beatag Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Listopada 2017 Było o obiadach ,śniadaniach ...Co podać na kolację??? Myślę o jakimś daniu na gorąco ,dwóch sałatkach . Ma to być coś wyszukanego .jakie są Wasze propozycje ? [z przepisem na danie] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) 2-2,5 kg Grasicy 2 marchwie pomarańczowy1 marchwie żółte4 łodygi selera naciowego2 plastry szpeku lub boczku1 l białego wina 1,5 bulionu z kurczaka lub warzywnego + bulion do sparzenia grasicy4-5 gałązek świeżego rozmarynu4 cebule1 l śmietanki Grasicę dokładnie i wypłukać. Zalać wrzącym bulionem i parzyć ok 8 minut.Obrać dokładnie z błon. Obsmażyć na oleju. Patelnię zdeglasować winem lub bulionem i dodać później do sosu.Marchew, selera, cebulę, szpek pokroić w drobną kostkę (0,5x0,5cm)i zeszklić na oliwie. Dolać połowę wina i zredukować do 1/4 objętości. Dolać resztę wina, bulion i śmietanę. Gdy warzywa będą miękkie dodać grasicę i dusić jeszcze przez ok 20-30 minut. Na 5 minut przed końcem dodać drobno posiekany rozmaryn. Zapewniam że nikt Ciebie nie przebije.Na przystawkę możesz podać pasztet ze stłuszczonych wątróbek gęsich. Edytowane 16 Listopada 2017 przez Bee Gees Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Listopada 2017 Widzę, że jesteś miłośnikiem animelki Tylko gdzie takie ilości kupić? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Listopada 2017 Chmm...nie wiem nawet jak to danie smakuje...ale chyba to nie moja bajka...Chciałam owszem ,coś wyszukanego ale żeby goście chętnie spróbowali... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) GrasicyOki - a spróbuj tę moją z wiśniami Beata - podaj w skrócie co podawałaś do tej pory , co jadasz u gości - i ile tych osób będzie - pomożemy Edytowane 15 Listopada 2017 przez EAnna Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Listopada 2017 Może to zabrzmi banalnie, ale dobra biała kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą, czosnkiem i przyprawami, to choć nie wyszukane danie, ale z sałatką jarzynową smakuje bosko.Można dla urozmaicenia zrobić sałatkę z ananasem( przepis znajdziesz w necie). Jako zimne danie podałbym carpaccio z wołowiny i tu służę przepisem: http://wyrobydomowe.blog.pl/2013/12/26/carpaccio-rozkosz-dla-podniebienia/ Jeśli tylko goście lubią wpółsurowe mięso, to będą zachwyceni. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Listopada 2017 Beata, dobrą polędwicę pokroić w plastry ok 1 cm, podsmażyć na maśle- b. delikatnie, "na biało"...Można odkroić mizdrę i warkocz...Na talerzu indywidualnie posolić do smaku, również wskazany jako dodatek grubo i świeżo mielony pieprz także na talerzu...Niezbyt to wyszukane....pyyychotka.....bez kombinacji, ekwilibrystyki i nie może się nie udać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) W sumie to nie bardzo znam ich gusty kulinarne ,ale jak zostaliśmy zaproszeni do nich to były podane roladki naleśnikowe z szynką parmeńską i pastą szpinakową -,sałatka [mix sałat z suszonymi pomidorami,pomidorkami koktailowymi i różnymi pestkami ], sałatka z selera naciowego, ananasa,kukurydzy,sera żółtego ,rodzynek i orzechów ze słodkim sosem majonezowym ,bardzo smaczna pasta -krem z tuńczyka oraz różne dostawki [śledzie,grzybki,ogórki papryka]Kolacja na 4 osoby Edytowane 15 Listopada 2017 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Listopada 2017 Polędwicę chateaubriand - jeżeli umiesz zrobić. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Listopada 2017 Na deser tort makowy z masą wiśniową. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) moja propozycja - na przystawke : ceviche albo tatar deska serów - tatar może być z łososia , póżniej zupa migdałowa w filiżankach ! - polędwica wg Ziezielonego - wzbogacona o Guacamole nada lekkości i koloru potrawie podkręci wyżyny kilinarne Gospodyni , sałatka : wedzona piers z kurczaka w kostkach ( nie za małych ) +ananas w kostkach ( może być z puchy) + prazone orzechy ziemnie nie solone jak lubisz dodajesz kukurydzę majonez,cytryna sól i pieprz do smaku , sałatke z roszponki i rukoli z cząstkami pomarańczy i pieczonego buraka posypana podprażonymi ziarnami z dyni lub malutkimi grzankami -( cytryna, oliwa z oliwek kilka kropli oleju sezamowego+ kilka anchois zblendowane ) sól . pieprz do smaku , na deser lekki sernik na zimno z kolorową galaretką wiśniową , z dodatkiem malin ( mrożone ) szybciej Ci zetnie galaretkę - i tam różne drobiazgi - Masz kolorowo i smacznie - wybór należy do Ciebie Edytowane 16 Listopada 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Listopada 2017 zapomniałem dopisać - migdałowa nie taka słodka - a algierska ; masz przepis np. tu : https://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/algierska-zupa-migdalowa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Listopada 2017 Aniu mogę załatwić każda ilość grasicy trzeba tylko osobiście odebrać. