Muski Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 14 Września 2017 Szkoda Waldku Wiesz też byśmy chcieli - ale nie zawsze można Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-566894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 14 Września 2017 Wiem.Pozdrowienia dla Małgoś W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-566906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 16 Września 2017 trochę na zimę i nie tylko Antonówka rozprażona z Dereniemi coś do popitki malinka tuż przed zlaniem I nalewu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 16 Września 2017 Ależ młócisz.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) Muski-jak piszesz,że robisz pomidory w kawałkach to przypomniałmi się mój przepis na taki " sos "-1kg papryki1kg cebuli3 kg pomidorówpokroić w kostkę -dusić oddzielnie na oleju [1/2-1 szkl]Po połączeniu składników można dusić jeszcze 30 min i dodaćczosnek -1 główkabazylia,oregano,zioła prowansalskie -po 1 łyzeczce + 2 łyżki wegetyPrzełożyć do słoików i pasteryzować 10-15 minJa wykorzystuję dozupy pomidorowej i gulaszowej,do ryby po grecku,fasolki po bretońsku,do sosu do gołąbków i farszu do nich, do spaghetti ... Edytowane 16 Września 2017 przez beatag beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 16 Września 2017 mój przepis na taki " sos "- Beata - świetna kompozycja Ależ młócisz Karolu - staram się równać do Ciebie chociaż w 5% Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 16 Września 2017 "Mielone" z dziczyzny Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 16 Września 2017 "Mielone" z dziczyzny Jak je zrobiłeś? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 16 Września 2017 Jak je zrobiłeś? to akurat działanie Małgosi - podobne do Ćevapcici - bez żadnej bułki , ale z dodatkiem świeżej kolendry , świeżej mięty, szczypiorek, czosnek , ostra papryczka pokrojona na drobniutko , (miesko szynka z daniela) sól. pieprz do smaku... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) Ooo moje klimaty ... do tego lavas, pomidor i cebula z kolendrą i da się żyć ... PsA ja się musiałem męczyć przy kluskach śląskich z dziurką, szynką w ciemnym sosie grzybowym i czerwoną kapustą Tapniete z Tapatalk Edytowane 16 Września 2017 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 16 Września 2017 "Mielone" z dziczyzny Z dzika, i na patyku.... cały zestaw bardzo mi odpowiada Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 17 Września 2017 Z dzika, i na patyku Ja się tylko zastanawiam, dlaczego taki "cepelin" się nie rozpadnie.Może w środku jest jajko? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) Anno nie daje się żadnego jajka ani bułki do takich wyrobów tylko dobre wyrobienie i wyklepanie - tu masz rację dzik bywa cierpliwy z klejenie ... robiłem chyba że wszystkiego od jagnięciny przez wołowinę po drób ich mieszanki i rybę ... Istotny jest 20-30% dodatek tłuszczu jeśli mięso jest bardzo chude ... Kluczem jest szybka obróbką w wysokiej temperaturze Na Bałkanach i w Azji co kraj to nazwa Tapniete z Tapatalk Edytowane 17 Września 2017 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 17 Września 2017 (miesko szynka z daniela) nie z dzika Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 20 Września 2017 A ja mam 20kg dzika zamrożonego i cały czas myślę co z niego zrobić. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 20 Września 2017 mam 20kg dzika zamrożonego dużo i niedużo - kwestia co tam jest za asortyment - ? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Testowo wędzone świeżutkie tofu ( zakupione jeszcze ciepłe u Wietnamczyków) posolone z ręki - i obsuszane wentylatorkiem - 3 godziny wedzenie : osuszanie 1 godz . 40 st 2 godz , 60 st 1,5 godz - niestety brzegi trochę dopiekło ( jak to w borniaku +- 15 st( ale smaczniutki) Edytowane 20 Września 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 20 Września 2017 Mięso podzielone od golonek po szynki. Mowa oczywiście o miesie b/k Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 20 Września 2017 No to Michael278 możesz robić wszystko co tylko chcesz z tego dzika. pozdrowionka Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 20 Września 2017 podzielone od golonek po szynki szynki , polędwice , boczek - zapeklować uwędzić - reszta + podgardle lub IIB - i kiełbaski - wszelkiej maści (kabanosy tyz ) Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-567700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) Sałatka z buraczków z papryką i cebulą - klasyk na zimę no i kawałek mięska na leniucha a gar uparcie się wylewa na kompie mam prosto Edytowane 22 Września 2017 przez chudziak Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-568001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 22 Września 2017 Ładne zapasy robicie Ponoć zima ma być sroga w tym roku, bo Indianie dwa lata z rzędu chrust zbierają Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-568003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 22 Września 2017 Ładne zapasy pozwoliła mi Małgo pobuszować po burakach - rekordzista miał 1,23 kg ( w zamian zrobiła sobie nalewkę śliwkową ) rok obróbki Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-568008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 22 Września 2017 a gar uparcie się wylewa na kompie mam prosto Już go postawiłam jak trzeba "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-568032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 22 Września 2017 Dziękuję Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/19/#findComment-568033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi