arkadiusz Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 31 Października 2020 Wyciskać możesz rękawem cukierniczym z koncówkami,albo kiedyś do ręcznej maszynki do mielenia były specjalne nakładki do robienia kruchych ciastek.[Dodano: 31 paź 2020 - 16:50] Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 31 Października 2020 Wyciskać możesz rękawem cukierniczym z koncówkami,albo kiedyś do ręcznej maszynki do mielenia były specjalne nakładki do robienia kruchych ciastek.[Dodano: 31 paź 2020 - 16:50]p-bosch-muz45sv1.jpgMam na myśli tego typu dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) To to samo tylko w moim masz 4 w jednym.Żeby tylko średnica pasowała do wyjścia z nadziewarki Edytowane 31 Października 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 31 Października 2020 To to samo Prawie to samo.Te które przedstawiłem są przystosowane do nadziewarki oraz jest możliwość zrobienia Curros z otworem który można wypełnić nadzieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Też mam te dysze Sprawują się OK, tylko to mycie nadziewki po zacznij od tego przepisu, to taka podstawa, sam tez od takiego zaczynałem Potem zaczniesz dodawać mniej lub więcej cukru, lub podmieniać na cukier waniliowy lub olejki, cynamon itdJest to indywidualna sprawa smaku, wiec nie ma idealnego przepisu. Pieczenie na oleju, ale ja sobie dokupiłem wersje bardzie dietetyczna a przede wszystkim szybko na 10 sztuk, bez bałaganu i nadziewarki, tyle ze ciasto robisz trochę rzadsze . (nadaje się tez do pieczenia cienkich kiełbasek lub parówek - sprawdziłemMożesz tez wlewać ciasto naleśnikowe Od tego sprzedawcy końcówek, kopiłem inne, do kiełbasek bez osłonki na grill lub do suszenia w suszarce sitowej [Dodano: 31 paź 2020 - 18:04]PSJest to odpowiednik Polskich ptysie wiec możesz zastosować tez taki przepis Gęstość ciasta regulujesz ilością jajek Ale dodawaj do zimnej masy, bo jak do cieplej to bodziesz miał "jajecznice' Edytowane 31 Października 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 31 Października 2020 do ptysi to typowe ciasto parzone Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 31 Października 2020 Szukam sprawdzonego przepisu na hiszpańskie Churros Robiłam wg tego przepisu : CHURROSJest to ciasto parzone, wg mnie zbyt miękkie do nadziewarki.Powinno być wyciskane wprost do tłuszczu.To samo dotyczy zastosowania tego typu ciast do ptysiów. Tego nie da się przenieść na blaszkę do pieczenia.Z tego powodu rękawy cukiernicze są najlepsze. W zastosowaniach przemysłowych - automaty. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Aniu, nie mogę się z Tobą zgodzić, na każdym festynie robią Churos, wszędzie maja nadziewarki, i dają prosto do oleju, ciasto jak dla mnie jest za twarde na rękaw, trzeba się napocić. / osobiście próbowałem tak zrobićGęstość ciasta regulujesz ilością jajek, nie ma stałej ilości jajek / pewnej / zależy od wielkosci jajek, od maki, zaparzania itdW Hiszpanii kupisz w każdym sklepie ręczne wyciskarki domowe, coś w tym stylu lub podobne, zobacz jak się Gościu meczy Edytowane 31 Października 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 31 Października 2020 Czy mąkę stosować o wysokiej zawartości białka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Nie jest to jakiś produkt wymagający super mąkiJa dawałem uniwersalną i tortową, nie widziałem różnicy, ale z ciekawości następnym razem dam pełnoziarnistą Edytowane 31 Października 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Nie jest to jakiś produkt wymagający super mąkiJa dawałem uniwersalną i tortową, nie widziałem różnicy, ale z ciekawości następnym razem dam pełnoziarnistą Mam na myśli mąki silne (mocne) zawierające >13% białka. Edytowane 31 Października 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Tak jak pisałem, każda biała / pszenna / mąka.Jeżeli jadłeś to w Hiszpanii w turystycznym miejscu, to na 99% był to produkt z paczki, czyli gotowa mieszanka + woda, tym skarmiają turystów, a oni i tak się cieszą.Przykładowa aukcjahttps://www.amazon.de/Churros-Teigmischung-Kilogramm-Spanische-Doughnuts/dp/B07G63JHTZ/ref=sr_1_7?