Fahmann13 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Wygląda świetnie, a ta gorczyca to strzał w dziesiątkę jak dla mnie Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Fahmann13 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-621898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Kielbasa experymentalna Bardzo ładny wyrób Elektro. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-621899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 28 Stycznia 2019 experymentalna Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-621903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Kielbasa experymentalna "Extrementalna " to pewnie dla tego że "farbowana" , bo skład idealny . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-621915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Dziekuje za pochwaly Heniu tak wlasnie jest "malowana "robilam troche takiej kielbaski na bialo do barszczyku i z uwagi ze bedzie lekko za tlusta a boczku mialam wiecej to postanowilam pomalowac , smak wyszedl bardzo dobry wiec zrobie taka jak bede mogla wedzic .Mam jeszcze 2 petka tej drugiej tez podpiekanej tylko jeszcze nie opisana i nie fotografowana , czekam az obeschnie bo taki byl zamiar to tez sie "pochwale" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-621921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 6 Lutego 2019 No i prawie juz zapomnialam o niej ..a zostal malutki kawalek ale jakas zdjecie przekroju jest . Experymentalna cienka pieczona. II mieso z lopatki i poledwicy 65%boczek 20%III z lopatki i warkocz z poledwicy 15% mieso peklowane kazde osobno w kawalkachpeklowanie 48 h 16g /kg peklosoli Przyprawy :pieprz czarny 2,5 g /kg czosnek 5 g/kg cukier 2g/kg rozdrobnienie ..(posiadam maszynke nr 5)II na sitku 13mm Boczek na sitku 13mm III 3x na najmniejszym( makowe) Mieszanie III z przyprawami i 10 % wody do uzyskania kleistosci dodany boczek i II calosc wymieszana.Nadziewana w jelita wieprzowe .Osadzanie 2h w temp pokojowej"wedzenie" - dymem w plynie / altrnatywne-zamiarowane 50st c do uzyskania koloru , podpiekane w temp 90st C do uzyskania 68 st w srodku kielbasy . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-622871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 6 Lutego 2019 Fajna Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-622880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 6 Lutego 2019 Fajna fotka straszna ale mialam tylko tel pod reka jak TZ kroil ostatni kawalek , inaczej byloby po ptokach Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-622882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 6 Lutego 2019 fotka straszna ale mialam tylko tel pod reka Fotka straszna nie straszna. najwazniejsze, ze kielasa dobra Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-622918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dawno nic nie robilam z szynkowaru ...dietetycznie przed swietami ..drobiowa latwa i prosta Zelmer 5 peklowane 18 g p-soli na 1/kg -(uzywam peklo bo chodzi mi o lepsza trwalosc ) 24h w temp +6 st C2 g bialy pieprz /kgpiersi mielone na szarpaku z nozem 2-skrzydlowymuda na 8po dokladnym wyrobieniu do sznkowara i na 12 h do lodowkinastepnego dnia parzenie w temp 75-78st C do osiagniecia temp wsadu 72 st Cchlodzenia w zimnej wodzie ok 10 min i do lodowki . i taki to efekt: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-628774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 dietetycznie przed swietami ..drobiowa latwa i prosta Niezwykle apetyczna, zachęcająca do jedzenia Ładne te Twoje mielonki @electra Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-628775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 @EAnna, dziekuje Musi ladnie pachniec ..bo pies przybiega jak sie wyjmuje z lodowki na inne wyroby tak nie reaguje , mozna swobodnie mu powiesic przed nosem i nie ruszy jak robilimy biala kielbase to nawet w kuchni nie przebywal. