Woytas Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Mirku wszak Twoja mikstura udaje wędzenie i co za tym idzie daje tegoż posmak ale czy dodaje smaku wyrobom jako takim mam wątpliwości, dodam, że w sytuacjach takich jak tu opisywane dym w płynie może zastąpić wędzenie ale nim nie jest. Stwierdzenie oparte jedynie na sugestii....jeśli nie ma dymu, nie ma wędzenia....A jeżeli by stworzyć wędzarnię, w której spalamy drewno, schładzamy i kondensujemy dym, nanosimy na wodę, a następnie natryskujemy na mięso.....?No cóż pozbyliśmy się związków lotnych, dym zamienił się w płyn a płyn pokrył mięso, wniknął w nie i wyschnął. To faktycznie czy mamy do czynienia z czarami, czy tak naprawdę to tylko zmieniliśmy nośnik aromatów smakowych, a powietrza na wodę? Czy aby napić się wódki koniecznie musimy ją pić?Nie!Zapraszam do sauny i do polania gorących kamieni alkoholem.....na efekty totalnego upojenia nie trzeba długo czekać. Przede wszystkim jeśli rozchodzi się o trwałość. A jesteś pewien że trwałość jest gorsza?Ponad 4 tygodnie szynka była w lodówce i .....NIC....zero objawów psucia się. Nie napisałem że są nietrwałe, są mniej trwałe od wędzonych tradycyjnie. A już na pewno od tych nie parzonych. Ale ja zawodowo mam awersję do dymu wędzarniczego więc moje uwago można pominąć. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 ale też wyrażać dezaprobatę w stosowaniu nadmiernej chemii - wzmacniaczy smaku, ulepszaczy, wypełniaczy i wszystkich "cudów" kulinarnego świata. Jeżeli ktoś nie ma możliwości wędzić naturalnie, to niech nie wędzi. Nie promujmy alternatywnych metod! Piszesz w swoim imieniu, czy całego gremium forum? Po drugie wskaż, że dym w płynie to chemia, która jest bardziej szkodliwa niż dym z tradycyjnego spalania drewna w wędzarni.Po trzecie....czyli lepiej jak osoba nie mogąca wędzić kupi wędlinę w sklepie i na dokładkę z wieloma innymi dodatkami funkcjonalnymi, czy lepiej jak sama ja sobie przygotuje w domu z "czystego" mięsa? Otworzyła się furtka, dla osób nie mogących wędzić. Robią wędliny w domu i im smakują.Mam im to zabrać? W imię czego?W imię tego że mam kawałek miejsca na wędzarnię, a oni nie?Czy też może wędzenie w garnku, z użyciem foli aluminiowej która przy wysokich temperaturach jest trucizną, ma być tą alternatywą?[Dodano: 23 kwi 2018 - 20:02] OK. Mirek.... może się myliłem ale to tak troszkę wygląda ..... sorry jeżeli uraziły Cię moje słowa, nie miałem takiego zamiaru, lecz osobiście zdania nie zmienię Niestety tak jestem tu odbierany...sprzedawczyk z chęcią zysku....to faktycznie może zaboleć. [Dodano: 23 kwi 2018 - 20:04] Nie napisałem że są nietrwałe, są mniej trwałe od wędzonych tradycyjnie. Konkrety poproszę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Niestety tak jestem tu odbierany...sprzedawczyk z chęcią zysku....to faktycznie może zaboleć. Otworzyła się furtka, dla osób nie mogących wędzić. Robią wędliny w domu i im smakują. Mam im to zabrać? W imię czego? W imię tego że mam kawałek miejsca na wędzarnię, a oni nie? Czy też może wędzenie w garnku, z użyciem foli aluminiowej która przy wysokich temperaturach jest trucizną, ma być tą alternatywą? Mirku - jeśli ktoś Cie tak odbiera - to nic nie poradzisz - w mojej ocenie jesteś WARTOŚCIOWYM CZŁOWIEKIEM - CO POMAGA ILE MOŻE - a, że dodatkowo masz możliwość przekazać nam nowe produkty i ich zastosowanie to chwała. Sam kupowałem u Ciebie przydatności wędzarnicze i jestem zadowolony zawodowo mam awersję do dymu wędzarniczego więc moje uwago można pominąć. z czego wynika ?Osobiście uważam, że jest to alternatywa - wędze borniakiem z dymogeneratorem dymboksa - (za chwilę własnej konstrukcji)- też nie jest to wedzenie tradycyjne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Po