Skocz do zawartości

Muski - Qlinaria


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

Co by SiBów drogich nie zanudzać - Małgo dostarczyła 66 litrów mleczka - 35- Koryciny 31- łoscypki po zlocie robione 1 raz :facepalm:  :D   ta mniejsza ilość mleczka na łoscypki - wiem,wiem nierówne ale nauka pozlotowa - Dzieki SiBy

post-70549-0-14467400-1477575871_thumb.jpg

post-70549-0-46964800-1477575885_thumb.jpg

post-70549-0-90709000-1477575899_thumb.jpg

post-70549-0-78400800-1477575915_thumb.jpg

post-70549-0-95979500-1477575925_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muski :clap: :clap: :clap:  najważniejsze, że bakcyl złapany :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

wiem,wiem nierówne ale nauka pozlotowa

 

Jak już się trochę ogarniesz to ładnie sznureczki obcinaj żeby takie firanki nie wisiały :) .  Jak ich nie będzie to przyjemniej ogląda się serki :tongue::):thumbsup::clap:     Na Zlotach jest zupełnie inny klimat niż w domciu .......... zresztą sam wiesz :D :D 

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak już się trochę ogarniesz to ładnie sznureczki obcinaj żeby takie firanki nie wisiały
:facepalm:  Dzieki - wszystkie  cenne uwagi biorę do serca :D  troche było późno ;) 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Cedzaki, fajne... u nas takich liśno szukać. :cool:

 

 

Tieru , ja mam podobne albo lepsze :tongue::) . Jak masz ochotę ,to mogę zobaczyć czy jeszcze są  w sklepie . :D

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

To te sery na zlocie nauczyłeś się spreparować?
Łoscypki - Tak - Koryciny robiłem od dawna :)

 

 

Cedzaki, fajne... u nas takich liśno szukać.
  OK - serowar.pl ;)  :D 

 

 

Muski 66 l (!!!!!) to podpada pod kategorię.... Serdolnięcie
:facepalm: ​ poprzednio było 50 bez łoscypków :facepalm:  strach się bać co będzie dalej.................

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Drogie SiBy - to może nie jest jakieś oryginalne włoskie  ciasto do pizzy - ale wg Malgo -  najlepsze po bardzo wielu testach :) ( zapodałem również w poście na pizze Włoską kol. Maxella)

ciasto na pizze.doc

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W zasadzie poza jajkami , "jajeczkami" i herbatą - własne wyroby - dzieki inspiracjom SiB i zlotowych -z podziekowaniami :D 

post-70549-0-41867800-1477821851_thumb.jpg

post-70549-0-04044500-1477821866_thumb.jpg

post-70549-0-24565900-1477821882_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Muski zdolny uczeń z Ciebie ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Muski zdolny uczeń z Ciebie
  ;) 

 

Muski idziesz w dobrym kierunku
  to dobre fluidy Twojego Mistrzostwa :D 

 

efekty nauki zaczerpniętej na zlocie
- co by na zlotach było więcej takich nauczycieli :D 

 

 

Kawior też sam robiłeś
Jarku - poza jajkami, "jajeczkami" czyt . kawiorem :D  ;)  to zakup Małgo ;)  - chlebek tez Małgo :D 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kabanosiki - pierwsze podeście - jelita "z tuby"

post-70549-0-11410300-1478101581_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

czy jesteś zadowolony z tych jelit tubowanych
rurka plastikowa wchodzi na lejek o średnicy zewnętrznej 12 mm jak masz taki to OK - u mnie niestety w komplecie nadziewarki 15 mm :facepalm:  :facepalm:  :facepalm: ​ moczenie minimum 12 godzin , trafiły się ze 3 dziurki - ale to chyba niewiele na 30mb >? . Nastepny zakup lejek 12 mm PO zewnętrznej. Twój przepis - przy zmianie ilości niektórych przypraw - kminek 5 g/kg- ale dałem świeżo mielony jałowiec 4g/kg i czarną gorczycę 3g/kg :) 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

to kabanoski jedną ręką robiłeś zapewne
  Zlece wykonanie napędu do nadziewarki :D  ;)  :facepalm: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Karp wędzony( brutto 3kg) -20 godz solanka 10%-obsuszany 3 godz -   60 min suszony 50st +wentylator  -90 min 90 st +dym -60 min 80 st+dym - 15 min -100st ... ot tak co by się wprawiac ;) 

post-70549-0-80267300-1478544245_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jutro jade po mleczko tylko ne wiem czy 60 czy już 90 zakupić :facepalm:  :facepalm:  :facepalm: zapewne będzie  Korycin i łoscypkopodobne ;)  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.