Anuś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 nalewką z rajskich jabłuszek Szukałam w Twoich ''napitkach wszelakich'' ale przepisu na to nie znalazłam. Jeśli to nie tajemnica, to proszę o przepis Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-437909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Z Wielkiej Księgi Nalewek: Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-437915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 16 Października 2015 Wczorajsze popołudnie spędziłam przy obieraniu ... czynność ta to jak kara dla skazańców przed obróbką było tego 8,3 kg. Trochę odłożyłam do suszenia i w efekcie końcowym zostało prawie 6 kg. Zaleję % .. mam sporo w zapasie tego płynu. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-450471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 16 Października 2015 Jeśli to nie tajemnica, to proszę o przepis Przepis dostałem kiedyś od kolegi od którego dostaję jabłuszka. Jabłuszka kroimy na pół, razem z pestkami wrzucamy do baniaka i zalewamy 60% spirytusem w proporcjach 1 litr na 1 kilogram. Trzymamy tak ze dwa tygodnie (po jabłuszkach widać kiedy gotowe - tracą kolor) i zlewamy. Owoce jakie zostały posypujemy cukrem w proporcjach 300-400 g cukru na kilogram owoców (zależy jakie kto lubi słodkie). Jak cukier się rozpuści i wyciągnie resztkę soku i alkoholu z owoców zlewamy i łączymy oba nalewy. Filtrujemy i do flaszek. Im starsze tym lepsze ale i na świeżo jest mniodzio I byłbym zapomniał... jak owoce się macerują w alkoholu to dodaję około 1 laski wanilii na 1 litr i kawałek kory cynamonu Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-450525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 16 Października 2015 Przepis dostałem kiedyś od kolegi od którego dostaję jabłuszka. J Dziękuję za przepis .. jak będę w pracy to uzbieram i zrobię teraz muszę walczyć z pigwą Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-450531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Października 2015 Zalane % .. postoi .. nabierze smaku trochę chyba z ilością przesadziłam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Października 2015 Zalane % .. postoi .. nabierze smaku Cukier był czy tylko %? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Października 2015 Zalane % .. postoi .. nabierze smakuCukier był czy tylko %? Poczytałam tutaj opinii innych i zrobiłam inaczej niż zawsze .. czyli dałam tylko na razie same % (ponad 70 volt) a później po ich zlaniu zasypie owoce cukrem i niech puszczą sok .. i połączę to wszystko ... się okaże co z tego wyjdzie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Października 2015 To jest nas dwoje - wczoraj pigwowca potraktowałem śliwowicą łącką, bo spirytu nie miałem.... Cukier lub miód pójdzie za miesiąc.... W maju będziemy razem smakować..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Października 2015 Cukier lub miód pójdzie za miesiąc.... W maju będziemy razem smakować..... Tak myślałam że około miesiąca tylko jaki miód .. aby nie spartolić ? mam lipowy .. akacjowy i rzepakowyPosmakujemy ... oj posmakujemy Teraz mi się przypomniało, że mam jeszcze jeden słoik i trochę zrobiłam do herbaty na zimę trzeba się przygotować na mrozy Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 18 Października 2015 Rzepakowy zdecydowanie nie - lipowy i akacja ok. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Października 2015 To jest nas dwoje Nie wiem czy dwoje czy więcej ale decyzja jak najbardziej prawidłowa Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Października 2015 Rozrzutny PiSie jesteś!!! Łącką do pigwowca? Toż to profanacja śliwowicy - ciekaw jestem smaku. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 19 Października 2015 No ja gdzieś wyczytałem że podobno pigwówka na śliwowicy to jest dopiero rarytas... Aaaa już wiem, u niejakiego Pilipiuka Sam chciałem spróbować ale z braku dobrej śliwowicy jak na razie odkładam to na kiedyś tam... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 19 Października 2015 Mnie tam pigwa na śliwowicy tyłka nie urywa - może dlatego że nie lubię śliwowicy a ta Łącka "handlowa" to w ogóle dla mnie podła berbelucha Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 19 Października 2015 Zwracam uwagę że owoc pigwowca i pigwy to dwie różne bajki.Łącką pijałem u źródła, niestety wyschło. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 19 Października 2015 I dlatego piszę z całą świadomością, że owoce pigwowca z krzaczka zerwałem i podłą Łącką berbeluchą zalałem, z braku innego trunku, na koniec miodu zadawszy, będę oczekiwał na smak, który mnie zadowoli lub nie.... Degustacja maj 2016 zlot W-M. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 19 Października 2015 będę oczekiwał na smak, który mnie zadowoli lub nie Słusznie prawisz Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Degustacja maj 2016 zlot W-M.A gdzież to uchować do tego czasu wszak nabiera już zapachu .. a co będzie za miesiąc i jeszcze pytanko ... mam tego sporo jak widać na zdjęcie .. część po zlaniu % zasypie cukrem a część zaleję miodem .. tylko czy mam rozpuścić ten miód w kąpieli wodnej? .. bo on już przybrał postać stałą... czy on się sam rozpuści w tych owocach ? Edytowane 19 Października 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 19 Października 2015 bo on już przybrał postać stałą.. Włóż do słoika i do wody 30-35 stopni- wróci do stanu płynnego lub słoik postaw na grzejniku- nie za gorącym.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-451251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dzisiaj przelana do butelek nalewka z pigwa. Na razie w butelkach, które wyprosiłam od sąsiadki mają jedną wadę, są z naklejkami.. czego nie jestem w stanie znieść po świętach będą już w odpowiednim szkle Klarowność nie jest stuprocentowa , ale to chyba z powodu obecności miodu akacjowego. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-464064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 20 Grudnia 2015 naklejki zawsze mozna usunac.. ladny zapasik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-464067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dzisiaj przelana do butelek Bajeczne Święta się zapowiadają Klarowność... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-464069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Bajeczne Święta się zapowiadają Dwie butelki poczekają .. na zlot w Gąsiorowie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-464070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dwie butelki poczekają .. na zlot w Gąsiorowie Cudna !!!! AnuśTy chyba masz specjalną półkę "Gąsiorowa 2016" i odkładasz tam Twoje cuda. Nie wiem czy Twój samochód to wszystko pomieści . Nasza pigwa jeszcze cały czas w spirytusie tylko. I postoi tak do wiosny Uwielbiam pigwową naleweczkę Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9463-trunki-anu%C5%9B/page/3/#findComment-464073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.