roger Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 3 Marca 2017 Arek a od kiedy Ty robisz polędwicę tak "po całości" ? Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 4 Marca 2017 Arek a od kiedy Ty robisz polędwicę tak "po całości" ? Lenistwo mnie ogarnęło i nie chciało mi się obrabiać. , ale przyrzekam , że następnym razem już się poprawię . Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 8 Marca 2017 Arek polędwica PRIMA! Właśnie wolę taka w całości. Pokrojona cieniutko jest idealna. Jak długo dojrzewałeś? Dzisiaj tez przygotowuje dwie polędwice, jednie będzie bez warkocza a druga cała. Nareszcie uruchomiłem nową dojrzewalnię i wracam do zabawy. Pozdrow. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 9 Marca 2017 Jak długo dojrzewałeś? Tą to krótko.Dwa tygodnie, ale mam drugą co sobie jeszcze powisi. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 9 Marca 2017 Polędwica nieobrobiona dojrzewająca A jak mizdra się zachowuje po takim krótkim dojrzewaniu?Da się jeść, czy się ciągnie?Warkocza nie widzę, więc pewnie był usunięty. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Da się jeść, czy się ciągnie? Warkocza nie widzę, więc pewnie był usunięty. Tego typu wędliny są z reguły ciągliwe i dlatego kroi je się w bardzo cienkie plasterki.Co do mizdry to nie ma większego problemu.Warkocz też nie był usunięty.Może na drugim kawałku będzie go więcej. Edytowane 9 Marca 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 9 Marca 2017 Tego typu wędliny są z reguły ciągliwe i dlatego kroi je się w bardzo cienkie plasterki To wszystko to ja wiem. Tylko nie posiadam krajalnicy. Wędliny krojone nożem, nawet najlepszym będą grubsze, niż te pocięte na maszynie. Dlatego dopytuję, czy da się jeść bez wydłubywania z zębów resztek ścięgien itp? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 9 Marca 2017 Da się Karolku pokroić ostrym nożem w przeźroczyste plasterki tylko trzeba dobrze schłodzić ... A jak masz zaprzejaźnioną ekspedientkę to bierz pod pachą całość idź do sklepua potem pokrojone w próżnię Tapniete z Tapatalk Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 9 Marca 2017 Tylko nie posiadam krajalnicy Ja mam dwie krajalnicę, ale do tej ilości używam noża, ostrego noża, ale jak kroję na krajalnicy to później pakuję próżniowo i do chłodni i nie zamrażam bo nie potrzeba. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 9 Marca 2017 Karol, przyjdź do mnie, to sobie pokroisz, np. jutro popołudniu, tylko wpierw zadzwoń Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-543718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRON666 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 14 Marca 2017 Pierwszy raz w życiu. Schabik w przyprawach ok 3 tyg. Pyszny Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-544212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 14 Marca 2017 A jak kroisz schabik na cienkie plastry skoro tam jest kość? „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-544213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRON666 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) A jak kroisz schabik na cienkie plastry skoro tam jest kość? kość? Nie zauważyłem . tłuszczyk. Tak. Plastry na 1mm Edytowane 14 Marca 2017 przez IRON666 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-544215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 15 Marca 2017 @IRON666, Schab jest elementem rozbioru i jest to zawsze mięso z kością po wykrojeniu w magiczny sposób staje się POLĘDWICĄ To że w sklepach bryluje handlowo jako schab bez kości czy tez środkowy to tylko kwestia przyzwyczajenia nieświadomych klientów uważających tylko polędwiczki za polędwicę Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-544238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 15 Marca 2017 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14002-powiniene%C5%9B-wiedzie%C4%87cz%C4%99%C5%9B%C4%87-iv-rozbi%C3%B3r-uzupe%C5%82niaj%C4%85cy-schabu/ Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-544239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRON666 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 15 Marca 2017 Dzieki za uświadomienie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-544253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 27 Marca 2017 Karkówka a'la parmeńska. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-545556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 27 Marca 2017 Piękny kawałek mięska i jeszcze piękniejszy przekrój. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-545570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 28 Marca 2017 @arkadiusz, no no marmurek jak na wołowinie z Kobe Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-545613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 28 Marca 2017 Szacun Arek, szacun. Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-545627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 28 Marca 2017 Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-545629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) A mnie i tak się moja bardziej podoba a co ważniejsze jest mięciutka i bardzo smaczna. Edytowane 28 Marca 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-545647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Salami.Mimo zakupu pleśni ciągle mam problem z zapleśnieniem. :(Jakieś sugestie czemu tak się dzieje mimo zapewnienia 75-80 % wilgotności, temp.12-13ºC i cyrkulacji powietrza ( lekko otwarte drzwi od komory) Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-548328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ale niektóre batony są bardziej pociągnięta pleśnią a inne mniej (lub wcale) - może to jakaś podpowiedź do wydedukowania . Może te co bardziej zapleśniały wisiały w strefie gdzie był mniejszy ruch powietrza ? Lub odwrotnie . Tak sobie kombinuję, że pleśnie to chyba nie lubią przeciągów ? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-548330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jak dla mnie to zbyt duża wymiana powietrza ... Kiedyś o tym gadalismy sugerowałem Ci wymuszane ale kontrolowane przewietrzanie komory Tapniete z Tapatalk Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8793-w%C4%99dliny-dojrzewajace-i-suszone-arkadiusza/page/6/#findComment-548385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi