miro Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 3 Lipca 2018 Wielkie dzięki Wszystkim za pomoc.Mięsko doprawione, wymasowane i zapakowane czeka na jutrzejszą obróbkę.Zakładam wstępnie 56 C i czas około 240 minut. Co wyjdzie....zobaczę i skosztuje jutro. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 3 Lipca 2018 Miro, podaj wagę, rodzaj mięsa i grubość, bo coś mi się zdaje za zapakowałeś mieszankę mies, a nie osobno każde Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 3 Lipca 2018 Celowo zapakowałem trzy rodzaje mięs: łopatka, pierś z kurczaka i polędwica wieprzowa. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 3 Lipca 2018 WOWTego nie robiłem Konieczne opisz wrażenia organoleptyczne Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 3 Lipca 2018 Kuchnia i gotowanie nie lubi reżimów.Jestem osobą, która otwiera lodówkę, patrzy co jest i tworzy danie.Wielokrotnie jest tak, że nie trzymając się schematów i przepisów wymyślę przesmaczne danie.I tak to widzę w przypadku Sous Vide.....możliwości są nieograniczone. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 4 Lipca 2018 Miro Czekam i obserwuję ten temat z ciekawością. Zwłaszcza opisów takich ludzi jak Miro -chodzi mi o tych którzy kucharzą nie od dzisiaj ale robią pierwszy raz tą metodą, wtedy jest taki opis "laika".Miro podsunął mi jeszcze jeden pomysł - zapomniałem o OLX a tam ceny są przestępne. Zastanawiam się jeszcze tylko co będzie lepsze garnek czy cyrkulator.A wracając do Sous Vide to worki nie powinny być domykane próżniowo? U Mira z płynami gruby jak pączek jest ( a swoją drogą jakżeś Ty tak ładnie "zakleił" worek z płynami bez powietrza, chyba że to po lewej to kurczak) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 4 Lipca 2018 Tak kombinowałem z mięsem, upychałem w woreczku żeby na dole nie było powietrza.Potem do pakowarki, ssanie i zgrzewanie.Coś tam kąsek powietrza był na górze, ale już go zostawiłem. Urządzenie również kupiłem na OLX.Dałem 150 zł + wysyłka.Są tam jeszcze tańsze bo za 100-120 zł, ale Profi-Cook jakoś bardziej mi się spodobał. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 4 Lipca 2018 Urządzenie również kupiłem na OLX. No właśnie po tym zaskoczyłem że przecież nie musi być ze sklepu za 300zł Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Mięso wyszło smaczne, ale chyba popełniłem błąd w przyprawianiu.Dałem przypraw jak przy przyrządzaniu pieczeni a to przy tej metodzie stanowczo za dużo.Tu ich aromat nie ma gdzie uciec, więc smaki się potęgują.Niby czosnku jak zawsze, a tak nim mięso przeszło, że gdyby nie wygląd mięsa, to chyba bym nie poznał co kurczak a co łopatka.Stanowczo doprawiać mniej. Struktura mięsa ok, ale żeby rozpływało się w ustach to niestety nie.Może przesadziłem z czasem, bo robiło się w 56 C przez 8 h....nad tym jeszcze muszę popracować.I z mięsa wyciekło białko, które ścięło się na zewnątrz, co niebyt ładnie wygląda ...jak szumowina z tym że biała.Przy wyższej temperaturze tego nie było...? Ale pomijając te niewielkie uchybienia, jestem zadowolony.Całkiem inny smak mięsa, ani to pieczone, ani gotowane, po prostu coś innego.Rodzinka bardzo, ale to naprawdę bardzo zachwalał, a mój największy recenzent, czyli żona skomentowała smak jednym zdaniem....zajebiste i focha mi strzeliła, że szukam dziury w całym... Idąc dalej, zrobię mięso z minimalną ilością przypraw, a nawet może bez nich, jedynie sama sól i zobaczymy co wyjdzie. Liczę na to, że wybije się smak poszczególnych mięs. Najbardziej cieszy mnie