit. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1548 Opublikowano 6 Listopada 2016 Kruszynko, nieskromnie dodam że i ja zaliczam się do Twoich fanów, często korzystam z zamieszczonych przez Ciebie przepisów, za co Ci chwała no..... i cieszę się że będziesz nadal na forum Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-525359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1549 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Chciałbym po raz pierwszy wykonać te śledzie : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-śledzie/?p=254315 Dlatego po raz pierwszy, bo od wielu lat .... .... w ogóle nie używam cukru.W tym roku zacząłem "eksperymentować" z ksylitolem i myślę, że do tych śledzi jako "erzatz" by się nadawał - tylko zastanawia mnie ta ilość : 120 g brązowego cukru Jak dla mnie - "cukrowego nonkonformisty" jest to "wielkość porażająca" - dlatego chciałem się upewnić czy "TAK MA BYĆ" I kolejne pytania czy : łyżeczka pieprzu czarnegołyżeczka gorczycyłyżeczka kolendry Dotyczy tychże w "ziarnkach" ? solidna szczypta czerwonego pieprzu Dotyczy tegoż zmielonego ? Wiem, że może pytania te nie są z grupy tych "inteligentnych", ale proszę o wybaczenie biorąc pod wzgląd, że w kwestii tych "skandynawów" jestem jeszcze "dziewicą" . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-531434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1550 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Chciałbym po raz pierwszy wykonać te śledzie : Od kiedy wpadł mi w oczy ten przepis Kruszynki, robię je co roku. Już kiedyś pisałem, że w ten sposób Kruszynka siedzi symbolicznie przy moim wigilijnym stole.Robiłem dwie wersje. Tzn. zamiennikami były whiski i aquavit, reszta dokładnie jak z przepisu. Wnioskowałem po fotce, że wszystkie przyprawy są w ziarenkach.Te 120 g brązowego cukru nie robiło na mnie aż tak wielkiego wrażenia. Toć one rozpuszczone w 400 ml płynu. Liczac wychodzi 30 gram cukru na 100 ml.POLECAM z całego serca!!! Edytowane 16 Grudnia 2016 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/page/62/#findComment-531439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.