drugie wskaż, że dym w płynie to chemia Tak, to jest chemia. W przyrodzie nie występuje koncentrat dymu wędzarniczego. Piszesz w swoim imieniu, czy całego gremium forum? Zawsze wypowiadam się w swoim imieniu, ale nie jestem chyba na forum osamotniony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Tak, to jest chemia. W przyrodzie nie występuje koncentrat dymu wędzarniczego. Eugeniusz - ja jestem prosty człowiek - niewiele wiem - ale wytłumacz mi proszę jak to jest z prądem -chyba też w przyrodzie nie występuje a ja z niego korzystam - szamponu używam a to chemia - jak sobie bez tego radzisz ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Proponuję zawieszenie broni.Swoje wzajemne stanowiska zostały wyrażone werbalnie i argumenty są znane ogółowi.Nie ma potrzeby ich powtarzać a przy okazji podwyższać sobie poziom adrenaliny Ew. stosowanie płynu wędzarniczego jest decyzją dobrowolną, do której nikt nikogo ani nie namawia ani nie zmusza. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Otworzyła się furtka, dla osób nie mogących wędzić. Robią wędliny w domu i im smakują. Ta furtka istnieje już kilka dziesięcioleci. W latach siedemdziesiątych XX w. badano zawartość Benzo(a)pirenu w koncentracie dymu wędzarniczego na Wydziale Farmacji AMG. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ew. stosowanie płynu wędzarniczego jest decyzją dobrowolną, do której nikt nikogo ani nie namawia ani nie zmusza. Nawet Maxell napisał, że niczym nie różnimy się od przemysłu stosując peklosól, więc dym w plynie wydaje się być w trendach. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Proponuję zawieszenie broni.Przepraszam. apel zauważyłem po wysłaniu posta, do apelu oczywiście się przychylam.[Dodano: 23 kwi 2018 - 21:14] Tak, to jest chemia. W przyrodzie nie występuje koncentrat dymu wędzarniczego.Eugeniusz - ja jestem prosty człowiek - niewiele wiem - ale wytłumacz mi proszę jak to jest z prądem -chyba też w przyrodzie nie występuje a ja z niego korzystam - szamponu używam a to chemia - jak sobie bez tego radzisz ? Prąd - wyładowania atmosferyczne, ale chyba nie o to chodzi w tym wszystkim. Proszę mnie nie prowokować. Skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Skończyłem. dziekuję Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz_2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 dziekuję A jednak drobna prowokacja.Ja również dziękuję i przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Tak, to jest chemia. W przyrodzie nie występuje koncentrat dymu wędzarniczego. Smoła w wędzarni na ścianach występuje? A to nic innego, jak skondensowany dym, tylko że w postaci mazi. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 A to nic innego, jak skondensowany dym, tylko że w postaci mazi. Mazi która się częściowo zdążyła osadzić na naszych cudownie pachnących wyglądających wędzonkach, ale cóż Miro, jak świat światem zawsze byli, są i będą tacy "za, a nawet przeciw", i nic tego nie zmieni Miro. Rób więc swoje, pozwalaj i dawaj szansę robić to innym, tym którzy tych warunków gdzie się maź wraz z dymem osadza tradycyjnie, akurat nie mają, i tak trzymaj . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Żeby nie było że beton,że tradycjonalista to i ja pokusiłem się o eksperyment na kawałku boczku.Peklowanie na sucho w woreczku, ale nie próżniowo dawką 25g/kg peklosoli .Rozcieńczenie płynu 1:11.Oto jego efekt . Po dwukrotnym oprysku atomizerem i suszeniu. i po parzeniu Wnioski.1.Proces bardzo łatwy i szybki.Osuszałem ok.1h za pierwszym razem i ok.30 min za drugim na grzałkach w temp. 70º C w wędzarni wspomagając się wentylatorem.Kontrola osuszenia ręką.2.Po oprysku i suszeniu wygląd ,zapach,połysk prawidłowy.3.Po parzeniu słoność, wygląd, zapach,prawidłowy.Smak w zasadzie nie do odróżnienia jak przy wędzeniu dymogeneratorem.4.Następnym razem albo będę moczył albo opryskam trzy razy dla porównania smaku.5.Musze jeszcze tak zrobić szynkę ,kulkę żeby się przekonać czy płyn prawidłowo wniknie do środka. P.SJutro będą goście.Jestem ciekaw jaką opinię wystawią temu wyrobowi bez świadomości jak został zrobiony Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Żeby nie było że beton Już nie będzie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 4.Następnym razem albo będę moczył albo opryskam trzy razy dla porównania smaku. Zrobiłeś 1:11 i zrozumiałe, bo tak zaleca producent.Jak pisałem wcześniej, metodą doświadczalną robiłem 1:5 i przy dwukrotnym natrysku kolor, smak i penetracja wgłąb mięsa jest ok. Żeby nie było że beton,że tradycjonalista Jaki tam beton? Trzeba wszystkiego spróbować, a tradycjonalistą to i tak zostaniesz na zawsze. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 a tradycjonalistą to i tak zostaniesz na zawsze. Moim zdaniem to zaszczyt.Co do eksperymentów mogę potwierdzić, że kawałek polędwicy, który wziąłem z Zakopanego, a który był poddany dwukrotnemu moczeniu i obsuszaniu w roztworze PDW (1:11), poddany został teraz próbom organoleptycznym przez domowego testera (Barbarę). Próby przyniosły bardzo pozytywny rezultat. Polędwica łososiowa wykonana w oparciu o wykorzystanie wcześniej zapeklowanego surowca, poddanego następnie dwukrotnemu zanurzeniu w roztworze PDW i dokładnym wysuszeniu, nie odbiega praktycznie wyglądem i smakiem od polędwicy przygotowanej w sposób tradycyjny. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Jak pisałem wcześniej, metodą doświadczalną robiłem 1:5 i przy dwukrotnym natrysku kolor, smak i penetracja wgłąb mięsa jest ok. Na razie muszę zużyć to co rozrobiłem i opryskam jutro udka z kurczaka trzykrotnie.Będę dalej eksperymentował z ilością natrysków i stężeniem .Ale się rozpędziłem. Moim zdaniem to zaszczyt. Ja też tak sądzę choć nie wszyscy chyba podzielają tą opinię. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Noooo, i można, wystarczy nie bla, bla, blać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Noooo, i można, wystarczy nie bla, bla, blać ..Nigdy w tym temacie nie bla blałem Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 ..Nigdy w tym temacie nie bla blałem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-596918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgodnie z obietnica sprawdziłem działanie płynu na drób.Jestem niestety rozczarowany.Wygląd fatalny, smak słaby mimo trzykrotnego pryskania.Moim zdaniem do drobiu się nie nadaje. Boczek natomiast przeszedł próbę smakową.Konsumenci nie odczuli różnicy pomiędzy wędzonym klasycznie i opryskanym płynem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-597174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 3 Maja 2018 A gdyby tak z drobiu usunac skore? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-597176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 3 Maja 2018 Nie wiem nie próbowałem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-597181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Zgodnie z obietnica sprawdziłem działanie płynu na drób.Jestem niestety rozczarowany Coś Arku poszło nie tak, ponieważ kurczak wędzony wychodzi bardzo przyzwoicie. Dla dymu w płynie mięso nie stanowi różnicy. Czy to wieprzowina, wołowina czy drób koloryzuje, ale warunek najważniejszy to sucha powierzchnia. Edytowane 3 Maja 2018 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14355-w%C4%99dzenie-domowe-aromatem-dymu-w%C4%99dzarniczego/page/17/#findComment-597182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.