Skocz do zawartości

Chudziak'a "groch z kapustą na wędzonce"


chudziak

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 564
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

'@halusia@', dnia 09 Lut 2020 - 12:46, napisał: Jak uwędzisz, wrzuć , popatrzę sobie chociaż bo dawno ich nie robiłam Ja mam jeszcze jelit na prawie 3 takie porcje to może szybko się zmobilizuje zważywszy, że dzieci przylatują na chwilę

 

I powiem Wam, że miałam okazję próbować tych Olgi kabanosów i nie tylko.... pyszności  :clap:  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Trochę kiełbasy dziczej zrobiliśmy  - w sumie 16kg w tym 5 kg mięsnego, wieprzowego boczku . Część farszu została doprawiona dość obficie chilli .

 

 

 

post-40398-0-07982700-1588799417_thumb.jpg

 

post-40398-0-52405100-1588799323_thumb.jpg

 

post-40398-0-70963400-1588800060_thumb.jpg

 

post-40398-0-13405800-1588803691_thumb.jpg

 

post-40398-0-75782000-1588801113_thumb.jpg

 

post-40398-0-24726400-1588801250_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę kiełbasy dziczej zrobiliśmy  - w sumie 16kg

Piękna fotorelacja Olgo,

pieczone, dzicze kiełbasy to jest to!

Napisz proszę więcej o przyprawach w obu wersjach. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

malo zdjec :hmm: pozdrawiam>

 

A jakie zdjęcia ,Twoim zdaniem, przydały by się jeszcze aby nie zanudzać nadmiarem forumowiczów :rolleyes:

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda obłędnie, a i do tego coś na trawienie zachęcająco spogląda w moim kierunku :) Dzika kiełba z chilli, sam jestem ciekaw smaku.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzika kiełba z chilli, sam jestem ciekaw smaku.

 

Chilli ( indyjskie) było dodane  niestety "na oko "  :blush: poza tym dodatkowo pieprz grubo mielony, papryka słodka (też na oko)  i mimo ,że farsz zrobił się czerwony to, wbrew obawom , że kiełbasa będzie piekielnie ostra tylko dla koneserów to efekt jest duuuużo słabszy niż zamierzony .

 

 

 

Napisz proszę więcej o przyprawach w obu wersjach.

 

Do całości użyłam pieprz , jałowiec , świeży czosnek , gorczycę i cukier .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ponieważ starego octu zostało nieco powyżej litra pora nastawić nowy bo przecież musi dojrzeć . Przy zlewaniu starego pozyskałam matkę octową ,którą dodałam do nowego nastawu .

 

post-40398-0-16814400-1596986421_thumb.jpg

 

post-40398-0-67576800-1596986484_thumb.jpg

 

a tu stary ocet - nieco mętny bo przed chwilą właśnie przelewany i widać , że mimo dwóch lat jeszcze jakiś proces trwa

 

post-40398-0-78274200-1596986919_thumb.jpg

 

 

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

pozyskałam matkę octową

To nie matka a jakaś o'mama jest   :laugh:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

pozyskałam matkę octową
Piękna - dojrzała  :thumbsup:  No tak octy dojrzewają dość długo , jak wino ;)  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Bułeczki - jeszcze ciepłe -do flaków  :D

post-40398-0-40806800-1612030630_thumb.jpg

 

post-40398-0-64484500-1612030577_thumb.jpg

 

 

Pierwszą kontrolnie przed chwilą zjadłam :laugh:

post-40398-0-48433400-1612030556_thumb.jpg

 

post-40398-0-94112000-1612030527_thumb.jpg

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bułeczki - jeszcze ciepłe -do flaków 
 

Jak to brzmi...do flaków  :tongue:

Piękne bułeczki  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muszę przyznać , że nawet smaczne wyszły te bułki  :D  -  poprzednio gdy bardziej się starałam i jakiś wymyślny przepis miałam to były gorsze :rolleyes:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@chudziak, machniom? :) Ja mam domowe flaki ( od podstaw robione przezemnie...kupuje ok 5-6 kg flakow / doczyszczam obgotowuje kilkakrotnie , potem gotuje , kroje i zamrazam ) smaczne by byly z takimi buleczkami , niestety u nas musiala kupna bagietka .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.