electra Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 11 Września 2016 Moj pierwszy baleron perfekcyjny to on napewno nie jest ale smak jak pamietam, soczysty ,na slonosc tez OK ,pecherz byl troszke za duzy ale nastepne postaram sie zrobic w katnicach ( tak sie chyba nazywaja)Przekroj .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-515731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 11 Września 2016 Klasyka domowego wędlinowania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-515733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 11 Września 2016 perfekcyjny to on napewno nie jest ale smak jak pamietam, soczysty ,na slonosc tez OK Ależ drobiazgami się nie przejmuj najważniejsze że smaczny:) dopeklowany jak należy gratulacje:) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-515734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 11 Września 2016 ale nastepne postaram sie zrobic w katnicach Nie jest zle fajnie wygląda .Następnym razem zrób w kątnicach,ale wołowych i pamiętaj ,jak ją umieścisz w kątnicy to trzeba na chwilę zanurzyć całość w wrzątku ,żeby osłonka się obkurczyła i wtedy osznuruj ,następnie wędz. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-515736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 11 Września 2016 Dziekuje wszystkim , Kostek ,ten tez parzylam ,moze ciut za krotko ,bo sobie spazylam palucha , na drugim karczku lepiej przylegl pecherz.Nastepne pewniej wyjda lepiej bo juz wiem o co chodzi @Muski, z peklowaniem nie mam juz problemu ,(zawsze robie niewielki nastrzyk) bo juz nie jeden peklowalam robiac do szynkowaru. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-515739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 12 Września 2016 A tu reszta co sie wedzilo Poledwiczki i jeszcze jeden baleron.. w sobote chyba bedzie kolejne wedzenie ..jak sie nie bedzie zapowiadac na deszcz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-515903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 18 Września 2016 Kolejna sobota na podworku przy "wedzoku"mala szyneczka , wolowinka i gruba kanapkowa indyczo/ wieprzowa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 20 Września 2016 Sobotnie wedzenie ..taki final i przekroje:Kielbaska gruba indyczo wieprzowa:szynka "mini"i biff Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 20 Września 2016 No, no, no... niebawem będziemy mieli nowego Mistrza, a własciwie Mistrzynię. :clap: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 20 Września 2016 Elektra, powiem tak - piękne bardzo. Gratki!!!Jak robiłaś wołowinę? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 20 Września 2016 Super wyroby. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 20 Września 2016 Dziekuje pieknie staram sie zeby wszystko bylo jak najlepsze zarowno smakowo jak i wizualnie , na miare moich mozliwosci @dyzio wolowine zapeklowam na 4 dni inaczej nie maialam mozliwosci ,zrobilam nastrzyk z tej samej solanki wedlug tabeli dla mniej slonolubnych ,nie dodalam zadnych przypraw bo nigdy nie dodaje .Wedzilam razem ze wszystkimi wyrobami ok 4 godziny temp 50-55 ale sugerowalam sie raczej kolorem a nie czasem ,gdyz moja wedzarka z racji jaka jest to ciezko cos na czas robic Pozniej parzylam (osobno )w 75-80st C do osiagniecia w srodku 60 st C ..wystudzilam w wodzie i na noc powiesilam na balkonie zeby wystygla ( temperatura byla zadowalajaca max +7 bylo. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 20 Września 2016 wolowine zapeklowam na 4 dni A jaka to była wołowina? Chodzi mi o nazwę handlową. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Biff wygladalo tak przed obrobka http://norvida.fi/wp-content/themes/Avada/images/churrasco_meat/Biff_m_kappa.png nr 4 http://www.scan.se/upload/Kampanjer/Omsorgsfullt%20utvalt/Ko4_half.jpg Edytowane 20 Września 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 20 Września 2016 Dzięki bardzo. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 20 Września 2016 electra przepiekne wyroby :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 20 Września 2016 Electra wspaniale wyroby Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) A jaka to była wołowina? Chodzi mi o nazwę handlową. Biff wygladalo tak przed obrobka Rostbef .A dojrzewałaś go przed wędzeniem? Edytowane 20 Września 2016 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 20 Września 2016 Piękne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 21 Września 2016 (edytowane) @EAnna, To wolowina ze sklepu gotowa do konsumpcji jedyne co zrobilam to usunelam mizdre ( nie wiem czy to tak samo sie na zywa jesli chodzi o wolowine) i peklowalam pozniej osuszylam ,wszystko tak samo jak przy wieprzowinie.I jeszcze raz dziekuje wszystkim za mile slowa ..napewno bede starala si erobic wszystko jeszcze ladninejsze ,bo smakowo to juz chyba wpadlam w gusta domownikow ..Moj TZ stwierdzil ze polaczenie indyka z wieprzowinal to strzal w 10 Edytowane 21 Września 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 21 Września 2016 Moj TZ stwierdzil ze polaczenie indyka z wieprzowinal to strzal w 10 Witaj - do białej kiełbasy (i ala białej) dodaję ostatnio (ze dwa lata)ok 20% miesa z indyka zwykle podudzia (sitko 3mm) - moje kochane córki i żona jak i przyjaciele twierdzą, że to był świetny pomysł - i tak ma zostać Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-517974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Otwarcie sezonu wedzarniczego , Boczek i troche kielbasy ktora byla robiona na wielkanoc , zamrozona i wreszcie sie doczekala dymka. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-599813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Bardzo ładnie wędzisz @electra Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-599816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Dziekuje ...zdjecia troche kiepskie bo to z komorki tak na szybko robione Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-599817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Gdzie tam "kiepskie". Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/page/8/#findComment-599819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.