w tym wszystkim to, że możliwości przyrządzania mięs i nie tylko są praktycznie nieograniczone..... A i jeszcze jedno....pod koniec, na jakąś jedną godzinę, dodałem zapakowane w worek próżniowy warzywa, pierwszą lepszą mrożoną mieszankę ze sklepu.Wcześniej się rozmroziły w lodówce, a potem dodałem sól, pieprz + trochę masła.Nie rozmemłały się, nie rozgotowały a smak ...POEZJA..!!! Edytowane 4 Lipca 2018 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 5 Lipca 2018 wybije się smak poszczególnych mięs ale Mirku - nie razem - zapakowane razem - przechodzą swoimi właściwościami smakowymi - próbowałem podobnie - ale teraz wrzucam osobne woreczki . Przypraw - tak - daje ok 1/4 tego co do innych technik obróbki . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 5 Lipca 2018 Mirku, nie dodawaj wody na przyszloscPo obrobce termicznej, jezeli istnieje taka mozliwosc zostaw wszystko zapakowane do wchloniecia sokow.Przy czym jezeli przekroczysz 70 sC to juz nic sie nie wchlania.Konzystencja mies powinna byc zblizona do szynki surowowedzonej, czyli do zjedzenia bez uzycia zebow Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Mirek, jeżeli nie masz na dzisiaj mięska do sous side proponuje zrobić normalne młode ziemniaki.Ziemniaki myjesz i suszysz (lub nie czytaj dalej)Ja susze bo lobię pokryć je minimalna ilością oliwy z oliwek dla smaku - tylko tyle żeby były pokryte.Na wilgotne ziemniaki od oliwy (lub od wody po myciu wtedy ich nie suszysz)Pozsypujesz przyprawami.przykładowa "posypka ziemniaczana" którą ja stosujesol, czosnek granulowany, kolendra mielona, zmielona cebula, seler, por - suszone, no i pieprz.Ty dasz to co lubisz oczywiście.Robię parę paczek, tak na 5 dni mniej więcej, a to dlatego ze ziemniaki potrzebują innej temperatury niż mięso i nie można razem robić. porcja na "raz" trzymam w lodowce - zamknięte - i tylko podgrzewam w cieplej wodzie przed jedzeniemPrzykładowo wielkości ziemniaków niżej, jako punkt odniesienia obok zapalniczka83 sC i 90 minPSSpożywane są bez obierania - zdrowsze i mniej roboty Edytowane 5 Lipca 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 5 Lipca 2018 Dzięki Toshiba za przepis, na pewno wypróbuję. Mam pytanie.Robimy np mięso w temperaturze 56 C.Dla mojej żony takie mięso będzie do obiadu za zimne.....jak to ugryźć żeby było przy podaniu gorące? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 5 Lipca 2018 jak to ugryźć żeby było przy podaniu gorące? Podać na bardzo gorącym talerzu Miro, mięso zrobione omawianą metodą dobrze jest przed podaniem opalić opalarką gazową.Uzyskasz efekt przyrumienienia i powierzchniowe podniesienie temperatury. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 5 Lipca 2018 zrobione omawianą metodą dobrze jest przed podaniem opalić opalarką gazową. możesz też flambirować - będzie efektownie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opalanie mi się podoba. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 5 Lipca 2018 Miro - z postu pierwszego w tym temacie - Metoda przedstawiona powyżej ma też swoje wady – dla mnie osobiście największą z nich jest niemożliwość uzyskania potraw podsmażonych. Chociaż na to też są sposoby, bo można kawałki mięsa podsmażyć na lekko dymiącej patelni (ok 400*C) przez kilkanaście sekund na stronę. Można opiec w mocno rozgrzanym piekarniku, czy też na mocno rozgrzanym grillu. Najciekawsze zaś wydaje się stosowanie palnika gazowego. Jest naprawdę wiele możliwości, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 6 Lipca 2018 (edytowane) Ja preferuję obróbkę końcową na grillu. Na zdjęciu szynka i łopatka sous vide 22h w temperaturze 62°C Edytowane 6 Lipca 2018 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-601866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Golonka peklowana na mokro w sosie własnym Co do sposobu peklowania nie będę się rozpisywał, bo każdy robi po swojemu.Również co do dodanych przypraw, bo tylu ilu uczestników tego forum podejrzewam tylko kompozycji przypraw. W roli głównej golonkaWaga (z kością) po peklowaniu 1146 g A wiec, goloneczkę do woreczka, dodać ulubione przyprawy - nie dodawać już soli lub przypraw /mieszanek/ ja zawierająceOdpompować powietrze i zgrzaćZostawić na godzinę normalnie na stole w kuchni i przygotować sobie sprzęt sous vide, jaki kto ma Ustawienia urządzeniaJa ustawiam 65 sC 18h, a to dlatego ze lubię konsystencje golonki pomiędzy rozpadającą się a wyrobem np z szynkowarki Oznacza to ze mięso możne jeszcze bardzo delikatnie przylegać do kości, jak się bardzo postaram to da się pokroić w plastry i co dla mnie najważniejsze, golonka po rozkrojeniu skory (lub jak to czasami bywa tylko po jej dotknięciu nożem) nie rozwala się sama na kawałeczki - jest to dla mnie optycznie ważne, mimo ze dla kogoś innego może powinno być inaczej/łamię tez kolejna zasadę czyli otwieram woreczek zaraz po wyciągnięciu bo nie chce żeby sosik się wciągnął do mięsa, lubie maczać w nim chleb i na dobrą sprawę nie wiem co lepsze, golonka czy ten sosik.Oczywiście dodatek to chrzan, trzeba w końcu podkręcić smak no i pomoc naszej wątrobie/żołądkowi strawić ten bąć co bąć nie do końca dietetyczny posiłek Dla informacji znalezione przezemnie przepisy podają temperatury 66. 68, 70 i 72 sC i czas 18 do 12 hProdukt poniżej tak jak pisałemWaga 1146g65 sC 18h Edytowane 8 Lipca 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 8 Lipca 2018 Goloneczka prima sort! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 8 Lipca 2018 Jak to dobrze za chwilę obiad,bo na widok tej golonki ślinotok niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Goloneczka prima sort! Spróbowałbyś tego sosu to byś nie wiedział co wchłaniać jako pierwsze Jak to dobrze za chwilę obiad,bo na widok tej golonki ślinotok niesamowity A jak myślisz, dlaczego to ostatnie zdjęcie zapodałem nieostre?Nie wyszło za pierwszym razem, ale nie miałem ochoty już poprawiać bo i tak już monitor od aparatu był pośliniony. Nie robię tego często bo przez 18 godzin zaglądam do garnka "czy już? a może jednak już ..... ?" Edytowane 8 Lipca 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 8 Lipca 2018 Goloneczka prima sort! Spróbowałbyś tego sosu to byś nie wiedział co wchłaniać jako pierwsze Jak to dobrze za chwilę obiad,bo na widok tej golonki ślinotok niesamowity A jak myślisz, dlaczego to ostatnie zdjęcie zapodałem nieostre?Nie wyszło za pierwszym razem, ale nie miałem ochoty już poprawiać bo i tak już monitor od aparatu był pośliniony. Nie robię tego często bo przez 18 godzin zaglądam do garnka "czy już? a może jednak już ..... ?" Oj wiem jak to boli zwłaszcza że muszę schudnąć i kontrolować cukry Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 8 Lipca 2018 zwłaszcza że muszę schudnąć Ja tez co widać Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 8 Lipca 2018 muszę schudnąć i kontrolować cukry Goloneczka - bez cukrowców - idealnie się do tego nadaje Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/8/#findComment-602017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.