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-628776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozyczka60 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Twoja wędlina pychota brawo ja także dojdę do perfekcji ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-632834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Dzieki , napewno dojdzisz , ja wczesniej nigdy nie robilam ani nigdy nie widzialam jak sie robi ..dzieki forum i metoda prob i bledow staram sie robic coraz ladniejsze i smaczniejsze wyroby, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-632835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 9 Czerwca 2019 :clap: ladna mielonka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-632849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 26 Września 2020 Dzisiaj bylo serowo i mlecznie ..mleko zsiadle sie robi a'la golka i ser korycinski ,14 l mleka to moj mega rekord Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-678563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 1 Października 2020 Zrobilam experyment i "uwedzilam"plynem wedzarniczym a'la oscypki , malowane 2-krotnie -zalezalo mi jedynie na aromacie a nie na kolorze .Po malowaniu wisialy w piecyku w temp ok 50st .Rozgrzalam piekarnik do 90 st powiesilam serki i otworzylam piekarnik , a zostawilam tylko zarowke .Tak sie prezentuja dzis po jednym dniu lezenia w lodowce. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 1 Października 2020 Prezentują się dobrze czekamy na ocenę "smakową". Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) @Wirus, Wlasnie robimy degustacje i powiem ze juz zjadlam polowke rozkrojego , czuc lekki aromat dymu , skrzypi delikatnie , jeszcze tylko musza polezec zeby sol sie lepiej rozlozyla .Powiem tak jestem zadowolona , myslalam ze nie beda takie smaczne. Edytowane 1 Października 2020 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 1 Października 2020 Zrobilam experyment i "uwedzilam"plynem wedzarniczym a'la oscypki , malowane 2-krotnie -zalezalo mi jedynie na aromacie a nie na kolorze .Po malowaniu wisialy w piecyku w temp ok 50st .Rozgrzalam piekarnik do 90 st powiesilam serki i otworzylam piekarnik , a zostawilam tylko zarowke .Tak sie prezentuja dzis po jednym dniu lezenia w lodowce.20201001_180134.jpgPiękniusie one są Electro, tak jak piszesz, poleżą i smak będzie cacy lala, mniam, mniam, paluszki lizać. Wygodę ma z Tobą ten Twój TZ . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 1 Października 2020 @sverige2, dzieki , Moja mam sie dziwi ze ja mam taka cierpliwosc do tych wyrobow , raczej nie jest moja mocnas trona cierpliwosc ale wiem ze wyroby nie moga byc na wczoraj Moj pies juz sie nie moze doczekac kiedy dostanie kawalek sera , on tak nie siedzi nawet jakmieso lezy , uwielbia ser , niestety oscypek slony wiec dostal tylko malenki okruszek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 2 Października 2020 Czy to z mleka sklepowego ? A możesz podać przepis ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 2 Października 2020 Czekamy na przepisik :sleep:moze w koncu cos zrobie z mleka! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 2 Października 2020 @JaGra, Tak sklepowego , ale takiego ekologicznego niskopasteryzowanego , u nas jest bardzo dobre mleko nawet to sklepowe , robilam tez z normalnego nie ekologicznego i tez wychodzily , napewno nie bedzie tyle samo sera co z prosto od krowy , ale jak to mowia jak sie nie ma co sie lubi...Przepis , jest chyba wczesniej bo juz podawalam ,ale napisze jeszcze raz , nie moj tylko kogos z forumowiczow , niestety nie pamietam kogo , mentorem oscypkowym jest Andrzej_K Podgrzewamy mleko (najlepiej swieze prosto od krowy) do temp. ok 30-40 st.C, nastepnie dodajemy podpuszczke rozrobiona w wodzie (ok 1 malej lyzeczki na 20 l mleka). Czekamy az mleko zacznie sie scinac * *ja robie na mleku kupnym bo nie mam dostepu do innego , podpuszczka -ilosc w zaleznosci od producenta Cedzimy mleko na sitku i scierce do czasu az wszystko ladnie scieknie (najlepiej cala dobe) Nastepnie kroimy ser na mniejsze porcje i moczymy go w cieplej wodzie aby nabral plastycznosci, delikatnie formujac ksztalt wyciskamy resztki wody. Pózniej formujemy oscypki. nie mam formy wiec uzywam sitki wedliniarskiejPo formowaniu wkladamy nasz ser do solanki (soli powinno byc tyle aby serki sobie plywaly, u mnie byla solanka 8% 12 h Po tym czasie,sery do lodówki na kilka godzin.Wedzenie w zimnym dymie 30-35 stopni, do 5 godzin. czasem trzeba odwrocic do gory nogami zeby rownomiernie sie uwedzily . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 2 Października 2020 Wedzenie w zimnym dymie 30-35 stopni, Jeśli w takiej temperaturze to wędzenie ciepłym dymem. A serki fajne. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/22/#findComment-679308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.