electra Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Tak , chleb jest wzorowany na przepisie Sivona na chleb na zakwasie , A ten to robiony wedlog moich zmian 200 g czynnego zakwasu 100 g maki zytniej pelnoziarnistej *1000 g maka pszenna ( zwykla jak poznanska )*150 g maslanki ( gdy nie mam daje wode)600 ml woda wszystko mieszam w robocie odstawiam na 2 hpo tym dodalam 100 ml ziaren slonecznika 150 ml sruty z 4 zboz mam gotowa mieszanke.50 ml mielone siemie lniane 50 ml platki owsiane 2 lyzki chia lyzka soli **lyzka mioduwszystko ponownie wyrabiam i przekladam do brytwanek wysypanych otrebami ciasta mam ok 1.5 kg w kazdej) odstawiam do wyrosniecia na ok 4 h piec nagrzewam do 220 st C wstawiam do pieca i zmniejszam temp do 200 St C pieke najpierw 10 min w tej tep. po czym obnizam do 180 St i pieke jeszcze 60 minpo upieczeniu otwieram piecyk i zostawiam jeszcze na 15 w brytwankach po tym czsie wyjmuje chleb i zostawiam do odparowania na kratce Moja ilosc maki jest dostosowana do brytwanki ,dodatki daje tez czasami inne wedlog upodoban tak samo maki daje czasem wiecej zytniej zamieniam na orkiszowa badz graham . ** sol u nas jakas mniej slona wiec wzoruj sie na Sivona przepisie * maki u mnie nie maja oznaczen . A tu masz oryginalny przepis Sivona Chleb na zakwasie.Sklad:1kg maki zytniej1kg maki przennejZakwas 400gWoda 1,5 litraMaslanka 300mlZiarna - szklanka - tu mamy dowolnosc - slonecznik, pestki dyni, siemie lniane itp. Ja dalem slonecznik oraz dodatkowo uzylem suszonej zurawiny oraz cebulki.Przyprawy:Sól 4 lyzeczkiCukier 5 lyzeczek - cukier mozna zastapic miodem.Czarnuszka, majeranek, tymianek. Wykonanie:Do miski wsypujemy obie maki, dodajemy zakwas, wode oraz maslanke. Dokladnie mieszamy, odstawiamy na 2h. Po tym czasie mieszamy, odkladamy 400g ciasta na zaczyn do nastepnego chlebka. Dopiero teraz przyprawiamy i dosypujemy ziarna, dokladnie mieszamy. Formy - keksówki ja mam 3 duze - smarujemy olejem i wysypujemy otrebami lub maka. Przekladamy ciasto do foremek tak aby zapelnily sie do polowy. Foremki odstawiamy do wyrosniecia w cieple miejsce - czas do 8h - jak chleb wyrosnie, podwoi objetosc wstawiamy do piekarnika na 70 minut temperatura 170-180 stopni. Pod koniec pieczenia zwiekszamy temp. do 200 stopni. Po zakonczeniu pieczenia chleb odpoczywa w piekarniku 15min, potem nalezy wyjac upieczone bochenki z foremek celem wystudzenia i odparowania wilgoci. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-604495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) bardzo dziekuje! Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-604516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Z innej beczki jak poradzić sobie z wołkiem zbożowym co stosować?nic nie znalazłem na pozbycie się lokatora ryżu,kaszy, mąki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-604519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Z innej beczki jak poradzić sobie z wołkiem zbożowym co stosować?nic nie znalazłem na pozbycie się lokatora ryżu,kaszy, mąkijuż nie aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-604543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 uż nie aktualne Ten temat jest zawsze aktualny Marku Nie ukrywaj przed nami jak sobie poradziłeś proszę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-604550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakira Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Mój św.pamięci Teść do skrzyń ze zbożęm wkładał skórki z pomarańczy, twierdził, że ich zapach jest odstrasza. Cytuj szakira Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-604612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Kuchnia regionalna polnocy SzwecjiPitepalt tradycyjne kluski z Piteå ok 1 kg ziemniakow 200 g peklowanego boczku (pokrojony w drobna kostke)100 ml maki jeczmiennej *200 ml maki pszennej 1 lyzeczka soli Ziemniaki obieramy i trzemy (tradycyjnie jak na nasze pyzy) wykladamy na sitko zeby ociekly do ocieknietych ziemniakow dodajemy obie maki, sol i wyrabiamy ciasto ma byc dosc scisle.robimy kule z ciasta, wglebienie ,i wkladamy w nie ok lyzki boczku , zalepiamy dokladnie . w duzym garnku zagotowujemy osolona wode wkladamy kluski delikatnie na lyzce cedzakowej i mieszamy zeby nie przywarly do dna Gotujemy bardzo powoli ok 45-60 minserwujemy z dzemem borowkowym i kawalkami masla ktore roztopia sie na kluskach , Do popicia koniecznie szklanka mleka *Jesli nie zdabedziecie maki jeczmiennej to moze byc sama pszenna , lecz nie bedzie to juz pitepalt a palt , maka jeczmienna daje troche inny posmak taki bardziej orzechowy Edytowane 20 Listopada 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 20 Listopada 2018 Super przepis. Rozumiem że ten boczek peklowany jest także wędzony?. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Super przepis. Rozumiem że ten boczek peklowany jest także wędzony?. nie, boczek jest tylko peklowany . Edytowane 20 Listopada 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 22 Listopada 2018 Ta szwedzka wersja Electry, pyzów z boczkiem i dodatkiem borówek oraz zimnym mlekiem z lodówki jest fajniusia, to fakt, ale u mnie dzisiaj na obiadek będą te tradycyjne "Pyzy Warszawskie" z Różyca które uwielbiam . Panie która sprzedawały te delicje na Różycu miały też zawsze na specjalne życzenie jako "dodatek specjalny dla czytelników", lekturę wielkości "książeczki do nabożeństwa" Taki zestaw to był rarytas którego zapomnieć się nie da, Jeździło się specjalnie na Różyca aby rozkoszować się pyzami i ich smakiem. Nigdzie więcej takich cymesów nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 22 Listopada 2018 Sverige , bedac dzieckiem dosc czesto jezdzilam z babcia na bazar rozyckiego zazwyczaj wlasnie w okolicy swiat zeby kupic minnymi chrzan ( u nas w domu gotowego chrzanu sie nie jadalo) ale babcia mi nigdy nie chciala kupic tych pyz ani flakow i jak sadze miala powod do sposobow przyrzadzania potraw takowych .Pitepalt smakuje dobrze odsmazone na 2 dzien na smalcyku [Dodano: 22 lis 2018 - 11:46]U nas w stolycy trudno kupic na tyle dobre ziemniaki co by dobre normalne pyzy zrobic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 22 Listopada 2018 na bazar rozyckiego Do dzisiaj słyszę: flaki , flakigorąące i pyzyyy goorąące pyzy. Flaki jadłem tam często - ot smaczny bar szybkiej obsługi dla swoich i zawsze świeże , a na hasło : dla głodnego dostawało się z dna Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 22 Listopada 2018 No tez pamietam ...a pod bazarem byly najlepsze paczki i jagodzianki , a lody na Inzynierskiej wszystko w latach 70-tych Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 23 Listopada 2018 A u mnie dzisiejszy cymesik ze Szwedzkich ziemniaków "King Edward" Electro Prawie to samo co szwedzki Pitepalt, tylko bardziej na nasz polski sposób , "kluseczki kładzione szare" ze skwareczkami z boczku, słoninki i duszonej karóweczki, z podsmażaną cebulką, do tego zimne, surowe mleczko z lodówki, pychota . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 23 Listopada 2018 a dajesz do przecierakow ..(bo tak u nas sie je nazywalo) jajko? znow mi smaka narobiles .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 23 Listopada 2018 Tak Electro, choć czasami robię bez, są wtedy bardziej miękkie, z jajeczkiem nieco bardziej ścisłe, więc zależy na co mam aktualnie smak. Dzisiejsze są z jajeczkiem, ale tak czy inaczej pychota . Wolę niż najbardziej wyszukane dania . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-613991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 23 Listopada 2018 Ja jestem klusiara moglabym jesc codzien jakies , tylko 4 litery rosna to trzeba ograniczac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-614010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 23 Listopada 2018 ze skwareczkami z boczku, słoninki i duszonej karóweczki, z podsmażaną cebulkąI na taką porcję lubię jeszcze rozkruszyć białego sera (tak mnie dziadkowie nauczyli i tak zostało ) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-614013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 23 Listopada 2018 Ja dawno temu jadłam takie kluchy ,które były okraszone boczkiem z cebulką ,ale gospodyni ,która nas częstowała nazywała to danie chyba parką -były to chyba ugotowane ziemniaki nie odcedzane do których dodawało się mąki i ubijało na gorąco.Ona to potem nabierała łyżką i na patelnie z tą okrasą .Mnie to smakowało ,tylko nie znam proporcji... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-614032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 23 Listopada 2018 @beatag, a nie nazywaly sie przypadkiem prazuchy`? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-614049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 23 Listopada 2018 @beatag, a nie nazywaly sie przypadkiem prazuchy`? W moim regionie to prażuchy https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/?view=findpost&p=574827 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-614053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 23 Listopada 2018 @chudziak,ja znam tylko ze slyszenia , u nas w domu nikt takich nie robil . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-614057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Bulka wroclawska z przepisu Zboja Madeja Jedynie nie posmarowalam jajkiem . skladniki takie jak na poczatku bez dodatku zakwasu.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15786-bułka-wrocławska-według-zbója-madeja/?p=619635 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-620103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Nooo, bułeczka ślicznej urody, aż się uśmiecha , tylko że osobiście lubię takie nieco bardziej rumiane, z chrupiącą skórką . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-620105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Sverige nadawalbys sie z moim TZ on tez wypieczone chrupiace ..ja wole blade i miekkie ..bagietki musimy kupowac 2 bo kazdy lubi inna...co innego chleb ten musi miec odpowiednio chrupiaca skorke Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/20/#findComment-620114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.