DZIADEK Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 27 Lutego 2014 Wstawiam zdjęcia dla lepszego rozeznania według barwy . Mimo że niektóre mięśnie zaliczane są do jasnych ,to należy co nieco z nich przyciąć Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Super! Dziękuję! Edytowane 27 Lutego 2014 przez Małgoś Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Lutego 2014 W nazewnictwie układu mięśniowego (autor - Popesko) nie występuje "mięsień podścięgnisty".Nazwa pojawiła się w "atlasie" autorstwa Olszewskiego str 72. W opisie rysunku nie występuje "mięsień półścięgnisty".Prawdopodobnie mamy do czynienia z błędem drukarskim. Szkoda, że do książki nie dołączono erraty. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caro70 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 1 Marca 2014 Witammam prośbe bo nie mam wagi aptekarskiej prosze o podanie przypraw na łyżeczki jeśli to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 1 Marca 2014 Co prawda nie używamy tutaj takich miar, bo nie są precyzyjne, ale wystarczy poszukać trochę w "necie" ....... : http://przepisynawino.blogspot.com/2010/10/miary-uzywane-w-domu.html http://portal.abczdrowie.pl/przelicznik-miar Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 1 Marca 2014 Mamy jeszcze coś takiego Ściągawka podstawowa kompletna dla początkujących.pdf Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Marca 2014 Witam wszystkich.Mam małe pytanie.Jakie powinnam kupić jelita do wyrobu kiełbasy lisieckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Marca 2014 viva,tu znajdziesz wszystko. Kielbasa lisiecka.pdf Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 1 Marca 2014 Dzięki dyzio.Ja ten temat czytałam.Problem polega na tym,że jak proszę sprzedawcę o takie jelita ,to mi wciska takie jakie ma akurat do sprzedania.Chciała bym jej powiedzieć ,że potrzebuję jelita fi tyle i tyle z takiego a nie innego zwierza.Oni są tylko sprzedawcami a ja nie jestem znawczynią ,to mi wciskają co mają.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 1 Marca 2014 viva może już czytałaś,ale masz tu wszystko o jelitachhttp://wedlinydomowe.pl/dodatki/jelita Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) viva napisz do Arkadiusza albo do abratka , w Twoim podpowiedzą gdzie w rejonie możesz kupić odpowiednie jelita.Pozdrawiam WujaszekTomZobacz też temat:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2504-sklep-z-artykulami-masarskimi-w-warszawie/Paweł z góry przepraszam ,że w Twoim temacie Edytowane 1 Marca 2014 przez Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Witammam prośbe bo nie mam wagi aptekarskiej prosze o podanie przypraw na łyżeczki jeśli to nie problemWitam, też nie mam aptekarskiej, wystarczy waga kuchenna. Linki z przelicznikami podali koledzy.Dzięki dyzio.Ja ten temat czytałam.Tam podają wiankowe a tu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/722-kielbasa-lisiecka Jelita wołowe różnych przekrojóww związku z tym kupiłem http://www.wyroby-domowe.pl/jelita-naturalne-wolowe-proste-kaliber-4555-p-39.htmlPaweł z góry przepraszam ,że w Twoim temacieSpoko, jest w temacie. Edytowane 2 Marca 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilliwashere Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Waga aptekarska ???Czy kolega caro70 szafranu będzie używał ? Z łyżeczkami radziłbym jednak uważać, bo są bardzo rózne i łatwo o błędy. Jeśli na kg mięsa zużycie soli peklującej i tak idzie w dag a nie mg to wystarczy zwykła elektroniczna waga kuchenna za kilkadziesiąt zł. To jest oczywiście MZ, ale używam własnie takiej i wyroby wychodzą jak trzeba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Waga aptekarska ??? Czy kolega caro70 szafranu będzie używał ? Niekoniecznie szfran, ja taka wage mam, bo jednorazowo robie bardzo male ilosci wedlin i czasem potrzebuje z dokladnoscia do dziesiatej czesci grama. Nigdy nie bylo zle. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Szał :frantics: Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilliwashere Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 No to rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Niekoniecznie szfran, ja taka wage mam, bo jednorazowo robie bardzo male ilosci wedlin i czasem potrzebuje z dokladnoscia do dziesiatej czesci grama. Mistrzyni. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Podziwiam .Jak to kolega z zaprzyjaźnionego forum powiedział "browar to nie apteka" i ja się tego trzymam! Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 10 Września 2014 Co dolega polędwicy z lewej? Za tłusta świnia? Pierwszy raz taką trafiłem. Którą dać na wędzonkę a którą do kiełbasy? A może nie ma znaczenia? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 10 Września 2014 To jest tzw. marmurkowatość mięsa, czyli tłuszcz międzytkankowy. Obie nadają się do wędzenia, choć ładniejszy efekt uzyskasz wędząc tę z prawej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 10 Września 2014 Dla mnie nie ma znaczenia. Musisz pokierować się własnym wyborem biorąc pod uwagę gusta przyszłych konsumentów.Dlatego, polędwicę posiadającą marmurkowatość dałbym do kiełbasy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 10 Września 2014 Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 10 Września 2014 Nigdy nie trafiła mi się taka marmurkowata polędwica, ale tak sobie myślę, że ta niewielka ilość tłuszczu, w było nie było bardzo chudym mięsie, powinna pozytywnie wpłynąć na walory smakowe.Optycznie to może faktycznie wygląda to dziwnie i nietypowo, ale przez analogię do marmurkowej wołowiny .... hmmm ... może warto skorzystać z okazji i zrobić eksperyment? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 10 Września 2014 Nigdy nie trafiła mi się taka marmurkowata polędwica, ale tak sobie myślę, że ta niewielka ilość tłuszczu, w było nie było bardzo chudym mięsie, powinna pozytywnie wpłynąć na walory smakowe.Optycznie to może faktycznie wygląda to dziwnie i nietypowo, ale przez analogię do marmurkowej wołowiny .... hmmm ... może warto skorzystać z okazji i zrobić eksperyment?Już pokrojona, zaraz się zacznie peklować. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 10 Września 2014 Czasami kupuję w markecie coś ala łososiowa i raz właśnie natrafiłęm na taką marmurkowatą, oprócz tego była jeszcze chyba czymś nastrzyknięta bo miała konsystencję żelatyny, byłem przekonany że te marmurki własnie są od tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.