wróbel75 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zależą od tego czy chcesz soczyste bardziej czy mniej. To znaczy że im dłużej tym soczyściej czy na odwrót? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 22 Grudnia 2021 To znaczy że im dłużej tym soczyściej czy na odwrót? To też zależy od części drobiu, od wielkości kawałka, chyba. Puki co mało wiem bo dopiero zaczynam zabawę. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Łoj, rzeczywiście nie napisałem. Chodziło mi o nogi kuraka tak ja masz na fotkach. Puki co mało wiem bo dopiero zaczynam zabawę. Baw się baw i pisz, a ja będę śledził Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Dziękuję wszystkim za namiary. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Robota mojej mamy ???????? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Robota mojej mamy ???????? IMG_20211224_111301.jpgZ tymi naszymi mamami to tak jest.. Opowiada im człowiek czego się nauczył np. na forum jak to i tamto powinno być zrobione a one tylko kiwają głową . Tak synku,pewnie tak.... A potem bez interneta,termometra,cyrkulatora,pierdziliatora odpierniczą takie właśnie cudo. Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Bossky Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Z tymi naszymi mamami to tak jest.. Opowiada im człowiek czego się nauczył np. na forum jak to i tamto powinno być zrobione a one tylko kiwają głową . Tak synku,pewnie tak.... A potem bez interneta,termometra,cyrkulatora,pierdziliatora odpierniczą takie właśnie cudo. Dokładniuśko tak jak piszesz Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 24 Grudnia 2021 (edytowane) A potem bez interneta,termometra,cyrkulatora,pierdziliatora odpierniczą takie właśnie cudo.Nic dodać nic ująć Zbóju właśnie się najadłem i kiedy tu wszedłem to ... zgłodniałem. :clap: Dla mamy. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-739856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Głośna, ale daje rade z gładkimi woreczkami Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Noooo, to na bogato ten Twój tegoroczny Mikołaj Zbójaszku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 28 Grudnia 2021 A może to była jakaś fajna Mikołajowa? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 28 Grudnia 2021 To była gwiazdka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) daje rade z gładkimi woreczkami No to teraz pozostaje zakup woreczków do SV. Zapewniają bezpieczny poziom migracji globalnej w wysokich temperaturach (do 121°C i 5h).Zakres temperatur: -40°C / +121°CGrubość: 70μm +/-10% (DIN53370)Gęstość: 67g/m² +/-10% (DIN ISO 536)Przepuszczalność tlenu: ≤ 65 cm³/m²*d*bar (DIN 5338023°C / 0% R.H.)Przepuszczalność pary wodnej: ≤ 4,0g/m²/24h (DIN 5312223°C / 85% R.H.)W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa.Opakowania mogą być wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Woreczki do sv mam, kupiłem przed zakupem pakowarki. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Woreczki do sv mam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Polędwica i boczek z/s. P-sól 15g/kg, na oko pieprz cz., majeranek, czosnek gran., cebula susz. gran.Kilka dni w próżniowej marynacie będzie.Polędwica 57st.C i 6 godz. Poprzednio na miękkość wyszła oki.Natomiast nie wiem ile stopni i ile czas ustawić dla boczku Siatkę musiałem jednak zdjąć z polędwicy bo za wysoki kawałek się zrobił do pakowania, tak ze 2-3 mm Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Natomiast nie wiem ile stopni i ile czas ustawić dla boczku Ja robilam 80 St C 6h tu masz jak moj wygladal po parzeniu https://wedlinydomowe.pl/forum/uploads/monthly_12_2021/post-58387-0-12845700-1640285097_thumb.jpg ten w srodku Edytowane 29 Grudnia 2021 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 29 Grudnia 2021 tu masz jak moj wygladal Dzięki. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Natomiast nie wiem ile stopni i ile czas ustawić dla boczkuPodczas zlotu w Zakopanem parzony był 36 godzin 55 st. myślę, że można by skrócić czas tak jak to zrobiła Electra ale ja bym tak wysoko nie ciągnął temp.Myślę o 24h 58C Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 29 Grudnia 2021 @Grzewlod, Ja robilam w takiej bo chcialam porownac z tym podpiekanym , ...wyszedl naprawde niezle skorka mieciutka nawet moj 83 letni tata nie nazekal , bo zazwyczaj odcina jak jest skorka.[Dodano: 29 gru 2021 - 12:44]@Zbój Madej, nie wiem jak slonolubny jestes , ja malo do SV dalam do boczku 18 g peklosoli Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 29 Grudnia 2021 wyszedl naprawde niezle skorka mieciutka Właśnie o to chodzi może następnym razem wypróbuję twój sposób z kawałkiem boczku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 29 Grudnia 2021 do SV dalam do boczku 18 g peklosoli Zacząłem od 15g/kg.Ja pierwszy raz robiłem polędwicę to sypnąłem "z garści" i przepklosoliłem, dlatego dziś zacząłem od tej dawki, a później ewntualnie będę zwiększał.[Dodano: 29 gru 2021 - 13:00] 36 godzin 55 st 24h 58C Dzięki, ale takimi czasami nie będę robił, zanim się zrobi to z głodu można zejść.[Dodano: 29 gru 2021 - 13:01]Z rana nastawię, a już na kolację będę smakował kawałek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zacząłem od 15g/kg. 15-16g soli do sv jest akurat jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-740767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Sous vide, ćwiczeń c.d. Wsio razem. 2 skrzydełka, 2 podudzia, 1 udko część okrągła.Zadałem 68st.C i 3godz. 30min. I zwykły garnek. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-741400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć Zbóju!Ja mam taki sam cyrkulator i jestem zadowolony z jego "usług"Najlepszego w Nowym Roku!Używam go rano by żony nie denerwować bo długo trzeba nim mieszać HI! a u mnie jak jest w pracy to mogę zaszaleć. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Papcio Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/31/#findComment-741428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.