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Listopada 2017 Można Towarzystwo rozprowadzić skutecznie, bazując i skupiając się na kuchni regionalnej...Pobieżnie zerknięte, jest w czym wybierać, sznurek przykładowy... http://swietokrzyskie.org.pl/kuchnia-regionalna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Listopada 2017 Ja na sam poczatek to bym sie dowiedziala czego nie lubia badz nie toleruja goscie , bo nic gorszego nie moze byc gdy ktos nie je podrobow a takie mu zaserwujemy , badz nie je dziczyzny.Pamietam ze zostalam kiedys zaproszona na obiad gdzie zostaly podane zabie udka , dla mnie byly doskonale , ale moj dziadek gdyby tylko uslyszal co to to nie skonczyli by sie to zbyt ciekawie :-)U nas na takie male cos na wieczor do wina ..to tort kanapkowy . tylko w wersji mini ..czyli porcja dla kazdego i deska serow , plus roznych wedlin..i jakis deser najlepiej cos z czekolady ..mouse z owocami . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Listopada 2017 Na cieplo to ja bym podala losos pieczny w piecu z sosem np kaparowym podany na czarnej soczewicy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Listopada 2017 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=339791 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=400001 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=403568 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Listopada 2017 Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi. Faktycznie nie wiem co oni lubią ,a czego nie jedzą ,bo my np. nie jadamy owoców morza .E A nna -tej polędwicy będe się obawiała zrobić bo mogę nie trafić w stopień wysmażeniaMuski-bardzo ciekawe propozycje choć zupa migdałowa -sama właścicielka przepisu wypowiada się,ze nie wie czy ją powtórzy ...Polędwiczka -tak ,ale guacamole ? ja lubię i często jadam na śniadanie -domownicy -nie [wolą serek ],goście -nie wiadomo...sałatki tak [oni podali podobne]Elektra -łosoś -myślę ,ze większość lubi -ja tak -domownicy wolą zdecydowanie dorsza...Pawełjack -wszystkie dania fajne -carpaccio -ja tak ,domownicy -nie [dopiero niedawno mąż przekonał się do odrobiny tatara]Chciałam niby wyszukane ,ale im bardziej wyszukane tym bardziej niepewne ...mimo wszystko czymś ich chciałam zaskoczyć...[z sałatek -na pewno nie zwykłą jarzynową, choć najbardziej ją lubię z sałatek] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Listopada 2017 Pawełjack -wszystkie dania fajne -carpaccio -ja tak Nie proponowałem carpaccio. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Ja również polecam strogonova z dziczyzny wg Pawla.U mnie na parapetówie się sprawdziło, razem z tatarami z łososia i wołowiny. Kiedyś też podałem rolade serowahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/?hl=rolada+serowa Fajnie też wyglądają na stole galarety w kształcie świnki Edytowane 16 Listopada 2017 przez sobol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1kornik Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Listopada 2017 Jeden z naszych kolegów pływał na Qeen Elizabeth i wstawiał na forum przykładowe memu w tym na uroczystą kolacjęzdjęcia były opisane, ale niestety nie mogę znaleść postów. Mam wszystko na kompie i mogę Tobie wysłać na PW jak nie znajdziesz.Ja z Kolegi inspiracji skorzystałem i goście byli pozytywnie zaskoczeni i zadowolenipozdrawiam kornik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Chciałam niby wyszukane ,ale im bardziej wyszukane tym bardziej niepewne ...mimo wszystko czymś ich chciałam zaskoczyć..I tu jest chyba sedno sprawy . Im bardziej wyszukane tym bardziej niepewne . Dodatkowo to kolacja (chociaż o tej porze kiedy ja jem kolacje to w dyplomacji jedzą obiad ponoć , tak słyszałem ) więc raczej na kolacje to lekkie jedzenie . Może drób np wyluzowany nadziewany pieczony kurczak jako cieple danie ? + deska wędlin serów, pasztetów, coś z ryb (śledzik, wędzony łosoś ) i do tego tego winko wódeczka (ale tu parę rodzai co kto lubi czysta , brendy , whiski , może fajne drinki jak umiesz zrobić ) piwko kawka deserek (ciasteczko lub lody ) napoje (pepsi , woda gazowana , nie gazowana której osobiście nienawidzę a z reguły to właśnie ją proponują ) i jest milo . . A na zakończenie jak by to powiedzieć to my uczestnicy tworzymy atmosferę . Ja to się cieszę jak ktoś mnie zaprosi i zawsze doceniam trud jaki zapraszający mnie poświęcił w przygotowaniu spotkania . Edytowane 16 Listopada 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Ja powiem tak - najczęstszy błąd to silenie się na super wyszukane potrawy, zamiast zrobienie po prostu czegoś smacznego :-) Jeśli nie wie się, jakie zamiłowania mają goście - to najlepiej zrobić coś bezpiecznego na danie główne - ewentualnie jakieś przystawki lub sałatki eksperymentalne. Jeśli w grę wchodzi łosoś, to może Conchiglioni al salmone z łososiem, z dodatkiem szafranu i pomidorów, zapiekane pod beszamelem - łatwe do przyrządzenia a efektowne (mogę przesłać przepis) Na prostą przystawkę może być np. Prosciutto e Melone (też mam przepis) - w skrócie szynka parmeńska z melonem i młodym szpinakiem - banalnie proste a nietypowe Wiele osób - nawet nie lubiących tatara - zje carpaccio - można z rucolą, a dla tych co nie lubią, z młodym szpinakiem Można zrobić szparagi zawijane w wędzony boczek lub szynkę w sosie holenderskim (z sosem trochę zabawy reszta banalna) Z ciekawych sałatek - można zrobić sałatkę ze szpinaku, grillowanej figi, gruszek i winogron, dodatkiem orzechów włoskich i sera (najlepiej kozi ale może być inny)- też łatwa a bardzo nietypowa (mam przepis) To sa bardzo proste a efektowne sałatki/przystawki. Ale uzupełniłbym standardem. Małe ryzyko to polędwiczki wieprzowe (trudno zepsuć) - dobry sos może dać nietypowość, efektowny jest drób (kaczka, gęś) upieczony w całości - wbrew pozorom nie tak często jedzony, więc może być uznany czasem za wręcz nietypowy - choć tu ryzyko wpadki większe. Co do zup - ja bym podał jakąś zupę-krem - można zrobić (choć nie każdy lubi) zupę krem z brokułów - bardzo prosta. Gotujesz brokuły z ziemniakiem, miksujesz (ziemniak zagęszcza), doprawiasz serkiem topionym, śmietaną, czosnkiem, zdobisz gotowaną marchewką, podajesz z grzankami. Smakuje wybornie - czosnek znakomicie przełamuje smak brokuła (który nie każdy lubi) To wszystko są bardzo proste w przygotowaniu - ale odpowiednio podane - bardzo efektowne potrawy Na deser - dla miłośników adwokata - można zrobić torcik advocatowy na zimno (trzeba zrobić dzień wcześniej) - banalnie prosty: - spód - CIENKI biszkopt ciemny (z kakao) nasączony mieszanką gorzkiej czarnej herbaty, rumu i wódki - w proprcjach 1/2 + 1/4 + 1/4 Warstwa pierwsza : - 500ml kremowki - 200ml advocata (lub innego likieru kremowego) - 100g masła - 100g cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny Zmiksować, wylać na spód, odstawić do lodówkiWarstwa druga (na zastygniętą pierwszą) - 150ml advocata (lub innego likieru kremowego) - 1 łyżeczki żelatyny do lodówki a dla miłośników czekolady - jakieś dobre ciasto czekoladowe (też mam przepis - mogę podesłać) - może nawet to drugie lepsze na chłodne dni. A czekoladę raczej każdy lubi :-) Edytowane 16 Listopada 2017 przez elmaz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Listopada 2017 poledwiczki tez mozn azrobic na blache , piers z kaczki zeby byla smaczna tez musi byc odpowiednio zrobiona, (wysmazona)Beato zamiast lososia mozna podac poledwiczke z dorsza jezeli kolacja ma byc na 4 osoby , to latwiej cos zrobic niz na parepetowke na np 20 osob. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Listopada 2017 - 500ml kremowki - 200ml advocata (lub innego likieru kremowego) - 100g masła - 100g cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny @elmaz,czy ty robiłeś osobiście ten krem? [Dodano: 16 lis 2017 - 19:45]@beatag,Roladki z piersi (dobrych) kurczaków z pomidorami suszonymi, masłem i rozmarynem robione metodą sous vide - zrobione wcześniej.Do tego sos na mrożonych prawdziwkach podkręcony odrobiną masła truflowego. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14805-co-poda%C4%87-na-proszon%C4%85-kolacj%C4%99/#findComment-575795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.