arkadiusz Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 15 Maja 2018 W tych warunkach pogodowych na zimno.Kiepsko to widzę. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 15 Maja 2018 .Kiepsko to widzę. rzeczywiście doszło do 25 st wyszło na letnio Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 15 Maja 2018 Ja w takich warunkach robię nocą.Nastawiam kombajn i nawet nie muszę pilnować. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 15 Maja 2018 Ja w takich warunkach robię nocą.Nastawiam kombajn i nawet nie muszę pilnować. spróbujemy zobaczymy przy DG stosowanym bezpośrednio TAK przy pośrednio akurat dzisiaj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 15 Maja 2018 Robota pierwsza klasa „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 16 Maja 2018 Muski, te kilka stopni nie zniweczy wyrobu...Klasa robota, Brawo... A ja do meczyku... trochę boczka, sera też lecz niestety bezrybnie Ładny kolorek... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 17 Maja 2018 sera też No Twoje Sery - przynajmniej te co kosztowałem i moje dziewczyny - naprawdę medalowe [Dodano: 17 maj 2018 - 10:15] Kiepsko to widzę. Wyszło ,że muszę cienko kroić [Dodano: 17 maj 2018 - 10:28]Jakieś drobiazgi - coby nie wypaść z obiegu …zaskoczeniem było...wino . mało znane rumuńskie . idealnie podpasowało Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 17 Maja 2018 Musi...Rumunia, Mołdawia to winiarskie potęgi i to z tradycjami w czasie zakorzenionymi dość głęboko Szukaj smaków w tym niekoniecznie medialnym regionie... "Drobiazgi"....delikatnie mówiąc Apetyczne Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Dziwne eko cytryny - to że niekształtne rozumiem -naturalne - ale że na 48 szt było ok 50 pestek a w większości wcale - tego nie rozumiem troche syropku z kwiatu bzu czarnego czystegoi trochę z dodatkiem rozmarynua jeszcze przepis :przepis- w necie roi sie od nich - mój jest prosty :ok 25-30 bajdachów na 1 litr wody - 3 cytryny, 1 kg cukruRobiłem na kilka sposobów -przygotowanie kwiatów - na białym rozkładam baldachy co by żyjęce sobie odeszły obcinam nożyczkami kwiaty z grubszych łodyg1. dla zdrowotnościgotuję wodę - w 1 litrze rozpuszczam 1 kg cukrustudzę do ok 30 kilku stopni - dodaję sok z cytryny - u mnie ok 3 cytryn na kg (10-13%objętości)2 dni sobie stoiodcedzam i do lodówkipozostłe kwiaty - zalewam wrzątkiem - np . dodaję laskę wanilialbo gałązke rozmarynu2 dni sobie stoją - odcedzam na litr wywaru 1 kg cukru i sok z 3 cytryn.doprowadzam do wrzenia-do słoiczków odwracam - i stoją sezon bez problemu2 - kwiaty zalewam wrzątkiem - dobę stoją - odcedzam - cukier , sok z cytryn jak wyżej - doprowadzam do wrzenia - słoiczkiNaprawdę proste - dla koneserów ;kwiaty zalewam - 35% stoją 1-2 tygodnie - dosładzam do smaku.HITEM JEST OCET- ok 6-8 sporych baldachów zalewam 2 litrami octu jabłkowego- po tygodniu zlewam - sałatki z takim octem wchodzą na wyższy poziom Edytowane 19 Maja 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 18 Maja 2018 Waldku, cytryny aby do was doszly sa, podejrzewam, zrywane zielone i dlatego nie masz duzo pestek w nich. U mnie cytryna ,ktora dojrzewa na drzewie, potrafi miec ponad 10 pestek i wiecej. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 19 Maja 2018 U mnie cytryna ,ktora dojrzewa na drzewie Aniu kochana - nie mam takiej możliwości Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 19 Maja 2018 Wiem , dlatego wyjasnilam Tobie dlaczeko masz tak malo pestek. A moz wyslac tobie kilka pestek Moja cytryna juz niedlugo zacznie miec jak co roku wspaniale dojrzale owoce. Pojedynczo juz mozna podbierac.A teraz to limonki juz sie zaczely. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 21 Maja 2018 limonki juz sie zaczely Starta skórkę limionek po długim szorowaniu i sok chętnie dodaje do sałatek z rybami - jakoś bardziej mi pasują jak z cytryny - ale jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) @Muski, wedlog mnie limona ma bardziej swieży smak niz cytryna ...krewety limona troche chili zdzieblo oliwy mix salat i moge jesc co dzien limona i mieta +% lato nie koncz sie Edytowane 21 Maja 2018 przez EAnna https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) limona ma bardziej swieży smak niz cytryna ...krewety limona troche chili zdzieblo oliwy mix salat i moge jesc co dzienJa też - uwielbiam takie klimaty Edytowane 21 Maja 2018 przez EAnna Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 21 Maja 2018 jedynie do przegrzebek na grylu nie moge sie przelamac https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) przegrzebek na gryluna patelni smaże max minute z jednej strony - sam biały - to na grillu w 200 st - 2 min - by był delikatny - przeciągniesz odrobinę i guma Edytowane 21 Maja 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 21 Maja 2018 nie tyle ze guma mi zapach nie pasuje https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 21 Maja 2018 Starta skórkę limionek po długim szorowaniu i sok chętnie dodaje do sałatek z rybami - jakoś bardziej mi pasują jak z cytryny - ale jak się nie ma co się lubi - to się lubi co się ma Ja tez wole do ryby limonki. A ciasta jakie smaczne wychodza z sokiem i se skorka pachnaca. Nie musze szorowac, bo nie pryskam, myje je tylko z kurzu.Co mnie tez cieszy mam je prawie caly rok. Teraz jest tak, ze sasiednie restauracyjki sie nawet u mnie zywia( dla sasiadow i ich rodzin za duza ilosc nie mozemy tegoprzejesc), pozniej zwalnia ,ale jeszcze jest troche owocow i obsypuje sie kwiatem. Nastepnie kosze galezie jak " ostatni wariat z pila",co daje jeszcze wiecej kwiatow- nie zrzucania zawiazkow-owocow. No i tym sposobem jest na okraglo. Cytryna jednak tylko teraz zaczyna powoli dochodzic, zima jest jej duzo, a na wiosne zwalnia. Kiedys chcialam przetrzymac owoce na drzewie, to na nastepny rok mialam ich bardzo malo. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 22 Maja 2018 Czy ktoś z Was próbował zrobić sok[syrop] z kwiatów czarnego bzu z ksylitolem?U nas nagminnie używamy go do herbatki ,a latem do wody do picia. beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 22 Maja 2018 Czy ktoś z Was próbował zrobić sok[syrop] z kwiatów czarnego bzu z ksylitolem? Ksylitol jest alkoholem i jako taki może rozpuszczać triterpeny i antocyjany zawarte w kwiatach i owocach czarnego bzu.Z tego powodu stosuje się wyłącznie wyciągi wodne z kwiatów, zaś cukier powoduje ich konserwację (zapobiega fermentacji) w okresie ekstrakcji. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) nie wiem jak wy robicie w Polsce sok z kwiatow czarnego bzu , ja dodaje cukier po usunieciu juz kwiatostanow , sluzy jedynie do konserwacji soku..Wczesniej dodawalam od razu ale czesto mialam szampan zamiast soku Edytowane 23 Maja 2018 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 23 Maja 2018 ja dodaje cukier po usunieciu juz kwiatostanow , sluzy jedynie do konserwacji soku.. Wczesniej dodawalam od razu ale czesto mialam szampan zamiast soku Czyli stosujesz wyłacznie ekstrakt wodny?Napisz proszę więcej szczegółów. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 23 Maja 2018 Teraz to robie tak ze kroje 3cytryny na plasterki dodaje kwiat ( ok 20 baldachow) bez tego zielonego, posypuje kwaskiem cytrynowym 20g (mozna oczywiscie dodac sam sok z cytryny jak sie nie uzywa kwasku) , zalewam goraca woda ok 1 l.przykrywam i odstawiam w chlodne miejsce na 24-48 h ,pozniej przecedzam przez sitko albo przez tetre bo zawsze jakies smuty sie dostaja w soku .Do soku dodaje ok 1 kg cukru i to zalezy jak sie lubi slodko ,i tu tez mam 2 szkoly albo zagotowuje albo tylko mieszam az sie rozpusci cukier , taki rozpuszczony gorzej sie przechowuje wiec lepiej zamrozic w postaci kostek albo trzymam w lodowce . https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 23 Maja 2018 Ch mm...a ja chciałam mieć ten słodki smak z ksylitolu a nie z cukru ...Ja zalewam kwiaty wrzątkiem i trzymam 24 godz .Potem odcedzam ,a wodę dosmaczam cukrem i cytryną.Podgrzewam prawie do wrzątku i syropek przelewam do słoików. beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/27/#findComment-598660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi