zemat Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Lutego 2014 oj przy schabie to 80% jest strzykana na 5-8% Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 16 Lutego 2014 ...przy schabie to 80% jest strzykana na 5-8%... Tylko tyle? Ile zmarnowanego potencjału w "technologii"! Jest wiec pole do "popisu" . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 16 Lutego 2014 oj przy schabie to 80% jest strzykana na 5-8% Badania statystyczne prowadzisz czy dane z własnego podwórka? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 16 Lutego 2014 Raczej nie mniej niż 20%.I takie mięso powinno być oznaczone na sklepie jako przetworzone, nie może mieć nazwy mięso świeże. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 17 Lutego 2014 Niestety jest to masowy nie odosobniony proceder,zajmuję się produkcją wędzonek zarobkowo i niejednokrotnie naciołem się chrzczonym mięsem.Dzwoniąc do hurtowni z reklamacją kierowniczka z rozbrajającą szczerością mówiła żebym na razie od nich nie brał towaru bo dostają tylko ,,pompowane''.Z własnego doświadczenia najczęściej szprycowany jest schab bez kości na drugim miejscu szynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 17 Lutego 2014 Z własnego doświadczenia najczęściej szprycowany jest schab bez kości na drugim miejscu szynka. dodałbym: karczek, mięsa drobne w promocji. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) I łopatka również. Generalnie wszystko co jest w niby promocji . Edytowane 17 Lutego 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 17 Lutego 2014 Chyba tylko żeberka nie są nastrzykiwane.Ale i z tym pewnikiem sobie poradzą. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 17 Lutego 2014 Heh, zapomnieliście Panowie i o mieęku z szynki.Jestem pewna, że i do szynki nastrzykują jakąś 'Wodę"U mnie w mięsnym widziałam ostatnio jak mięso pławiło się w jakiejś cieczy czerwonej. A mięso było jakieś szkliste nie wiem co to mogło być.Przecież mięso powinno byc suche!!!!!No chyba, że je reanimowali........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Lutego 2014 Dobrze, że człowiek na wieś się przeprowadził, a w sklepie gdzie kupuje promocji nie ma. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 17 Lutego 2014 ...Generalnie wszystko co jest w niby promocji ...I jak żyć Dziadku, jak? Co ma zrobić taki człowiek,tyle się namęczył, starał, studia "zaoczne" skończył ... itp? A teraz przyszło ze "strzykanej" tkanki robić tzw. "wyroby domowe"! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 18 Lutego 2014 Dobrze, że człowiek na wieś się przeprowadził, a w sklepie gdzie kupuje promocji nie ma. Tak, tylko sklep kupuje mięso w M....w promocji .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 18 Lutego 2014 tylko sklep kupuje mięso w M....w promocji .... Oj nie, ten sklep zaopatruje się mięso w małej lokalnej ubojnio-masarni, zresztą ostatnio ominąłem jedno ogniwo, kierowca przywozi mi mięso oddzielnie, bez marży sklepowej, kupuje niby dla siebie, dwa piwka załatwiają sprawę, a towar jest ok. I to jedna z zalet życia na wsi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 18 Lutego 2014 Tyle już mięsa widziałeś, że nawet gdyby trafiło się promocyjne, to rozpoznasz. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja jestem strasznie upia**** klientem w Pl ,jak widze taka zmarkotniala sprzedawczynie na miesnym to pytam skad pochodzi mieso i gdzie bylo rozbierane ,i kiedys taka pani powiedziala mi ze rozbieraja na sklepie ( market) ale juz na pytanie skad pochodzi swinka nie potrafila odpowiedziec.Znikla na zapleczu po chwili przybiegla i myslalam ze pewnie z kierownikiem a ona przynosi mi takie opakowanie po miesie (folja) i dostalam informacje skad bylo ..,moje zdziwienie i kolejne pytanie ..mowila pani ze to sami rozbieracje poltusze wiec skad to opakowanie? myslalam ze mnie wzrokiem zabije Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 18 Lutego 2014 no rozbierają , ale z opakowania Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 18 Lutego 2014 opakowania no rozbierają , ale z opakowania Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia90 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jak można zmniejszyć ubytek osocza podczas magazynowania mięsa (elementy, mięso drobne) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jak można zmniejszyć ubytek osocza podczas magazynowania mięsa (elementy, mięso drobne) ? W jakim celu? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia90 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jak można zmniejszyć ubytek osocza podczas magazynowania mięsa (elementy, mięso drobne) ? W jakim celu? W celu ograniczenia strat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Jak można zmniejszyć ubytek osocza podczas magazynowania mięsa1. Stosować mięso o wyższym pH.2. W czasie rozbioru nie składować elementów w warstwach.3. Składować elementy luźno położone w pojemnikach.4. Używać różnych sposobów zapobiegających wyparowywaniu wody z mięsa w czasie przechowywania. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 1 Lutego 2016 Kupilam poledwice w markecie w ktorym zawsze kupuje mieso , nigdy nie mialam zadnych problemow i nie widzialam nic dziwnego , ale tym razem trafilam na mieso nastrzykniete, kupilam poledwice do wedzenia , po zapeklowaniu 2 kawalki bardzo sie mienily a po wedzeniu , sparzeniu i ostygnieciu kiedy rozkroilam zobaczylam taka dziure i wylala sie taka zametna ciecz, poledwica w smaku jest smaczna , ale ta ciecz wyglada bardzo nie apetycznie , moze ktos potrafi mi wyjasnic co to za ci paskudztwo wylecialo z miesa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 2 Lutego 2016 http://www.jamardps.pl/?site=oferty&id=9 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 2 Lutego 2016 Włos się jeży DZIADK'u Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 3 Lutego 2016 Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.