zibonek Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 3 Listopada 2019 Oj nigdy Zrobiłem tylko test Cytuj Doskonałość jest zawsze asymptotą. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-644988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 3 Listopada 2019 @Aniu.Ja już może zamilczę....kto jak kto, ale ty robisz obróbkę cieplną w lodówce turystycznej?Ech... zamilczę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-644993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompi Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 3 Listopada 2019 Robię tak samo - tyle że ja wyciąłem w pokrywie otwór na cyrkulator - i wychodzi na to że robi tak więcej osób...: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1940730879315297&set=a.533537616701304&type=3&theater&ifg=1Lodówka turystyczna jest bardzo uniwersalnym sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-644999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 3 Listopada 2019 kto jak kto, ale ty robisz obróbkę cieplną w lodówce turystycznej? A co masz przeciwko?Wędzonki zamykam wraz z całym zapachem świeżego wędzenia próżniowo i uzyskuję perfekcyjnie sparzone wędliny.Stosuję cyrkulator, co jest szczególnie ważne przy parzeniu sztanglówek z dziczyzny.One szybciutko puszczają soczki nawet przy nieznacznym przekroczeniu temp. parzenia. [Dodano: 03 lis 2019 - 19:23] tyle że ja wyciąłem w pokrywie otwór na cyrkulator Moja lodówka jest nadal lodówką bo styropian idealnie spełnia swoją funkcję pokrywki. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-645003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 3 Listopada 2019 No chyba się rozpędziłem.Mięso masz w woreczku, nie luzem. UPS.???? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-645015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chilihead Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 16 Września 2020 A ja mam takie pytanie.mam sporo zamrożonego mięsa kurczaka i wieprzowinki.Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki.Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe czy kurczaka, które raz dwa bym mógł wrzucić w panięrkę i już.Czy taki proces jest bezpieczny? Cytuj Forum miłośników ostrych papryk i nie tylko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 16 Września 2020 Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki. Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe Jak chcesz to zrobić bo nie ''ogarniam'', smażyć schabowe z mięsa wcześniej długo parzonego . Co to będą za schabowe ??? Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 16 Września 2020 Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki. Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe czy kurczaka, które raz dwa bym mógł wrzucić w panięrkę i już. A od kiedy to się parzy mięso do zrobienia schabowych ?.Schabowe robi sią z mięsa surowego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chilihead Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 16 Września 2020 Pepuś i arkadiusz ,dziękuje za "opinię", o którą nie prosiłem . Jednak chciałbym, aby ktoś mi odpowiedział na zadane pytanie, czy proces ponownego mrożenia będzie bezpieczny czy raczej robić ze świeżego mięsa i mrozić tylko raz. Cytuj Forum miłośników ostrych papryk i nie tylko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki. Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe czy kurczaka, które raz dwa bym mógł wrzucić w panięrkę i już. Pepuś i arkadiusz ,dziękuje za "opinię", o którą nie prosiłem Mięso po sous vide nie nadaje się na kotlety - koledzy jednak napisali Ci merytoryczną odpowiedź. Mięso po rozmrożeniu gdy się podda obróbce termicznej tzn usmaży kotlety ( z surowego , rozmrożonego mięsa) czy zrobi gulasz itp to można ponownie mrozić. Edytowane 16 Września 2020 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chilihead Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 17 Września 2020 Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki. Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe czy kurczaka, które raz dwa bym mógł wrzucić w panięrkę i już. Pepuś i arkadiusz ,dziękuje za "opinię", o którą nie prosiłem Mięso po sous vide nie nadaje się na kotlety - koledzy jednak napisali Ci merytoryczną odpowiedź. Mięso po rozmrożeniu gdy się podda obróbce termicznej tzn usmaży kotlety ( z surowego , rozmrożonego mięsa) czy zrobi gulasz itp to można ponownie mrozić. chudziak to wiem, że mięso przetworzone można ponownie mrozić, tylko tutaj mamy niskie temperatury, dlatego wolę się upewnić, że będzie można to mrozić, bo część mięsa jest dla małego dziecka, wolałbym żeby się nie zatruł. Muszę ułatwić życie żonie, co bym miała gotowe kawałki mięsa na szybko do podgrzania, a nie zabawy w gotowanie Cytuj Forum miłośników ostrych papryk i nie tylko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 17 Września 2020 tylko tutaj mamy niskie temperatury bo część mięsa jest dla małego dziecka Ja bym w takim przypadku nie ryzykował.SV ma możliwość programowania opóźnionego startu, wiec możesz np. ustawić rano, aby na po południe było gotowe, ale i to jak dla mnie jest ryzykowne, bo surowe mięso będzie x godzin w wodzie o temperaturze +/- pokojowej.Dla doroslej zdrowej osoby to powiedzmy OK, ale zagłębiając się w ten temat, to metoda SV nie jest do tego przewidziana, odpowiedz udzieliłeś sobie sam w pytaniu. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chilihead Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 17 Września 2020 TOSHIBA dzięki, przekonałeś mnie. Cytuj Forum miłośników ostrych papryk i nie tylko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) mam sporo zamrożonego mięsa kurczaka i wieprzowinki. Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki. Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe czy kurczaka, które raz dwa bym mógł wrzucić w panięrkę i już. Czy taki proces jest bezpieczny?Kwestia bezpieczeństwa w tym przypadku - jak dla mnie - jest na razie nie rozstrzygnięta. Z tego, co czytałam, długotrwałe działanie niższą temperaturą na bakterie jest równie skuteczne, jak krótkotrwała obróbka w wyższych temperaturach.Przy czym mówię o temperaturze 58-60 st.C (nie niższej ) i obróbce 12-16h dużych elementów.Robię tak od ponad dwóch lat z całymi elementami mrożonej dziczyzny, tz. szynkami, łopatkami, płatami żeber, golonkami.Całe elementy marynuję w zamkniętych workach ok. 12 dni w celu dojrzenia mięsa i następnie mrożę bez otwierania.Po rozmrożeniu i skończonej obróbce s-v szybko pakunek schładzam, porcjuję mięso, dodaję zrobiony z marynaty i wycieku sos (na gotowo) i indywidualne porcje i zamrażam. Jak dotychczas, nikt nie miał jakichkolwiek sensacji co nie znaczy, że generalnie metodę można odpowiedzialnie polecić. Te mięsa podaję do obiadu po rozgrzaniu do ok. 65 st. , jadają dzieci od 3 do 16 lat, w liczbie 3 chłopców i jedna dziewczynka Dodam, że mam całkowita kontrolą nad mięsem bo dostaję je w skórze, zupełnie świeże.Metoda sous vide jest dobrze rozeznana w krajach anglosaskich i pozostaje pięknie się uśmiechnąć do kol. Stefana S, żeby coś wyszukał w naukowych opracowaniach, do których ma dostęp.W zasadzie w TYM poście jest to zagadnienie opisane, ale w wersji obróbki termicznej sous vide małych porcji i ich mrożenie. Nawet jest info o czasie przechowywania takich pakunków w temp. około zera. Edytowane 17 Września 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Kwestia bezpieczeństwa w tym przypadku - jak dla mnie - jest na razie nie rozstrzygnięta. Chodziło mi o ten czaso-okrres. wiec możesz np. ustawić rano, aby na po południe było gotowe, ale i to jak dla mnie jest ryzykowne, bo surowe mięso będzie x godzin w wodzie o temperaturze +/- pokojowej. Samo mrożenie mięsa i jego rozmrażanie i związane z tym ewentualne zagrożenie bakteryjne, było już opisywane na forum, więc na ten temat się nie wypowiadam. Co do tej części wypowiedzi ale zagłębiając się w ten temat, to metoda SV nie jest do tego przewidziana, odpowiedz udzieliłeś sobie sam w pytaniu. Nie spotkałem się z opracowaniami na ten temat. Sam też mrożę świeże mięso w woreczkach porcje "na raz" Po czym poddaje je metodzie SV Ale małemu dziecku bym nie podał. Edytowane 17 Września 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 17 Września 2020 bo surowe mięso będzie x godzin w wodzie o temperaturze +/- pokojowej. To nie jest chyba opcja rozpatrywana przez autora zapytania.Zrozumiałam, że chce wszystko rozmrozić, poporcjować i obrobić s-v indywidualnie w torebkach.Jeżeli takie torebki-jednorazowe porcje zamrozi bez otwierania, będzie to bezpieczniejsze niż moja wersja obróbki.Porcje należałoby od razu przyprawić na gotowo. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) To nie jest chyba opcja rozpatrywana przez autora zapytania. problem do rozwiązania Muszę ułatwić życie żonie, co bym miała gotowe kawałki mięsa na szybko do podgrzania, a nie zabawy w gotowanie propozycja Autora w formie pytania mam sporo zamrożonego mięsa kurczaka i wieprzowinki. Chciałbym je rozmrozić, zrobić metodą sous vide, następnie szybkie schłodzenie i do zamrażarki. Chciałbym mieć gotowce pod ewentualne kotlety schabowe czy kurczaka, które raz dwa bym mógł wrzucić w panięrkę i już. Czy taki proces jest bezpieczny? Po rozważeniu podstawowego pytania, podałem inny sposób i ewentualne moje wątpliwości, do dalszej dyskusji Tak u mnie wygląda zamrożona porcja 'na raz"Widać, surowe miso, zielone przyprawy i kawałek masła, *czasami jest tam jeszcze np kawałek seraCzyli jak dla mnie na gotowo do SV My tu gadu gadu o mięsie, a ja cholera zaplanowałem dzisiaj kalafior na parze.Niestety rano zaprogramowałem start który jeszcze przez internet mogę zmienić, ale dania w środku już nie Edytowane 17 Września 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chilihead Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 17 Września 2020 bo surowe mięso będzie x godzin w wodzie o temperaturze +/- pokojowej.To nie jest chyba opcja rozpatrywana przez autora zapytania.Zrozumiałam, że chce wszystko rozmrozić, poporcjować i obrobić s-v indywidualnie w torebkach.Jeżeli takie torebki-jednorazowe porcje zamrozi bez otwierania, będzie to bezpieczniejsze niż moja wersja obróbki.Porcje należałoby od razu przyprawić na gotowo. Tak właśnie chciałem zrobić. Często robię dania sv, z mrożonego mięsa ale podaję od razu.Ostatnio była teściowa ze wsi i zaopatrzyła zamrażarkę w sporą ilość mięsa i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby ułatwić żonie (czytaj : sobie) życie i sporo rzeczy poporcjować, przyprawić i do sv., potem to zamrozić i mieć gotowce. Czytałem posty Stefana na temat temperatur i żywotności bakterii, wiem, że odpowiednia temperatura mimo, że niska, powinna zapewnić bezpieczeństwo dla żywności, ale wolę gdy jednak wypowie się więcej osób w tej kwestii. Przy okazji polecam boczek sv na powidłach śliwkowych z sosem piwno-chrzanowym, kiedyś znalazłem przepis jak gotował raczka i naprawdę warty jest uwagi. Cytuj Forum miłośników ostrych papryk i nie tylko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 17 Września 2020 Jest mnóstwo "porcji" SV w marketach gdzie jak reklama głosi... "to dłuuugie gotowanie biorą na siebie" a nam pozostaje tylko podgrzanie przez 30min. I tak zrozumiałem że kolega chce zrobić.Nie wiem tylko czy rozmrożenie teraz mięsa i ponowne jego zamrożenie po obróbce będzie bezpieczne. Choć między jednym a drugim mrożeniem nastąpi obróbka cieplna surowca. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 17 Września 2020 Jeśli między mrożeniami następuje obróbka cieplna to można bez obaw mięso ponownie mrozić. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-677602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Ciekawy wykład na temat gotowania sous vide. Część 1: Część 2: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-688578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Wczoraj dotarła do mnie nagroda z grudniowego losowania Pana S. Po przeczytaniu paru tematów o parzeniu sous vide na pierwszy ogień poszedł schab marynowany tak jak do pieczenia. W lodówce był 16 godzin , a potem do wody. Cyrkulator ustawiłem na 65 stopni i 5,5 godziny. Muszę przyznać że jesteśmy z Żoną bardzo pozytywnie zaskoczeni smakiem i soczystością Następnym razem mamy w planie zrobić więcej porcji żeby wykorzystać możliwości cyrkulatora, mieści się w nim max. 28 litrów wody i jest bardzo pojemny, dzisiejsza porcja się w nim gubiła Jeszcze raz bardzo dziękuję za tak wspaniały prezent i zachęcam Wszystkich do klikania i zabawy, a na pewno Pan S. uszczęśliwi kogoś tak samo jak mnie Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-747845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 29 Stycznia 2022 na pierwszy ogień poszedł Lada chwila zaczniesz tak parzyć wędzonki - też pozytywnie zaskakują Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-747846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) pierwszy ogień poszedł schab marynowany Popraw kolego na polędwice ew.schab b/k bo zaraz się zacznie Do obróbki termicznej proponuję stosować woreczki z przeznaczeniem do SousVide.[Dodano: 29 sty 2022 - 16:16]Jeżeli będziesz stosował metodę SousVide do obróbki mięsa w plastrach lub niewielkich ilości warzyw to zalecam dokupienie separatora przystosowanego do pojemności urządzenia i kulek izolacyjnych pomimo stosowania pokrywy. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-747847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki Wam za Koledzy za dobre rady edytować postu już się nie da wiec krytykę przyjemne na klatę Dla mnie jest to coś nowego i jeszcze trochę błędów popełnię zanim się nauczę. Woreczki mam z firmy Eurovac 105 mikronów , ale faktycznie lepiej zaopatrzyć się w takie nadające do parzenia.Jakiej firmy worki polecacie ? Edytowane 29 Stycznia 2022 przez boob96 Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/13/#findComment-747856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.