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=churros&qid=1604176692&sr=8-7 Prawdziwe Churros to na jarmarkach w małych miejscowościach gdzie nie ma turystów, lub w domach, ale coraz rzadziej. Sami Hiszpanie używają proszków, bo nie chce im się ciasta robić. Pytałem dlaczego, zawsze była ta sama odpowiedz, bo niczym się nie rożni smak, a roboty mniej.Wątpię by był jeden i tylko jeden przepis na "prawidłowe" Churros, jest to produkt Hiszpanistko / Portugalski. Na taki dużym obszarze, zawsze występują regionalne odmiany produktu To tak jak byś próbował znaleź jeden jedyny, prawidłowy przepis na kiełbasę Churizo. nie ma takiego, Wszyscy twierdza ze ich jest prawidłowe, i tradycyjne, a jak poparzysz na skład to i tak się rożni. Jednak każdy ma w skaldzie paprykę wędzoną, która jako tako jest Katalońska, a nie Hiszpanska w sensie pochodzenia Edytowane 31 Października 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Jest to ciasto parzone, wg mnie zbyt miękkie do nadziewarki. Powinno być wyciskane wprost do tłuszczu. Aniu, Poszukałem tego Maker-aJak się przypatrzysz, to jest to nadziewarka nasza, bez podstawy są wersje z kolankiem lub bez PSAby mieć dziurkę na nadzienie, musi być geste ciasto Edytowane 31 Października 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 1 Listopada 2020 @TOSHIBA, bo jak chce sie chce jesc potrawy tradycyjne w danym kraju to nie chodzi sie tam gdzie turysci tylko gdzie tubylcy sie stoluja ..dlatego nigdy nie wybieram urlopow all inclusive Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) Electra Ty młoda dziewczyna.????To nie pamiętasz.???? Ale tradycja lokalność to się skończyła tak lata 80. Przed era internetu. Teraz to pewnie i "ludy prymitywne" Amazoni mają tablety. Tak że szkoda ale to wszystko się skończyło lub kończy. Edytowane 1 Listopada 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 1 Listopada 2020 @Maciekzbrzegu, dzieki za ta mloda:-) Ale tak to mloda i piekna to ja bylam ...teraz zostalo tylko "i",Pamietam jak jakos na poczatku 90 lat bylismy na Korfu ..chodzilismy do knajpki takiej w srodku wsi i babka nam gotowala to samo co jedli w domu .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 5 Listopada 2020 Też mam te dysze 20201031_170203.jpg Sprawują się OK, tylko to mycie nadziewki po Moje właśnie dzisiaj dotarły,myślałem że jak na produkt ChRL to będzie to ,,rzepa'' a to się okazało że kawał solidnego materiału,idealnie pasującego do nadziewarki typu Hendi.Przy 3 l nadziewarce nie będzie problemu z myciem.Jak czas pozwoli to jutro bedzie coś na słodko. @TOSHIBA dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 5 Listopada 2020 Thosiba jaka srednice mają dysze do ciastek? I podaj linka gdzie nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Linku do mojej konkretnej aukcji już nie podam, kupowałem ponad 2 lata temu, ale np tu są dokładnie takie samehttps://de.aliexpress.com/item/32950693793.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5c4f74ebmpPo1r&algo_pvid=60c1cd16-2958-4ee3-8d4c-d645b539da4b&algo_expid=60c1cd16-2958-4ee3-8d4c-d645b539da4b-3&btsid=0bb0622d16046099270576609ead98&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Materiał INOX Edytowane 5 Listopada 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Polecam sprzedawcę z linku @TOSHIBY,czas przesylki do Polski 2 tyg.(też u niego kupowałem)a w dodatku przesyłka za frre Edytowane 5 Listopada 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 6 Listopada 2020 Ciekaw jestem czy da rade nadziewarką przy użyciu tych nakładek robić też ciasteczka kruche maślane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Witam bardzo serdecznie szukam jakiegoś przepisu na pyszną szynkę https://wedlinydomowe.pl/wedzonki/szynki Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Czy jest na Forum przepis na taką szynkę konserwową w puszce jaka kiedyś była eksportowana do USA?Taki polish ham. Szukam, ale znajduję tylko takie robione w prasce, a nie w puszce. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emka24 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dzień dobry.Czy znajdę na forum przepis na kiełbasę ,która jest smaczna, nie jest sucha i twarda ale nie " patrzy" na jedzącego .Może jest sposób na dodanie tłuszczu i zamaskowanie go? Cytuj emka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Czy jest na Forum przepis na taką szynkę konserwową w puszce jaka kiedyś była eksportowana do USA? Taki polish ham. Jest, TUTAJ Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.