Marek z Bielska Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 2 Listopada 2019 Sebastian mocno idziesz,ładne wyroby,czekam na fotke paprykarzu z puszki jak wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-644878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 2 Listopada 2019 I o to chodzi, pogratulować krajalnicy i wyrobów Gratulacje !!!! Ladnie prezentują się wyroby, a zwłaszcza kolor wołowiny. Jedziesz dobra drogą! Następna będzie bez obwódki.Tak trzymaj. Sivon Gratulacje Dziękuję, mam dużo radochy bo dopiero się tego uczę, ale już powoli zaczynam to rozumieć Skroiłeś niezłą porcyjkę towaru jak na początek. Śladu nie ma, tacka pusta Pięknie Seba , idz za ciosem, a może kiedyś będzie mi dane spróbować Twoich '' smakołyków '' Jasne, zlot już w Sierpniu czekam na fotke paprykarzu z puszki jak wyszedł Fotka będzie jak otworzę kolejną puszkę, już 2 zjadłem. W smaku jest bardzo fajny, jedyny minus to zbyt ścisła konsystencja. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-644906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 3 Listopada 2019 Gratulacje . Fajne wyroby i fajna maszyna . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-644927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 3 Listopada 2019 Wyroby pierwsza liga! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-644929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) Sebastian, super wyroby . U mnie najpierw w planie przeróbka lodówki i kupno krajalnicy. Edytowane 4 Listopada 2019 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-645028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 14 Listopada 2019 Jak ten czas leci, 8 tydzień jak moje pierwsze wędliny dojrzewają.Strata wagi po 8 tygodniach: Karkówka #3 - 27%Karkówka#4 - 30% (mniejsza sztuka od #3)Ligawa#5 - 37% chyba już będzie trzeba rozkroić Polędwica wp#6 - 27%Boczek rolowany#7 - 25% Czas coś nowego wrzucić do witryny, jeszcze myślę co. czekam na fotke paprykarzu z puszki jak wyszedł Właśnie dziś na kolację otworzyłem puszkę z paprykarzem Do tego karkówka z puszki z zielonym pieprzem, taka porcyjka Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 15 Listopada 2019 A miałem już nic nie jeść :clap: :thumbsup: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 15 Listopada 2019 A przepisik na karkóweczkę z puszeczki można prosić. Wyroby pierwsza klasa zazdroszczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 15 Listopada 2019 Super wyroby Seba Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 16 Listopada 2019 Ligawa#5 - 37% chyba już będzie trzeba rozkroić Ja bym poczekał. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 19 Listopada 2019 Stało się, nadeszła ta chwila, pierwsza wędlina dojrzewająca została rozpakowana. Utrata wagi 37%, ligawa wołowa, typ breasola. Zapakowana w kątnicę wp. Zaszczepiona pleśnią Penicillium nalgiovense.Po rozpakowaniuPrzekrojona: Jestem zadowolony, smak bardzo intensywny, słoność ok, zapakowałem w vacum celem dalszego dojrzewania.Więc dziś kolejna porcja ligawy wołowej zapeklowanaDodatkowo zapeklowane 3szt. polędwiczek wp oraz słuszny kawałek karkówki wp.Jeszcze tylko czekam by spróbować coppę i jak będzię ok, zabieram się za coś bardziej wymagającego, może salami.Póki co kosztuję to co mam Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 19 Listopada 2019 ligawa wołowa, typ breasola. Na przekroju widać idealnie równomierne osuszenie.Piękny kolor i korzystna marmurkowość.Gratuluję wyrobu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 19 Listopada 2019 SIVON, podeślij mi na pocztę zdjęcie "breasola05.jpg" w oryginalnym rozmiarze. Pójdzie do grafika kalendarzowego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 19 Listopada 2019 Na przekroju widać idealnie równomierne osuszenie. Piękny kolor i korzystna marmurkowość. Na marmurkowatość wpływu nie miałem , ale bardzo miłe i smakowite zaskoczenie. Jeżeli chodzi o osuszenie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, liczyłem się jako nowy, z większą porażką. Nie jest źle, tak myślę. Oby tak dalej. Na razie czerpię przyjemność z uczenia się nowych technologii. SIVON, podeślij mi na pocztę zdjęcie "breasola05.jpg" w oryginalnym rozmiarze Ok zaraz podeślę, robione telefonem więc jakość nie taka jak potrzeba. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 19 Listopada 2019 Kiepsko, gdyż zdjęcie fajne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 19 Listopada 2019 Stało się, nadeszła ta chwila, pierwsza wędlina dojrzewająca została rozpakowana Gratulacje Seba, pierwsze koty za płoty Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 19 Listopada 2019 Stało się, nadeszła ta chwila, Seba ...... za początki w wędlinach dojrzewających . :clap: . Właściwie to już nie początki Pozdrowienia ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 20 Listopada 2019 Stało się, nadeszła ta chwila, pierwsza wędlina dojrzewająca została rozpakowana. Super :clap: Gratuluję !!! Przyjemnie konsumować owoce swojej pracy . Może i ja w tym roku ukroję jakiś plasterek . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 20 Listopada 2019 Stało się Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 20 Listopada 2019 pierwsza wędlina dojrzewająca została rozpakowana. SIVON gratulacje! Piękne wyroby. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 20 Listopada 2019 krajalnice Ma-Ga Ja dokupiłem sobie taką oliwę.https://allegro.pl/oferta/oliwiarka-oliwa-65-ml-do-krajalnic-ma-ga-8650490104 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 20 Listopada 2019 Piękna bresaola! Osiągnięcie tak równomiernego i idealnego suszenia nie jest łatwym zadaniem. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 20 Listopada 2019 Ja dokupiłem sobie taką oliwę. A Mójślubny ma taką oliwę do giwery Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-646616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 25 Listopada 2019 Ważenie kontrolne: Karkówka #3 - 32%Karkówka#4 - 38% (mniejsza sztuka od #3)Polędwica wp#6 - 30%Boczek rolowany#7 - 27% Musiałem, wiem jeszcze za wcześnie, karkówka #4 przekroiłem i do próżni. Na bułce smakuje już całkiem dobrze Nowi lokatorzy, polędwiczki wp, ligawa wołowa (mały kawałek) oraz karkówka wp. Mam jeszcze testowo coś ala salami, dziś do witryny po fermentacji, dwa batony w jelicie wołowym i jeden w pęcherzu wp. Już wiem, że będzie porażka, rozdrobnienie farszu w postaci mrożonej, farsz nabijany w jelita miał temperaturę 2C, po mieleniu -2C. Pierwsza próba, nie jest łatwo Za dwa dni pryskam pleśnią nowe wyroby i czekamy. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-647169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 25 Listopada 2019 Wyglądają smacznie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/27/#findComment-647170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.