@halusia@ Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Halusiu, odebrało mi mowę Piękne wyroby Pozdrawiam Was serdecznie "Babeczki" Dziękuję Aniu Zapewne jutro wrzucę przekroje i je opiszę.Pozdrawiamy Cię '' babeczkowo'' Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Wyroby klasa, ale dziewczyny...extraklasa. www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Halinko i przepisiki proszę . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Babeczki dowaliłyście do pieca :clap: . Pozdrowienia . Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 15 Grudnia 2019 (edytowane) To jest hicior Naszej SR... takie duże cukierasy z niespodzianką. Przepis Produkty: Karkówka w całości waga ponad 2 kg jedna , my miałyśmy 2Farsz od kiełbasy - 30 dkg na jedną karkówkę. Mięso było cięta w dwóch miejscach , czyli jak najbardziej obrazowo bym mogła przedstawić to takie spłaszczone " Z"Peklowane 7 dni na suchu -20g /kg , do odważonej dawki peklosoli dodałam przyprawy jakie lubię, czyli czosnek suszony, pieprz grubo zmielony, papryka słodka , gorczyca, liść laurowy pokruszony, ziele angielskie rozkruszone.Mięso po rozcięciu natarłam mieszanką i złożyłam w pół do pojemnika.Po okresie peklowania, mięso rozbiłam tłuczkiem w tych grubszych miejscach.Z farszem nie miałam problemów gdyż tego samego dnia robiłyśmy wędliny z tym , że ja go jeszcze dosmaczyłam. Dodałam majeranek, gorczyce , pieprz ziołowy.Farsz został równomiernie rozłożony na karkówkę i dobrze zwiniety.Postanowiłam zabezpieczyć go folią celilozową , dzięki czemu produkt jest bardziej soczysty.Tak zapakowane '' cukierasy'' powiesiłam na kij na całą noc wraz z innymi wyrobami, temp w pomieszczeniu 8 stopni.Nazajutrz, zostały umieszczone w wygrzanej wędzarni w celu dalszego osuszenia w temp 40 stopni.Wędzone w temo 50 -55 stopni do koloru.Zostały poddane obróbce cieplnej , czyli parzone w wodzie temp 75 stopni do uzyskania w środku 72 stopnie.Smacznego !! Edytowane 21 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Smakowicie i pieknie wszystko wyglada https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 15 Grudnia 2019 (edytowane) To jest hicior Naszej SR... takie duże cukierasy z niespodzianką. Halinko, cukieras czyli "rolada - mozaika" jest the best Nie wiedziałyśmy co nam z tego wyjdzie...…..ale podczas parzenia już się z nią zaprzyjaźniłam,a dziś po degustacji to się w niej zakochałam.....Pewnie powtórzymy rarytasik Edytowane 15 Grudnia 2019 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 15 Grudnia 2019 powtórzymy rarytasik Czyli rolada z karkówki i resztek kiełbasy z ziołową nutą !Bardzo dobry pomysł i na pewno wyrób smakowity![Dodano: 15 gru 2019 - 20:12] Mięso było cięta w dwóch miejscach , czyli jak najbardziej oobrazowao bym mogła przedstawić to takie spłaszczone " Z" Można też "ślimaczkiem" Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Można też "ślimaczkiem" Tak robie zarówno karczek jak i polędwicę - długi wąski ostry nóż do filetowania ryb i piękny płat Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Wyroby klasa, ale dziewczyny...extraklasa. Dziękuję Smakowicie i pieknie wszystko wyglada Przepis już zamieściłam . Pewnie powtórzymy rarytasik Koniecznie Czyli rolada z karkówki i resztek kiełbasy z ziołową nutą ! Bardzo dobry pomysł i na pewno wyrób smakowity! Dokładnie Aniu Tak robie zarówno karczek jak i polędwicę - długi wąski ostry nóż do filetowania ryb i piękny płat Karczek robiłam po raz pierwszy, wcześnie boczek i polędwicę również Waldku A teraz pozostałe przekroje innych wyrobów . Szyneczki Jałowcowa, przepis ze strony głównej . Kiełbasa bez nazwy, powstała systemem gospodarczym z tego co zostało, czyli wp I, wp II wp i wp IV. I boczek Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) przekroje innych wyrobów Jaki zespół - takie wyroby wiedza, praktyka i zloty czynią Mistrzynię Edytowane 16 Grudnia 2019 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Jaki zespół - takie wyroby wiedza, praktyka i zloty czynią Mistrzynię Dziękuję Waldku. Muszę przyznać że Renia i Asia są bardzo pracowite i szybko wszystko łapią w lot. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jestem w szoku, tyle dobrych rzeczy w jednym miejscu, mistrzostwo Boczki, szynki, rolady, kiełbasy, wszystko lubię Zaostrzył mi się apetyt, pora coś zjeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikaz Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Do kiełbasy dodałaś wieprzowine klasy IV ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Halinka,Renia kiedy Waszych mężów nie ma w domu.....bo ja normalnie się do Was wprosze do Inka już nogami przebieram na te smakołyki,karkówka jaka inwencja twórcza,kiełbaski tak na mnie patrzą ładnie,a boczek się uśmiecha hahahi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 27 Grudnia 2019 (edytowane) I zrobiłam na Święta boczek w/g Marka z Bielska .https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page-6?do=findComment&comment=638539 Edytowane 27 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Wybacz Halinko, że dopiero teraz tutaj Was chwalę ale przecież wiecie już z FB, że wszystko prima sort! Brawo, brawo! Za boczuś to się sama wezmę, bo wygląda zniewalająco Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Wybacz Halinko, że dopiero teraz tutaj Was chwalę ale przecież wiecie już z FB, że wszystko prima sort! Brawo, brawo! Ależ nic się nie stało Ewka. Często tak bywa, że widzisz szybciej co nieco zanim wrzucę tutaj czy na FB.Co do boczku, dzisiaj zakupiłam 2 kawałki ale grubsze, a po tym już ani śladu Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Wybacz Halinko, że dopiero teraz tutaj Was chwalę ale przecież wiecie już z FB, że wszystko prima sort! Brawo, brawo!Ależ nic się nie stało Ewka. Często tak bywa, że widzisz szybciej co nieco zanim wrzucę tutaj czy na FB.Co do boczku, dzisiaj zakupiłam 2 kawałki ale grubsze, a po tym już ani śladu Planuję go na noc sylwestrową zrobić Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Mięso było cięta w dwóch miejscach , czyli jak najbardziej obrazowo bym mogła przedstawić to takie spłaszczone " Z" Peklowane 7 dni na suchu -20g /kg , do odważonej dawki peklosoli dodałam przyprawy jakie lubię, czyli czosnek suszony, pieprz grubo zmielony, papryka słodka , gorczyca, liść laurowy pokruszony, ziele angielskie rozkruszone. Mięso po rozcięciu natarłam mieszanką i złożyłam w pół do pojemnika. Tak dla jasności. Mięso rozcięte, natarte p-solą z przyprawami i do pojemnika na 7 dni peklowania? Moja karkówka już się odmraża. 7 dni nie będę miał raczej i będzie pakowanie próżniowe. Edytowane 28 Grudnia 2019 przez Zbój Madej Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Tak dokładnie Wojtku jak piszesz,oczywiście tylko przyprawy suche. Ja użyłam tych , które stosuje do boczku. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Dzięki Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 22 Lutego 2020 W kupie siła.Małe przygotowania przedzlotowe Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 22 Lutego 2020 Małe przygotowania przedzlotowe :clap: Dobrze że macie różne czapeczki ... przynajmniej wiadomo która jest która . Pozdrowionka ślę ..... Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 22 Lutego 2020 Dobrze że macie różne czapeczki ... przynajmniej wiadomo która jest która . Nie jest cięzko odróżnić Andrzejku... ja to ta waga ciężka Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi