Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Dajcie spokój. Przepis przeczytałem. Przy takiej ilości wsadu mięsnego 35 kg to nie może się nie udać !!!! . To musi być pyszne. Jak nie to ... kucharza do kotła 😁 . Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Przy takiej ilości wsadu mięsnego 35 kg to nie może się nie udać !!!! . No, @Maciekzbrzegu, nasze zlotowe grochówki właśnie takie są !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 I zawsze jest walka do ostatniej kropli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 W tym roku nie będzie. Wysyłamy grochówkę pocztex'em do domów. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Maxell napisał(a): Wysyłamy grochówkę pocztex'em do domów Rozumiem , że to co zostanie 😁😁😁. Szykuję karton na kości 😁 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Żadnego MOMU w naszych kiełbasach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Witam Koleżanki i Kolegów, zdobyłem 6 kg ładnego karaśa. Szukam przepisu na klopsiki w zalewie octowej. Pomożecie? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-884062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Godzinę temu, witt napisał(a): Witam Koleżanki i Kolegów, zdobyłem 6 kg ładnego karaśa. Szukam przepisu na klopsiki w zalewie octowej. Pomożecie? Ugotuj zupę rybną z tego, mięso obierz, zrób klopsiki tak jak robi się inne, weź II zalewę Maxella na rolmopsy i gotowe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-884086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Godzinę temu, paweljack napisał(a): zrób klopsiki tak jak robi się inne Dzięki. Pozdrowienia. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-884100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 13 Stycznia 2024 Takie szybkie pytanie. Czy ktoś robił słoninę metodą sous vide? Chodzi mi o temp. parzenia i czas parzenia. Dzięki z góry.👍 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-893852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 27 Lutego 2024 Witam,mam pytanie czy robiąc Janssons frestelse( pokusa Janssona) lepiej ziemniaki cieniutko pokroić czy zetrzeć na grubych oczkach,cebula jest lepsza surowa czy przesmażona na oleju z dodatkiem masła? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-905968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zdania na ten temat są podzielone. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-905971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 5 Marca 2024 Szukam tradycyjnego przepisu na balotynę z kaczki ?? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-907779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 W dniu 11.02.2023 o 19:46, EAnna napisał(a): W tym przepisie podane jest zastosowanie upostaciowionego białka i plazmy. Czy chodzi tutaj o białko sojowe? Czy też o inny rodzaj białka? I rozumiem, że plazma, to plazma krwi? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-917857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 17 Kwietnia 2024 W dniu 16.04.2024 o 08:42, Todek napisał(a): Czy chodzi tutaj o białko sojowe?.... I rozumiem, że plazma, to plazma krwi? Tak. W dawnych czasach białko sojowe było w postaci grysu i służyło jako wypełniacz masy. Obecnie posiada bardziej technologiczne właściwości. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Witam. Kiedyś była tu dyskusja na temat sosu pomidorowego do ryby w konserwie. Chyba też pojawił się przepis "oswojony" względem oryginału. Nie mogę znaleźć. Ktoś coś kojarzy?Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) Może ten? Był robiony w Chłapowie: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19250-chłapowo-2022-receptury-na-konserwy-wykonywane-podczas-zlotu/ Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 2 godziny temu, Bossky napisał(a): Witam. Kiedyś była tu dyskusja na temat sosu pomidorowego do ryby w konserwie Do jakiej konkretnie ryby potrzebujesz? Do różnych ryb są trochę różniące się sosy. Jest też sos który stosuje Zbój Madej, taki w miarę prosty. To jest chyba taki sos uniwersalny. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Do jakiej konkretnie ryby potrzebujesz? Do różnych ryb są trochę różniące się sosy. Jest też sos który stosuje Zbój Madej, taki w miarę prosty. To jest chyba taki sos uniwersalny.To będzie pstrąg. Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 19 godzin temu, Bossky napisał(a): To będzie pstrąg. Przejrzyj zbiory receptur branżowych, dział konserwy rybne. Są tam dwa, na pewno, tyle znalazłem, przepisy na pstrąga, z tym ze są to przepisy na pstrąga w sosie własnym. W sosie pomidorowym nie znalazłem. Myślę, że mógłbyś na próbę, zrobić pstrąga w sosie którego używa Zbój Madej. Tylko pamiętaj, że konserwa rybna powinna podejrzewać minimum ze 6 tygodni od chwili zapuszkowania. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 9 Czerwca 2024 Cześć. Jest gdzieś dostępny przepis na polędwicę łososiową Ligawy? Kiedyś była główna strona. Teraz nie mogę tego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-929807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-929872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Dostałem trochę dużych ogórasów - szukam sprawdzonego przepisu na mizerię do słoików, szkoda wyrzucić Edytowane 16 Lipca 2024 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-938492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Ja robiłem pikle. Z tego co pamiętam to obrane i nasiona wyrzucone. Wyszły zacnie. Przepis z netu . ? Nie pamiętam ? Może to był sponton,zalewa z przepisu Maxella ogórki konserwowe mojej mamy. Może coś na wzór ogórków w słodko kwaśnej zalewie (Electra coś publikowała) . Wiem niezbyt pomogłem ale mizerię na przechowanie słabo widzę. Edytowane 16 Lipca 2024 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-938493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 16 Lipca 2024 Tu masz dobry przepis na pikle; Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-938501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.