Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie ladniutke mini maczugi :D  :thumbsup:

przepis zapisany, trzeba zrobic zamiast cwiartek  :)

rozumiem ze kolejnosc taka jak napisalas parzymy pozniej wedzimy?

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-504956
Udostępnij na innych stronach

 

 

Solanka 80 g soli kamiennej na 1 litr wody. I taki ładny kolor ?.

 

Dokładnie tak Drogi DZIADKU :)


 

 

rozumiem ze kolejnosc taka jak napisalas parzymy pozniej wedzimy?

 

Zgadza się Donatko :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-504972
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję.

 

Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-504978
Udostępnij na innych stronach

teraz tylko musze "polowac" na bezdeszczowy weekend :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-504983
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj uwędzone ... :)

Śliczności.   :clap:  Jeszcze nigdy nie robiłem udek, bo zawsze pamiętam kupne i tak jakoś nie tego, ale jak widzę tak apetycznie wykonane, to na pewno zrobię w najbliższym czasie.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-504990
Udostępnij na innych stronach

 

 

Gratuluję.

 

Dziękuję :)

 

 

Śliczności. :clap: Jeszcze nigdy nie robiłem udek, bo zawsze pamiętam kupne i tak jakoś nie tego, ale jak widzę tak apetycznie wykonane, to na pewno zrobię w najbliższym czasie. :)

Paweł... zachęcam... Kupne nie mają z tymi nic wspólnego. MY lubimy te dolne części udka... ja osobiście nie lubię tego przerostu tłuszczu ... a w tych nie ma :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-505045
Udostępnij na innych stronach

Halusia ja tez nie lubie ,a na tych"palkach" jak ja to nazywam to skorka jest ladnie usunieta tak z polowy,ja jak kupowalam kupne to cala skora w kosz i smaku juz mniej  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-505077
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Mimo kiepskiej pogody... wczorajsze efekty są :)

 

 

post-43626-0-13643800-1475847710_thumb.jpg

post-43626-0-74371200-1475847729_thumb.jpg

post-43626-0-39036600-1475848056_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521161
Udostępnij na innych stronach

Orzeszku!!! Piękne po prostu!!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521162
Udostępnij na innych stronach

A ja jeszcze przed obiadem ! Smaczne!!i piekne zarazem :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521166
Udostępnij na innych stronach

 

 

OK piękne - moje się dopiero parzą ...

 

Waldku spróbuj podpiec... jest różnica uwierz mi :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521170
Udostępnij na innych stronach

 

 

Waldku spróbuj podpiec... jest różnica uwierz mi
Ok podpiekałem:) wiem lubie takie podpiekane  ale te robie na tzw życzenie (maja być jak te poprzednie parzone wg  Rogera) :) mięciutkie :)

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521172
Udostępnij na innych stronach

 

OK piękne - moje się dopiero parzą ...

 

Waldku spróbuj podpiec... jest różnica uwierz mi :)

 

Witam.Jak dlugo peklujesz boczek i w jakiej temperaturze podpiekasz?Zapasy na zimę?Pozdrawiam/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521273
Udostępnij na innych stronach

Boczek peklowany na sucho 5 dni mieszanką peklujacą .

Wędzony do uzyskania koloru 2-3 godz w temp 50-55 stopni i na koniec podpiekany w temp 80-90

stopni u mnie trwało to ponad godzinę .Boczek po wystygniēciu jest miękki bo taki lubimy.

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521275
Udostępnij na innych stronach

na koniec podpiekany w temp 80-90 stopni u mnie trwało to ponad godzinę

 

Jak jest temperatura w środku po tym podpiekaniu.? 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521276
Udostępnij na innych stronach

Boczek peklowany na sucho 5 dni mieszanką peklujacą .

Wędzony do uzyskania koloru 2-3 godz w temp 50-55 stopni i na koniec podpiekany w temp 80-90

stopni u mnie trwało to ponad godzinę .Boczek po wystygniēciu jest miękki bo taki lubimy.

Mieszanka peklująca?To sama peklosól?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521283
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, dnia 08 Paź 2016 - 07:27, napisał: Boczek peklowany na sucho 5 dni mieszanką peklujacą . Wędzony do uzyskania koloru 2-3 godz w temp 50-55 stopni i na koniec podpiekany w temp 80-90 stopni u mnie trwało to ponad godzinę .Boczek po wystygniēciu jest miękki bo taki lubimy. Mieszanka peklująca?To sama peklosól?

 

 

Mieszankę peklującą robię w/g tego sposobu naszego kolegi beiot :)

http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/09/Marynata-aromatyczna-do-peklowania-na-sucho.html

 

Na 1 kg boczku używam 23-25 g mieszanki .

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521362
Udostępnij na innych stronach

 

@halusia@, dnia 08 Paź 2016 - 07:27, napisał: Boczek peklowany na sucho 5 dni mieszanką peklujacą . Wędzony do uzyskania koloru 2-3 godz w temp 50-55 stopni i na koniec podpiekany w temp 80-90 stopni u mnie trwało to ponad godzinę .Boczek po wystygniēciu jest miękki bo taki lubimy. Mieszanka peklująca?To sama peklosól?

 

 

Mieszankę peklującą robię w/g tego sposobu naszego kolegi beiot :)

http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/09/Marynata-aromatyczna-do-peklowania-na-sucho.html

 

Na 1 kg boczku używam 23-25 g mieszanki .

 

Bardzo dziękuje.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-521374
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Kurczaczek domowym sposobem typu KFC, :) Wyszło pysznie muszę przyznać .

 

 

 

post-43626-0-23138500-1476634144_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-522576
Udostępnij na innych stronach

Gdzieś, kiedyś w sieci znalazłem przepis na mieszankę ziołową na skrzydełka KF>>C.

 

post-51023-0-50060500-1476655058_thumb.jpg

 

NIe próbowałem jeszcze, ale może ktoś będzie miał ochotę i odwagę.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-522622
Udostępnij na innych stronach

 

 

Gdzieś, kiedyś w sieci znalazłem przepis na mieszankę ziołową na skrzydełka KF>>C.

 

A może by tak po naszemu napisać co??  :D  :facepalm:

 

 

NIe próbowałem jeszcze, ale może ktoś będzie miał ochotę i odwagę.

 

Dyzio wstawiam tylko przepisy wypróbowane ,które z czystym sumieniem mogę polecić ... :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/6/#findComment-522700
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.