jac007 Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3376 Opublikowano 22 Marca 2019 .będzie po wędzeniu na śniadanko.. Do tego dwie kajzerki i będzie śniadanko na bogato. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3377 Opublikowano 22 Marca 2019 To Ty osznurowanego gotowca dajesz dopiero do solanki? Mirku tak mnie zawstydziłeś że wstawiam foty szynki przed zapeklowaniem... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3378 Opublikowano 22 Marca 2019 Nie chciałem Cię zawstydzać. Po prostu zdziwiło mnie, że akurat Ty Zaczynasz peklowanie od tzw. "d..y strony". :D Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3379 Opublikowano 22 Marca 2019 Do tego dwie kajzerki i będzie śniadanko na bogato. Zamiast kajzerki wolę podwójne plastry szynki . [Dodano: 22 mar 2019 - 19:26] że akurat Ty Zaczynasz peklowanie od tzw. "d..y strony". A już myślałem że we mnie wierzysz . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3380 Opublikowano 22 Marca 2019 Wierzę, wierzę, spokojnie. W każdym razie, szykuje się ładny kawał szynki. Podaj jeszcze stężenie peklosoli na te dwa tygodnie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3381 Opublikowano 22 Marca 2019 Podaj jeszcze stężenie peklosoli na te dwa tygodnie. 8,5 % . Oczywiście na start nastrzyk . Nie jest duża ... 4,8 kg . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3382 Opublikowano 22 Marca 2019 A już myślałem że we mnie wierzysz . Zaufanie zaufaniem ale kontrola i tak potrzebna To był żart Andrzeju, nie chodzi zapewne Mirkowi o Ciebie tylko o tych, którzy pytają:" szynkę sznurujemy przed peklowaniem czy po" Piękny dyszek ze skórą i słoninką. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3383 Opublikowano 22 Marca 2019 Dzięki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3384 Opublikowano 22 Marca 2019 tak mnie zawstydziłeś Qrcze Jędruś, ale się Ciebie czepili Powiedz tylko słowo, a przybywam z odsieczą... znaczy z butelką przybywam :laugh: :frantics: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3385 Opublikowano 22 Marca 2019 Powiedz tylko słowo, a przybywam z odsieczą... znaczy z butelką przybywam Dzięki Wojtek . nie będę w samotności Oczywiście zapraszam ... drogę znasz . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3386 Opublikowano 22 Marca 2019 Oczywiście zapraszam ... drogę znasz Dzięki ale wiesz...Za czas jakiś kto wie, może się uda do Pobiedzisk pojechać :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3387 Opublikowano 22 Marca 2019 Piękny dyszek ze skórą i słoninką. Czy to aby na pewno słonina? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3388 Opublikowano 22 Marca 2019 Czy to aby na pewno słonina? A co wg Ciebie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3389 Opublikowano 22 Marca 2019 Ja myślę że tłuszcz "z szynki" Słonina jest na grzbiecie, nad polędwicą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3390 Opublikowano 22 Marca 2019 Cały tłuszcz podskórny jest słoniną.Słonina grzbietowa jest "twardym tłuszczem", inne słoniny mają w składzie przewagę jedno- i wielo-nienasyconych kwasów tłuszczowych.Tłuszcz "z szynki" to pojęcie lokalizujące źródło: może być tłuszcz śródmięśniowy lub słonina z szynki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3391 Opublikowano 22 Marca 2019 A czy takie rozróżnienie będzie w boczku? W łopatce rozumiem że tez jest słonina. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3392 Opublikowano 22 Marca 2019 A czy takie rozróżnienie będzie w boczku? Z boczku nie ściąga się zewnętrznego tłuszczu i nie jest on klasyfikowany.Chociaż tłuszcz z niektórych partii boczku jest twardszy, z innych miększy. Współczesne tuczniki generalnie mają mało tłuszczu. Chociaż ostatnio się to zmienia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3393 Opublikowano 23 Marca 2019 Totalny luzik....aż mnie się spodobało. Mięsień czterogłowy peklowany na mokro przez tydzień, bez szczególnej obróbki zapakowany do Adelmanna i parzony do temperatury 68stopni wewnątrz. Bardzo nam smakuje... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #3394 Opublikowano 24 Marca 2019 Super, pewnie pyszny naturalny smak szynki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3395 Opublikowano 24 Marca 2019 pewnie pyszny naturalny smak szynki. Zgadza się .... Na Wielkanoc oprócz wędzonek też będzie . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-627281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3396 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 U Nas w detalu taki boczuś.....pani tłumaczyła że jest super bo chudziutki ???????????? Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3397 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Się wędzi.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3398 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Za chwilę do gara...... koło 5godz. zejdzie... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #3399 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 koło 5godz. zejdzie. Wieczory i noce jeszcze chłodnawe więc jakaś ćwiartunia może być potrzebna Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3400 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Dobrze że przypomniałaś, bo za herbatę się zbierałem. Jutro otwieram do śniadanka puszeczkę. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/136/#findComment-628352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.